Gebelik ilk 3 ayda d vit.eksikligi

HumeyraNaz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Mart 2018
36
53
88
Selamunaleykum bayanlar hepinize Allahtan saglik huzur dileyerek mesajima baslamak istiyorum..
Içime dert olan bi sorum var aklıma geldikçe ağlamaktan ve şüpheden kendimi alamiyorum.
Mayis ayında 2.5aylik bebeğimi kaybettim kurtaj oldum 1bucuk aylikken yaptığımu testlerde d vitamininin 3 oldugunu öğrendim alt siniri 10 sanirim baya dusuk bi deger yani .. Çok halsiz yorgundum ayrıca bisey yiyemezdim aksamlari bi kase corba dışında kusardim gündüzleri de.. Dahiliye dr.u damla yazdı bunun için dr.la görüş ddi ona soyledim değerimi ve 3aydan snra baslicaz d vitaminene dedi ne beni uyardi bu cok dusuk değer başka ne sekilde tamamlayabiliriz diye ne de bebek acısından riski olurmu diye çünkü yiyerek karsilayamadigimi biliyordu ondan 3 4 hafta snra rutin kontrole gttgimde bebegimin kalbinin durdugunu söyledi ben ozamanlar anlayamadim şimdilerde düşündukce aklıma geliyor d vitamini bukdr düşük olması bebegimin olmesine sebep olmus olabilirmi başka bi sikintim yoktu tabiki herşey Allah'tan sadece ozaman dusunemedim anlayamadim bilmiyorum simdilerde cok sorguluyorum yardimci olursaniz cok sevinirim

Kimsecikler yok mu bayanlar
Bir de cok fazla ödem varmış etrafinda kalbi durdugu zaman ultrasonda baktiginda öyle demişti ..

hiç bir bilgim yok bu konuda. geçmiş olsun. ödem olduğuna göre belki de sağlıklı değildi. sefaatciniz olur insallah

benim de d vitaminim eksik. ben d vitamini damlasi kullanıyorum şu anda. 3 ayı bekletmedi beni doktorum.

Hamileliğim boyunca benim de d vitamini hep düşüktü. Damla kullanmama rağmen 5 falan ancak oluyordu, tek çaresi güneş bence. Düşüğe sebep olduğunu sanmıyorum..

Bebeğimin kalp atışlarını duyduğumuzda kan tahlili yapıyorlar ya o zaman d vit 7,5 olduğunu öğrendim. Ama doktorum bu kadar düşük olmasına rağmen ne kötü birşey dedi ne de takviye verdi. D vitaminine 12. haftadan sonra başlatacağını da ısrarla söyledi.
Bu sebepten değil tabi ama doğumdan 3 gün sonra ameliyatta kaybettim kuzumu.
Şimdi yeniden gebelik düşünmeye başladım. Gittim tekrar baktırdım bütün vitaminlerime ve bu sefer d vit 16 çıktı. Direk dahiliyeye gittim ve 2 şişe d vit verdi bana. 1 hafta arayla Direk şişeyi içmemi yoksa düzelmeyeceğini yani depolarımın tam dolmayacağını söyledi. Ayrıca b12 eksikliğim içinde ilaç kullanıyorum 500-600lere kadar çekeceğiz.
Sizde dahiliyeye gidin ve Öğlen 12-1 güneşi alın bileklerinizi açın ve yine de depolarınızı doldurmaya bakın.
D vitamini çok öenmli olmasına rağmen genellikle düşüklüğünde bize sorun oluyor, bebeğe değil. Yinede tedbir kuldan taktir allahtan.

Allah razı olsun mesajınız için Rabbim aratmasin hayirlisiyla tüm isteyenlere verir inşalallah.
Sizin de kucaginiza almayi saglikla nasip etsin güzel Rabbim dualarınızı eksik etmeyin insallah

Hamileliğim boyunca benim de d vitamini hep düşüktü. Damla kullanmama rağmen 5 falan ancak oluyordu, tek çaresi güneş bence. Düşüğe sebep olduğunu sanmıyorum..
Allah razı olsun mesajınız için. Çok teşekkür ediyorum içim ferahladi o zaman.Rabbim sağlık dolu hayatlar versin meleginize size dualarinizi eksik etmeyin inşallah

Mesajınız için cok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.. Meleginiz ahirette sizi bekliyor inşallah Rabbim sağlıklı hayirli evlatlar nasip eylesin tüm isteyenlere dualarinizi eksik etmeyin inşallah. Evet tedbirleri alıp öyle tevekkule geçmek lazim tesekkur ediyorum sagolun

Bende çok teşekkür ederim umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. Bende zamanında çok takılmıştım düşük olmasına alt referans değeri 30 çünkü.

Bende çok teşekkür ederim umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. Bende zamanında çok takılmıştım düşük olmasına alt referans değeri 30 çünkü.
Öylemi 10 fln biliyordum ben gerçi her lab.in sınır değerleri biraz oynuyor belki ondan yanlış da kalmış olabilir aklımda. Allahım en kısa sürede hayirlisyla meleklerimizin haberini verir insallah sonrada kucagimiza

Amin çok teşekkür ederim isteyen herkese nasip olsun inşallah sağlıkla

merhaba. benmde 4+6 yız bugün dünkü kan testimde d vitaminim 12 çıkmış alt sıır 30 gözüküyor..yarın doktor kontrolüm var.ilk defa gidecegim..d vitMİNİ EKSİKLİĞİYLE İLGİLİ ŞEYLER OKUYUNCA KORKTUM .siz neler yaptınız bir sorun yok değilmi?

benim de 10 çıkmıştı. Dr bi şey demedi. 4 damla Dvit alıyorum hala. internetten bakmayın en ufak şeyleri abartıyorlar.

Benim de d vitamini düşüklüğüm sürekli var ama doktorum her muayenede ilk 3 ay folik asit dışında herhangi bir şey kullanmamamı söylüyor, zaten şu an genetik gelişimi yaşanıyor içini ferah tut, 3 aydan sonra demir ve gerekli vitaminleri başlayacağım diyor.

tamamdır çok sağolun ya içim rahatladıııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…