Tatlım kaç haftalık olduğu belli değil ki ben sadece kan testi yaptım ordaki doktor baktı ve gebelik var dedi testte buCnm kac haftalik ben ilk 6 haftalikken gitmistim karnimdan bakti kalp atisi var demisti bilerek gec gittim alttan bakilmasini istemiyordum cunku daha yeni ise alttan bakabilir
İnşallah canım rabbim herkese nasip etsin ama napim bilmiyorum ya herkes alttan muayene eder diyoVallasim sanirim 6_7 haftalikti yanlis soykemis olmayayim uzerinden zaman gecti cunku alttan bakmis doktor ve dedigim gibi dusuk yapmak zorunda kaldi sonra yani kesinlikle ama kesinlikle alttan baktirmamam gerektigi soykemisti bana ... ondan girdum ve cevao yazmak istedimmm uzulmeni istemem saglikla al kucagina ins bebegini dualarinda benide eksik etme) hayirli bir bebisss hbri
Genelde ustten bakiyorlar canim bebek cok kucuk oldugu icin ilk haftalarda ustten gozukmuyor bir anormallik var mi yokmu diye alttan bakabiliyorlar ufacik bir kilcal damar kanamasi yada ne biliyim kesenin yanlis yerde olusmasi alttan muayenede daha net belli oluyor kendimden ornek vereyim ilk gebeligim 5 haftalikti ustten muayene oldum bir hafta sonra kimyasal gebelik oldu ustten muayene oldugum icin dusuk yaptığım belli olmadi ama insan kendini biliyor yanlis biseyler oldugunh hissediyor baska dr a gittim alttan baktilar dusuk yapiyosun dediler bu ayki gebeligimde kimyasal oldu oda ustten muayene oldum 5 haftalikti cok kucuk goremiyoruz bisey haftaya gel dediler yine haftasi dolmadan kendiliginden dusuk oldu onuda oylesine devletten randevu almistim alttan baktilar yine kese yanlis yerde olusmus etrafi kanama yapmis zaten muayeneden once kan testi yaptırdım dusuk yaptigimi anlamistim doktorun ne onerirse onu yap canim sonucta ilk 3 ay boyunca alttan muayene eden cok dr var zarari olsa bile bile yapmazlar diye dusunuyorum ben forumlari cok araştırdım senin gibi bende cok merak etmistim zarari var diyende var yok diyende o anki duruma gore dr seni yonlendirir zaten canim hayırlı olsun bebisin insallah saglikla kucagina alirsin darisi basimaKızlar meraba ben bugün katıldım aranıza ben salı günü kan tahlili yaptım ve gebelik çıktı pazartesi gününe randevü aldım kadın doğumdan ilk defa pazartesi gidicem yani doktora çünkü tahlili akşam özel bi hastanede yapmştım sorum ben şimdi pazartesi doktora gittiğimde doktor gebeliğin var olduğuna bakmak için alttan mı muayene etcek yoksa ultrason dan mı bakcak
Genelde ustten bakiyorlar canim bebek cok kucuk oldugu icin ilk haftalarda ustten gozukmuyor bir anormallik var mi yokmu diye alttan bakabiliyorlar ufacik bir kilcal damar kanamasi yada ne biliyim kesenin yanlis yerde olusmasi alttan muayenede daha net belli oluyor kendimden ornek vereyim ilk gebeligim 5 haftalikti ustten muayene oldum bir hafta sonra kimyasal gebelik oldu ustten muayene oldugum icin dusuk yaptığım belli olmadi ama insan kendini biliyor yanlis biseyler oldugunh hissediyor baska dr a gittim alttan baktilar dusuk yapiyosun dediler bu ayki gebeligimde kimyasal oldu oda ustten muayene oldum 5 haftalikti cok kucuk goremiyoruz bisey haftaya gel dediler yine haftasi dolmadan kendiliginden dusuk oldu onuda oylesine devletten randevu almistim alttan baktilar yine kese yanlis yerde olusmus etrafi kanama yapmis zaten muayeneden once kan testi yaptırdım dusuk yaptigimi anlamistim doktorun ne onerirse onu yap canim sonucta ilk 3 ay boyunca alttan muayene eden cok dr var zarari olsa bile bile yapmazlar diye dusunuyorum ben forumlari cok araştırdım senin gibi bende cok merak etmistim zarari var diyende var yok diyende o anki duruma gore dr seni yonlendirir zaten canim hayırlı olsun bebisin insallah saglikla kucagina alirsin darisi basima
Ben hamileliğimi öğrendim 6. Haftada doktorumdan randevu aldım, doktorum vajinal ultrason muayenesi yaptı yani alttan baktı. Kalp atışlarınıda ikinci muayenede yine vajinal ultrasonla duyduk. Sonrasında normal ultrasonla devam etti muayenemiz. Akıntı şikayetim olduğundan 14. Haftada tekrar vajinal ultrasonla muayene oldum.
Vajinal ultrason düşük sebebi değildir. Aksine daha net sonuclar veren bir muayene şeklidir. Düşüğe sebep olan durumlar dış kanama, iç kanama, yada kese bozukluğu kimsayasal gebelik vs gibi istenmeyen durumlardır ki Allah'ım kimseye yaşatmasın.
Kulaktan dolma bilgiler ile birde üstüne basa basa Sakın ama sakın demek hoş olmuyor kimse kusura bakmasın.
Konu sahibi gebeliğin hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir hamilelik dönemi yaşar yavrunu sağlıkla alırsın kucağına. Sevgiler..
Kızlar çok teşekkür ederimtavsiyelerinizi dinlicem kesinlikle içimi rahatlattınız rabbim sizinde yavrularınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinCanım eğer kalp atışını alabiliyorsa üstten bakar ama üstten birşey göremediği zaman genelde alttan bakıp görüyorlar daha net gösteriyor doktorun zaten seni yönlendirir sorarsın iyice alttan zararlı mı falan diye biz şîmdi ne desek boş bazıları alttan baktırıyo bazıları tamamen karşı benim ilk gebeliğimde kalp atışı duyulmamıştı ben istemiştim alttan bakılmasını alttan bakmamız gerek ama bekleyedebilirsin dedi bakın dedim.. Kalp atışı yine duyulmayınca zaten kanamayla düşük yaptım. Erken teşhis ediyor sanırım alttan bakmak ..
B-HCG degerlerine gore 4 5 haftalik gibi ama :/Tatlım kaç haftalık olduğu belli değil ki ben sadece kan testi yaptım ordaki doktor baktı ve gebelik var dedi testte bu
Saol canım tamamdıralttan ultrasonla bebek düşmez arkadaşlar gerektiğinde de bakılabilir zaten o alet çok fazla sokulmuyo girişinde kalıyo düşük yaptıracak kadar olsa kimse alttan muayene olmaz bu işlemi de dr yapmaz
Çok acele etmişin tatlım ya günün geçseydi bari bazı gebeliklerde gün geçmeden belli olmaya biliyormuş seni yanıltmasınselam kızlar . ben cuma gunu erken gebelık testı yaptırdım pozıtıf cıktı. bugun ıcınde doktordan randevu aldım . saat 3 te . ınsallah keseyı grürbenım adet gnum salı veya carsamba . gunum gecmedı yanı. kan tahlılı yapaR ınsallah. sizce ?
ya cok merak edıyorummÇok acele etmişin tatlım ya günün geçseydi bari bazı gebeliklerde gün geçmeden belli olmaya biliyormuş seni yanıltmasın