gebelik kesesinde şekil bozukluğu

buket_asude

zeynep ecrinin annesiii:)
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
1.222
580
323
40
günaydınlar... kafam karışık moralim çok bozuk..
7 haftalık hamileyim geçen cumartesi sabahı kanamam oldu öyle kanama dediğimde çok koyu kahve bir akıntı...... üç gün devam etti ağrı larımda vardı ama bebeğiimin kalp atışları başlamıştı ve bi sorun yoktu.. iğne yaptılar ardından progestana başladım..
dünde kontrol için gittim ünv hastanesine.. doktor kalp atışlarının devam ettiğini ama kese şeklinin biraz bozuk olduğunu yani normal olmadığını söyledi.. düşük olabilir dedi.. o korkuyla özelde gittiğim doktora gittim oda bana bu haftada önemli olanın bebeğin canlanması olduğunu bebeğimin canlandığnı.. kesenin kontürlerinin düzgün olduğunu bebeğin boyutunun ve yüzük şeklinde olan bebeği besleyen şeyin oluştuğnu herşeyin yolunda olduğnu,keselerin herzaman yuvarlak olmadığını söyledi.. kanama riskli ama kan birikmesi yok rahim ağzı açılmamış dedi.. buda iyi bir durum dedi ama kafam karışık niye kesenin şekli bozuk olsunki
varmı böyle bir durum yaşayanlar yada bilenler...

7 haftalık hamileyim geçen cumartesi sabahı kanamam oldu öyle kanama dediğimde çok koyu kahve bir akıntı...... üç gün devam etti ağrı larımda vardı ama bebeğiimin kalp atışları başlamıştı ve bi sorun yoktu.. iğne yaptılar ardından progestana başladım..
dünde kontrol için gittim ünv hastanesine.. doktor kalp atışlarının devam ettiğini ama kese şeklinin biraz bozuk olduğunu yani normal olmadığını söyledi.. düşük olabilir dedi.. o korkuyla özelde gittiğim doktora gittim oda bana bu haftada önemli olanın bebeğin canlanması olduğunu bebeğimin canlandığnı.. kesenin kontürlerinin düzgün olduğunu bebeğin boyutunun ve yüzük şeklinde olan bebeği besleyen şeyin oluştuğnu herşeyin yolunda olduğnu,keselerin herzaman yuvarlak olmadığını söyledi.. kanama riskli ama kan birikmesi yok rahim ağzı açılmamış dedi.. buda iyi bir durum dedi ama kafam karışık niye kesenin şekli bozuk olsunki

Canım benim cok gecmiş olsun.Hiç duymamdıgım bilmediğim bişey ama dediğin gibidir. Hem kesenin şeklinin ne önemi varmıs ki. Zaten haftalar gectikce kesenin bebeğe oranın kuculmesi lazım. Ama kanama onemli tabiki istirahat et bol bol tatlım. Maydanoz falan yeme sakın. Kafanı karıstırma. Stres ddaha buyukl etken unutma. Bi 3. doktora daHa git en guzeli canım.

İçinizin rahat etmesi açısından bir doktora daha gidin bence. kanamayla düşük riskinden kese bozulmaya başlamış muhtemelen ama progestan ve iğneler tutmuş demek ki. umarım herşey yolundadır. ben de yaşadım aynısını şu an kalp atışlarını bekliyorum.

Merhana bebeğini dogurdun muu bende suan ayni sorunu yaşıyorum kalp atisi vat bebekte iyi ama kese düzensizliği var rahimle Ilgili dediii anlamadimm

Merhana bebeğini dogurdun muu bende suan ayni sorunu yaşıyorum kalp atisi vat bebekte iyi ama kese düzensizliği var rahimle Ilgili dediii anlamadimm

kusura bakma dün tam çıkış saatine geldi cevap yazamadım.. şükürler olsun düzeldi.. ama o haftanın sonunda çok ciddi kanamalar yaşadım aslında benim bebeğim ikizmişte anlamamışlar.. sonra biraz araştırınca bu durumu yaşayan ve bebeğini kucağına alan çok kişi olduğunu gördüm şükürler olsun bebeğim bugün 28+2 darısı senin başına inşallah

kusura bakma dün tam çıkış saatine geldi cevap yazamadım.. şükürler olsun düzeldi.. ama o haftanın sonunda çok ciddi kanamalar yaşadım aslında benim bebeğim ikizmişte anlamamışlar.. sonra biraz araştırınca bu durumu yaşayan ve bebeğini kucağına alan çok kişi olduğunu gördüm şükürler olsun bebeğim bugün 28+2 darısı senin başına inşallah

Merhaba canım,
Bugün bende kontrole gittim,kalp atışını duymak için.. Karından baktı bişey anlamadı... Alttan bakalım dedi,baktı "bende ikiz sandım,tekmiş" dedi... Kalbi ekranda pıt pıt atıyordu :) Ama kese şekli hoşuma gitmedi dedi,progestan verdi... Benim kanamam yok ama... İkizmişte anlamamışlar dedin,ne olmuş yani?

evet tatlım benim durum biraz garipti.. kanamam vardı ve ikinci keseyi hep kanama alanı sanmışlardı

Ikiz olunca biri genelde sakkaniyor ve birinde sekik bozuklugu olabiliyor sanirim ayni seyi kiz kardesim yasadi cok sukur ikizleri 3 yasinda simdi.
Ben 7 haftalik hamikeyim bana da sekil bozuklugu dedi progestan verdi pazartesi gidicem kontrole tedirginim dusuk olmasindan ziyade cocukda saglik proplemj olurmu diye kanama falan da olmadi bende cok sukur.

Benimde kanama sayılmayacak kadar küçk bir lekelenmem oldu 4 hafta önce ama kontrole her gidişimde doktor kanaman mı oldu kanama alanı gözüküyor diyor.Sonra ikiz olabilir dedi ama kalp atışını dinlerken tek dedi şimdi ayın 17 de kontrolüm var kanamam olmadıgı halde kanama alanının görünüyor olmasına doktorda şaşırdı ama bakalım artık belki ikizdir benim bebişlerimde:)

Back
X