gebelik kesesi hem küçük hem de şekli bozukmuş :(

sywil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
41
3
98
Ankara
Arkadaşlar, bilgisi tecrübesi olan paylaşabilir mi lütfen?? Şu an 7 hafta 5 günlük hamileyim. Geçen hafta (6+5 iken) doktora gittiğimde keseyi ve bebeğin kalp atışlarını ultrasonda gördük. Ama olması gerekenden küçük, belki geç gebeliktir haftaya tekrar bakalım demişti doktorum. Bu arada az az kahverengi akıntılarım oluyordu, progestan verdi bana. Bugün kontrole gittiğimde kese düzensizleşmiş ve yeterince büyümemiş dedi doktorum. Ama bebeğimin hala kalp atışları vardı, ultrasonda gördük. Doktorum büyük ihtimalle düşük yapabileceğimi ve artık progestan kullanmamamı söyledi, sadece folik asite devam et dedi. Kendiliğinden düşmezse haftaya kadar kontrole gel dedi. Ne yapmalıyım, hapı içmeye devam edeyim mi? bırakayım mı? Hala kalbi atıyor ve hapı bırakıp bir şey yapmayınca sanki onu kendi haline terk ediyormuşum gibi geliyor, çok üzülüyorum ((

Imkanın varsa başka bir doktora görün derim. Bizim topikte bi arkadaşa alacağız dedi ama başka bir doktor duydu kalbini birşey yok dedi. Hepsinin yorumu farklı terketme bebeğini...

teşekkür ederim ilgin için su_sisesi, sadece bekliyorum şu an. Hafta içi iş yerimden izin almak çok zor oluyo ama fırsatını yakalarsam gidecem sanırım başka bir yere daha. Kendi doktorum da beklemede, kalbi atarken yapacak bir şeyimiz yok bekleyecez dedi zaten. Tek ümidim haftaya kadar gelişip büyümesi

İnşallah gelişir mudahale etmek zorunda kalmazsınız..

canim birakma ilacini. dusuk yapacaksan o ilacin bir etkisi olmuyor zaten. ben o ilaci icerken 8+4 de dusuk yaptim hem de evde. diger arkadas ise topladi. onumuzdeki ayda doguracak. sen ilacini ic ve baska dr.a git.

cutehart, teşekkür ederim cevabın için. Başka doktora da sordum progestan ilacı düşüğü engellemezmiş. Zaten folik asite devam ediyorum. Beslenmeme ve dinlenmeme de dikkat ediyorum. Allaha şükür şimdilik düşük filan olmadı, ama kahverengi akıntılarım devam ediyor hala. Cumartesi doktora muayeneye gidecem tekrar, o zamana kadar beklemekten başka çarem de yok zaten. İnşallah hayırlısı olur..

Korkma sakin inşallah bir sey olmaz. Ben de 6 haftalikken kanama gecirdim. Koyu akintilarim da cok oldu. Hala ara ara kanamalar yaşıyorum ve akıntı da oluyor. Su an 14 haftalik oldu. Benim de gebelik kesesi bozuk. İnşallah düzelir diye bekliyorum. Progestani da 6. Haftadan beri kullanıyorum. Başka bi doktora git derim. Ve sürekli yatarak dinlen. Allah yardımcin olsun.

Teşekkür ederim iyi dileğin için nadiide. Dinleniyorum, sağolsun eşim de çok yardımcı oluyor bana bu konuda. Ümidimi daha kesmedim ben. Cumartesi günkü muayenemi bekliyorum ve güzel haberler almayı umuyorum. İnşallah senin hamileliğinde her şey yolunda gider ve sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…