Gebelik haftası hesaplama nasıl oluyor

loveincats

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
76
Puanlar
13
Kızlar ben gebe kaldığım tarihi biliyorum şu an normalde 18 gün oluyor. Ama 1 aylık gebesiniz diyor uygulamalarda. Doğum yapanlara sordum evet o biraz karışık diyor ama kimse bilmiyor nasıl hesapladığını Henüz doktora gitmedim gerçi ama merak ettim bu gebelik hesaplama nasıl oluyor anlamadım. Bilen varsa bi açıklasa sevinirim

Karışık değil son adetinin ilk gününden itibaren sayılıyo, yumurtlama gününden değil. Çevrende nasıl kimse bilmiyo nasıl hesaplandığını şaşırdım

Karışık değil son adetinin ilk gününden itibaren sayılıyo, yumurtlama gününden değil. Çevrende nasıl kimse bilmiyo nasıl hesaplandığını şaşırdım
Yok biliyorlar da nedenini bilmiyorlar, gebelik takibi yapan uygulamalarda da son adet tarihi baz alınıyor zaten onu anladım ben sanki son adet tarihini hamile kaldığı tarihi bilmeyenler için hesaplıyorlar gibi düşündüm. Niye son adet tarihi baz alınıyor peki siz biliyor musunuz

Hesaplaması öyle daha kolay çünkü. Bebek rahimde 38 hafta civarı kalıyor ama son adet tarihinden hesaplandığı için 40 hafta olarak hesaplanır. Ultrason cihazlarında bile son adet tarihi girilir öyle çıkar haftası. Tarihi bilmenizin size bir yararı olmuyor yani anca çocuğunuza senin tohumlarını şu tarihte attık dersiniz bi ona yarar :))

karışık değil adet tarihine göre hesaplanıyor doğum yapıp nasıl bilmiyolar neye göre hesaplamışlar acaba karışık demişler

Herkesin yumurtlama günü bilinemeyeceği için yumurtanın vücutta ilk bulunduğu tarih (son adetinin ilk günü) baz alınarak hesaplama yapılıyor canım. Zaten bir yerden sonra haftayı çocuğun gelişimine göre tayin ediyorlar diyebiliriz, hafta burada günlerden bağımsız olarak sanki çocuğun boyunun ve kilosunun ölçüsüymüş gibi bir hâl alıyor.

Aradığım cevap teşekkür ederim

Merhaba, detaylı ultrasondan sonra benim hamilelik haftam değişti, 6 gün ileriye gitti. Sanırım geç döllenme olduğunu tespit ettiler. Yani her zaman son regl tarihiniz de olmayabilir dikkate alınan.

Merhaba, detaylı ultrasondan sonra benim hamilelik haftam değişti, 6 gün ileriye gitti. Sanırım geç döllenme olduğunu tespit ettiler. Yani her zaman son regl tarihiniz de olmayabilir dikkate alınan.
Anladım evet olabilir, bakalım ultrasona girince her şey belli olur

çevrende kimsenin bilmemesi çok ilginç karışık bir durum değil aslında ilkokuldan beri bize anlatılan bir durum yumurtlama adet görme vs.
İlişkiye girdiğiniz tarih döllenme olmamışta olabilir belki ilişkiden 3. gün sonra yumurtanız rahme indi veya döllendi. adet tarihinin baz alınması da yumurtanın oluşma tarihi. yani gebelikte hesap yumurta ve spermin birleşmesinden değil yumurtanın oluştuğu ilk tarihten hesaplanır. bebeğiniz embriyo olmadan önceki hali yumurta hali o da ilk hücresi gibi duşunun o yumurtanın büyümesi çatlaması embriyo olması vs. vs. diye gelişim süreçleri başlıyor. işte o yumurtanın ilk oluştuğu tarih adet tarihiniz . düzenli adet gören herhangi bir sağlık sorunu olmayan kadınlarda tarih böyle oluyor. ama tabi her ay yumurta oluşmayabilir belli olgunluğa erişmeyebilir adetle atılmayabilir . o sebeple adetliyken bile kadınların hamile kalması , yumurtlama tarihi dışında hamilelik oluşması düşükte olsa olasılık dahilindedir. böyle durumlarda ise gebelik takibi sırasında doktorlar ultrason ölçümleriyle son adet tarihini değiştirir . düzeltilmiş tarih verir. yani size herhangi bir yerde son adet tarihini sorduklarında düzeltilmiş tarihi söylemeniz gerekir artık. ama bu sürekli olan bir durum değil tabi ki. genellikle çoğu kadında son adet tarihi gebelikle uyumlu gider( 2 haftaya kadar ileri veya geri hesaplamalar olabilir normal kabul edilir). yani net olan şey şu ki her zaman yumurtanın oluşma tarihi yani son adet tarihi baz alınır.

Baya detaylı ve güzel anlatmışsınız, teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…