Gebeliğe Hazırlık Gebelik düşünürken.....

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dutbali

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2025
5
1
1
29
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4.5 yıldır evliyim 1 senedir çocuk düşünüyorduk olmadı doktora gittik her şey normal dedi bundan iki ay önce TSH a da baktı ama bir sorun yoktu... Dün dahiliyeye gittim ve hashimoto teşhisi kondu hatta hamile kalmamissin iyi ki yoksa çocukta zeka geriliği olabilirdi dedi..ilaç başladık 100lük
Acaba benimle aynı durumda olup çocuğu olan var mı bir de glutensiz beslenmeye çalışıyorum bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek var mı bazen ümitsizliğe kapılıyorum da yazmak istedim okuduğunuz için teşekkür ederim

Benim tsh 4.5 tu ilaç başladık 1 senedir 25 mg içiyorum şuan 1.75 değerim. Değerim 2ye düştükten sonra 2. Ay hamile kalmıştım ben ama düşük oldu malesef. Ama ilaç kullanırken hamile kalan ve sağlıklı doğum yapan çok var. Değerin 2.5 altına düşmesi iyi olur. ilaçla düzene giriyor endişelenmeyin. Ben de artık sağlıklı beslenmeye çalışıyorum inşallah faydası olur. Sizin tsh kaç bu arada?

Merhaba; ben de 4,5 yıldır evliyim ve hep bebek düşündük ve olmadı. Aşılama için tsh lara bakarken 4 olduğu için dahiliyeye gönderildim ve hashimoto teşhisi aldım doktor aynı şeyleri bana da söyledi. Şuan diyetisyen ile birlikte bir sürece girdim 50 mg ilaç kullanıyorum. Bu arada kilo da vermeye çalışıyorum. İnşallah gönlümüze göre olur. Hayırlısıyla ve sağlıklı bir evlat nasip etsin rabbim bizlere.

Geçmiş olsun Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize benim tsh da 48.700 yazıyor ama normal diyor aslında değerin çok yükseği gibi benim anti tpo değerim çok yüksek çıktı 1000

Amin hepimizin gönlüne göre olsun hayırlısıyla glutensiz beslenmeyi öneriyorlar bı bakın isterseniz hashimoto hastalarına tavsiye ediyorlarmış hem kilo vermemize de yardımcı olur diye düşünüyorum

Geçmiş olsun Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize benim tsh da 48.700 yazıyor ama normal diyor aslında değerin çok yükseği gibi benim anti tpo değerim çok yüksek çıktı 1000
Yani 4.8 mi 48 mi acaba. Anti tpo yüksekmiş evet o yüzden yüksek doz vermişlerdir. 6 haftada düzene giriyor

Yani 4.8 mi 48 mi acaba. Anti tpo yüksekmiş evet o yüzden yüksek doz vermişlerdir. 6 haftada düzene giriyor
Ben de onu anlamadım şimdi baktım da normal yazdığı için çok onemsememistim 48.700 ise çok çok yüksek değil mi

Ben de onu anlamadım şimdi baktım da normal yazdığı için çok onemsememistim 48.700 ise çok çok yüksek değil mi
Evet yüksekmiş ama doktor gördüyse sorun yoktur zaten ilaca başlamışsınız 6 hafta sonra tekrar ölçtür dedi mi doktor? Kontrol edilmesi gerekiyor 6 haftada bir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…