gebelik için ilk defa gitcem doktora

lou92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
122
33
Kızlar meraba ben bugün katıldım aranıza ben salı günü kan tahlili yaptım ve gebelik çıktı pazartesi gününe randevü aldım kadın doğumdan ilk defa pazartesi gidicem yani doktora çünkü tahlili akşam özel bi hastanede yapmştım sorum ben şimdi pazartesi doktora gittiğimde doktor gebeliğin var olduğuna bakmak için alttan mı muayene etcek yoksa ultrason dan mı bakcak

Kızlarr lütfenn cevay bekliyorum

Valla nerden nasil muayene edecegi komusunda soyle bir fikrim var bir arkadasimin daha gebeligi yeni belli olmustu ve doktora gittiginde alttan muayene etmi vede 1 hafta sonra dusuk gerceklesmis bana soylemisti egerki gebelik yasarsan sakin ama sakin alttan baktirma yoksa omrun sonna kadar maf olursun ddmisti bebegini kaybetmisti cunku bence teknoloji gelisti ultrason iste israrla uzulmeni istemem

Cnm kac haftalik ben ilk 6 haftalikken gitmistim karnimdan bakti kalp atisi var demisti bilerek gec gittim alttan bakilmasini istemiyordum cunku daha yeni ise alttan bakabilir

Valla arkadasim sanirim 6_7 haftalikti yanlis soykemis olmayayim uzerinden zaman gecti cunku alttan bakmis doktor ve dedigim gibi dusuk yapmak zorunda kaldi sonra yani kesinlikle ama kesinlikle alttan baktirmamam gerektigi soykemisti bana ... ondan girdum ve cevao yazmak istedimmm uzulmeni istemem saglikla al kucagina ins bebegini dualarinda benide eksik etme ) hayirli bir bebisss hbri

Cnm kac haftalik ben ilk 6 haftalikken gitmistim karnimdan bakti kalp atisi var demisti bilerek gec gittim alttan bakilmasini istemiyordum cunku daha yeni ise alttan bakabilir
Tatlım kaç haftalık olduğu belli değil ki ben sadece kan testi yaptım ordaki doktor baktı ve gebelik var dedi testte bu

Eklentiler

• 1422653078458.jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 87
Oda o zaman ogrendi canim benim bebisi 6 haftalikken ogrendi zaten ilk alttam bakmis doktor on belirttim ve hicbir zaman icin alttan baktirmamam gerektgini soyledi

İnşallah canım rabbim herkese nasip etsin ama napim bilmiyorum ya herkes alttan muayene eder diyo

Bende sakin kabul etme diyorum. Bak arkadasim uyardi beni benmde hep aklimda alttan bakma ne ya hangi devirde yasioruz baksin ultrasonla teknolojiiii yi astik...

Altdan bakmasin ultrason ile baksin iki gebelik birde kürtaj olmuş biri olarak tavsiye sana acele etme bebegi göremesede küçüktür daha hayırlı olsun bebisin

Genelde ustten bakiyorlar canim bebek cok kucuk oldugu icin ilk haftalarda ustten gozukmuyor bir anormallik var mi yokmu diye alttan bakabiliyorlar ufacik bir kilcal damar kanamasi yada ne biliyim kesenin yanlis yerde olusmasi alttan muayenede daha net belli oluyor kendimden ornek vereyim ilk gebeligim 5 haftalikti ustten muayene oldum bir hafta sonra kimyasal gebelik oldu ustten muayene oldugum icin dusuk yaptığım belli olmadi ama insan kendini biliyor yanlis biseyler oldugunh hissediyor baska dr a gittim alttan baktilar dusuk yapiyosun dediler bu ayki gebeligimde kimyasal oldu oda ustten muayene oldum 5 haftalikti cok kucuk goremiyoruz bisey haftaya gel dediler yine haftasi dolmadan kendiliginden dusuk oldu onuda oylesine devletten randevu almistim alttan baktilar yine kese yanlis yerde olusmus etrafi kanama yapmis zaten muayeneden once kan testi yaptırdım dusuk yaptigimi anlamistim doktorun ne onerirse onu yap canim sonucta ilk 3 ay boyunca alttan muayene eden cok dr var zarari olsa bile bile yapmazlar diye dusunuyorum ben forumlari cok araştırdım senin gibi bende cok merak etmistim zarari var diyende var yok diyende o anki duruma gore dr seni yonlendirir zaten canim hayırlı olsun bebisin insallah saglikla kucagina alirsin darisi basima

Ben hamileliğimi öğrendim 6. Haftada doktorumdan randevu aldım, doktorum vajinal ultrason muayenesi yaptı yani alttan baktı. Kalp atışlarınıda ikinci muayenede yine vajinal ultrasonla duyduk. Sonrasında normal ultrasonla devam etti muayenemiz. Akıntı şikayetim olduğundan 14. Haftada tekrar vajinal ultrasonla muayene oldum.
Vajinal ultrason düşük sebebi değildir. Aksine daha net sonuclar veren bir muayene şeklidir. Düşüğe sebep olan durumlar dış kanama, iç kanama, yada kese bozukluğu kimsayasal gebelik vs gibi istenmeyen durumlardır ki Allah'ım kimseye yaşatmasın.

Kulaktan dolma bilgiler ile birde üstüne basa basa Sakın ama sakın demek hoş olmuyor kimse kusura bakmasın.
Konu sahibi gebeliğin hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir hamilelik dönemi yaşar yavrunu sağlıkla alırsın kucağına. Sevgiler..

Canım eğer kalp atışını alabiliyorsa üstten bakar ama üstten birşey göremediği zaman genelde alttan bakıp görüyorlar daha net gösteriyor doktorun zaten seni yönlendirir sorarsın iyice alttan zararlı mı falan diye biz şîmdi ne desek boş bazıları alttan baktırıyo bazıları tamamen karşı benim ilk gebeliğimde kalp atışı duyulmamıştı ben istemiştim alttan bakılmasını alttan bakmamız gerek ama bekleyedebilirsin dedi bakın dedim.. Kalp atışı yine duyulmayınca zaten kanamayla düşük yaptım. Erken teşhis ediyor sanırım alttan bakmak ..

Kızlar çok teşekkür ederimtavsiyelerinizi dinlicem kesinlikle içimi rahatlattınız rabbim sizinde yavrularınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

alttan ultrasonla bebek düşmez arkadaşlar gerektiğinde de bakılabilir zaten o alet çok fazla sokulmuyo girişinde kalıyo düşük yaptıracak kadar olsa kimse alttan muayene olmaz bu işlemi de dr yapmaz

alttan ultrasonla bebek düşmez arkadaşlar gerektiğinde de bakılabilir zaten o alet çok fazla sokulmuyo girişinde kalıyo düşük yaptıracak kadar olsa kimse alttan muayene olmaz bu işlemi de dr yapmaz
Saol canım tamamdır

selam kızlar . ben cuma gunu erken gebelık testı yaptırdım pozıtıf cıktı. bugun ıcınde doktordan randevu aldım . saat 3 te . ınsallah keseyı grür benım adet gnum salı veya carsamba . gunum gecmedı yanı. kan tahlılı yapaR ınsallah. sizce ?

Çok acele etmişin tatlım ya günün geçseydi bari bazı gebeliklerde gün geçmeden belli olmaya biliyormuş seni yanıltmasın

Çok acele etmişin tatlım ya günün geçseydi bari bazı gebeliklerde gün geçmeden belli olmaya biliyormuş seni yanıltmasın
ya cok merak edıyorumm allah korusun kötu bırsey varsa da önlem amaçlı olarak . kan tahlılında grunur dıye tahmın edıyorumm . değerden anlasılır .. bakalım ınsallah ıyı haberlerle dnerım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…