- 7 Mart 2019
- 2.946
- 1.463
- 32
-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
Eğitim araştırma hastanesine gittim açıkçası sankş düzgünce bakmadı gibi tatmin etmedi sadece ölçümleri yaptı kan akımına baktı bıraktı. Doğuma az kalmış zaten bu saatten sonra yapacak bişey yok falan dedi ölçümleri zaten kendi doktorum da yapıyor perinatolojiye gitmemin pek bi anlamı olmadı açıkçası doğunca çocuk doktoruna gösterin dedi hastalık var yok diyemem dediMerhaba böyle bir şey yaşamadım. Geçmiş olsun demek için geldim. Perinatoloji ve doktorunuz mutlaka bu durum ile ilgili konuşmuştur. Bildiğim kadarıyla +-2 hafta kadar gelişimsel sıkıntıları tolere edilebiliyor doktorlar. Fazlası olduğunda gelişim devam etmiyorsa bazı durumlarda doğumu öne çekebiliyorlar
Protein kaçağı olabilir mi acaba?Başka bir doktora görünseydiniz .Benim bildiğim bebek gelişmiyorsa erken doğurtuyorlarEğitim araştırma hastanesine gittim açıkçası sankş düzgünce bakmadı gibi tatmin etmedi sadece ölçümleri yaptı kan akımına baktı bıraktı. Doğuma az kalmış zaten bu saatten sonra yapacak bişey yok falan dedi ölçümleri zaten kendi doktorum da yapıyor perinatolojiye gitmemin pek bi anlamı olmadı açıkçası doğunca çocuk doktoruna gösterin dedi hastalık var yok diyemem dediBoş yere gittim gibi bişey
Diğer ölçümleri normal onların gelişiminde sıkıntı yok sadece fl gelişimi geride uyluk kemiğiProtein kaçağı olabilir mi acaba?Başka bir doktora görünseydiniz .Benim bildiğim bebek gelişmiyorsa erken doğurtuyorlar
Gelisim geriligi ne zaman basladi? Son haftalarda mi yoksa basindan beri var niydi? Genelde ilk bastan itibaren olan gelisim geriligi genetik problemlerden olabiliyormus. Ancak son haftalarda ciktiysa boyle bir sey beklenmiyormus. Benim bebegimin de gelisimi 35. Haftada durmustu (ac ve fl). Sorun yasamadik cok sukur. Ancak doktorum cok siki takip etti.37+4 üm diğer gelişimleri normal fl gelişimi 4 hafta geride 33. Haftada kaldı gelişmiyor Böyle bi sorun yaşayan oldu mu perinatoloji de muayene etti net bişey söylemedi geri dedi sadece böyle olup sağlıklı doğum yapan var mı
Perinatolog aslında çok iyi bakmalı ben özelde gitmiştim. Her şeyine kadar bakıp ölçüp bildirdi. Bahsettiğiniz şey femur length boya doğrudan etki eder. Femur kemiğinin gelişim geriliğinde ne gibi durumlar olduğunu dair size bilgi vermeleri lazımdı. Acaba başka bir doktora daha mı görünseniz?Eğitim araştırma hastanesine gittim açıkçası sankş düzgünce bakmadı gibi tatmin etmedi sadece ölçümleri yaptı kan akımına baktı bıraktı. Doğuma az kalmış zaten bu saatten sonra yapacak bişey yok falan dedi ölçümleri zaten kendi doktorum da yapıyor perinatolojiye gitmemin pek bi anlamı olmadı açıkçası doğunca çocuk doktoruna gösterin dedi hastalık var yok diyemem dediBoş yere gittim gibi bişey
Yok sonradan oldu. 33. Haftaya kadar hersey normaldi 33+6 da kaldı inşallah bizde de sıkıntı çıkmaz down ihtimali cücelik gibi şeyler dediler ama şimdiye kadar bişey yoktu detaylı ultrason ve ikili testim de normal çıkmıştıGelisim geriligi ne zaman basladi? Son haftalarda mi yoksa basindan beri var niydi? Genelde ilk bastan itibaren olan gelisim geriligi genetik problemlerden olabiliyormus. Ancak son haftalarda ciktiysa boyle bir sey beklenmiyormus. Benim bebegimin de gelisimi 35. Haftada durmustu (ac ve fl). Sorun yasamadik cok sukur. Ancak doktorum cok siki takip etti.
Aynen 24. Haftadaki detaylı ultrasonu özelde yaptırdım iyi bir yerde 1 saat baktı incik cıncık herseyine baktı. Şimdi devlete gittim sanki normal muayene olmuşum gibi baktı gelişigüzel baktı bu saatten sonra yapacak bişey yok doğunca çocuk doktoruna gösterirsiniz dedi normal ölçümlere baktı bıraktı onu benim doktorum da yapıyor zaten ekstra sadece kan akışına baktı o kadar. Doğuma da iki hafta kaldıgı için başka doktora da baktırmayı düşünmedim plesantada sıkıntı olsaydı söylerdi sanırım perinatolojiPerinatolog aslında çok iyi bakmalı ben özelde gitmiştim. Her şeyine kadar bakıp ölçüp bildirdi. Bahsettiğiniz şey femur length boya doğrudan etki eder. Femur kemiğinin gelişim geriliğinde ne gibi durumlar olduğunu dair size bilgi vermeleri lazımdı. Acaba başka bir doktora daha mı görünseniz?
İlginç yani çok ilgisiz davranmaları da. Perinatoloji çoğu şeyi söylüyor zaten bu tarz bir şey görseydi söyemez miydi? Yani şu an sizin plasentadan geçişte beslenmesinde sıkıntı yok . Ailede böyle bir durum var mı? Kan uyuşmazlığı var mı?Aynen 24. Haftadaki detaylı ultrasonu özelde yaptırdım iyi bir yerde 1 saat baktı incik cıncık herseyine baktı. Şimdi devlete gittim sanki normal muayene olmuşum gibi baktı gelişigüzel baktı bu saatten sonra yapacak bişey yok doğunca çocuk doktoruna gösterirsiniz dedi normal ölçümlere baktı bıraktı onu benim doktorum da yapıyor zaten ekstra sadece kan akışına baktı o kadar. Doğuma da iki hafta kaldıgı için başka doktora da baktırmayı düşünmedim plesantada sıkıntı olsaydı söylerdi sanırım perinatoloji
Öyle uzun uzun bakmadı on dk ölçümleri yaptı o kadar ileri haftadayım diye belki ama gene de bakması gerekiyordu normal muayeneye değil sonuçta perinatoloji kontrolü ayrı bişey devlet hastaneleri pişmanlık gerçekten 2,5 saat yol gittim 2,5 saat geldim otobüsle üstünkörü baktı bıraktıİlginç yani çok ilgisiz davranmaları da. Perinatoloji çoğu şeyi söylüyor zaten bu tarz bir şey görseydi söyemez miydi? Yani şu an sizin plasentadan geçişte beslenmesinde sıkıntı yok . Ailede böyle bir durum var mı? Kan uyuşmazlığı var mı?
Benim diğerleri için gerilikten bahsetmedi sadece fl. 49 normal bi boy değil miBenimde son ay hiç gelişme olmadı, boy uzaması kilo alımı durdu doktor , hatta doktor bir sürü takviye yazdı. Her hafta gidiyorken sürekli kan veriyordum aklına gelen her şeye bakıyordu. Hiç unutmuyorum son 5 hafta kala doktor bana hiç mi beslenmedin bu çocuk minnacık demişti.
Doktor en son bana sorun yok ama küçük bir bebek olacak hazırlıklı ol demişti.
39+4 te doğum yaptım, 49 cm 2900 kilo doğdu.
İnşallah bizde de bi sağlık sorunu çıkmazBen yaşadım ancak benim bebeğimde genel bir gerilik vardı daha çok karın çevresi geri çıkıyordu. 36+5te 2160gr 44cm doğdu. Hiçbir sağlık sorunu yaşamadık doğduktan sonra çok daha hızlı gelişip büyüdü. Persentilde de düzenlenmiş yaşına göre hesap etmeden dahi normal düzeyde gelişimi devam etti
Kullandığım vitaminlerden ve değerlerimin sürekli normal çıkmasından dolayı doktor daha uzun bekliyordu sanırım her hafta aynı şeyleri dinlemek beni yormuştu.Benim diğerleri için gerilikten bahsetmedi sadece fl. 49 normal bi boy değil mi
Ay evet yani hamile halinlr bu sıcakta o kadar yol yapıp gittikten sonra kötü olmuş çok. Fl nin ölçümü x7 boy u verir 49 mu dedi sana 4.9 mu çünkü 49 cm gayet normal bi ölçü bebekler doğduğunda zaten en aşağı 48 oluyorlar ki 37. Haftadasın. Şayet 4,9 sa 34,3 cm yapar bu durumda geri olur beklenendenÖyle uzun uzun bakmadı on dk ölçümleri yaptı o kadar ileri haftadayım diye belki ama gene de bakması gerekiyordu normal muayeneye değil sonuçta perinatoloji kontrolü ayrı bişey devlet hastaneleri pişmanlık gerçekten 2,5 saat yol gittim 2,5 saat geldim otobüsle üstünkörü baktı bıraktı
Benim miyomlarım var biri rahim kanalına yakın biri sezeryan kısmına yakın o yüzden nasıl olacagına son hafta bakıcaz dedi bebeğin konumu miyomun yerini değiştirebilirmiş 38 den sonra bakalım dedi bi sonraki kontrolde söyler heralde bişeyKullandığım vitaminlerden ve değerlerimin sürekli normal çıkmasından dolayı doktor daha uzun bekliyordu sanırım her hafta aynı şeyleri dinlemek beni yormuştu.
Şu anda normal doğum olarak mı devam ediyorsunuz? Ciddi bir sorun olsa söyleyip sezaryen teklif ederlerdi diye düşünüyorum.
Ay sorma ya zaten sıcak istanbul yoğunluğu metro metrobüs otobüs 4 aktarma gittik doğru düzgün bakmadı resmenAy evet yani hamile halinlr bu sıcakta o kadar yol yapıp gittikten sonra kötü olmuş çok. Fl nin ölçümü x7 boy u verir 49 mu dedi sana 4.9 mu çünkü 49 cm gayet normal bi ölçü bebekler doğduğunda zaten en aşağı 48 oluyorlar ki 37. Haftadasın. Şayet 4,9 sa 34,3 cm yapar bu durumda geri olur beklenenden
Bana 66 dedi bugun doktor özeldeki 67 dedi 68 ölçtü en fazla.46 /46,5 oluyo sanırımAy evet yani hamile halinlr bu sıcakta o kadar yol yapıp gittikten sonra kötü olmuş çok. Fl nin ölçümü x7 boy u verir 49 mu dedi sana 4.9 mu çünkü 49 cm gayet normal bi ölçü bebekler doğduğunda zaten en aşağı 48 oluyorlar ki 37. Haftadasın. Şayet 4,9 sa 34,3 cm yapar bu durumda geri olur beklenenden