Gebelik & cinsellik

Darmiyan

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2024
243
59
13
Merhaba arkadaşlar stres yapıp gebe kalan varmı ? Ve yumurtlamadan sonra birliktelik oluyor mu gebe kalanlar zararı oluyor mu adet günü gelene kadar birliktelik yaşanıyor mu ben ya zarar verir korkusuyla düşünüyorum hep.

Canım stres okadar büyük etken ki ama insanın elinde olan bişey değil malesef. İlişki de yumurtlama sonrası da gebelik zamanı da sıkıntı çıkaran bi durum değil istisnalar dışında düşük tehlikesi varsa doktor cinselliğe ara verdiriyor sadece

Yumurtlamadan sonra birliktelik zarar vermiyor dimi

Hayır zarar vermez eğer yumurtlama takibi yapmıyosanız iyi bişey bile. Bilemezsiniz belki geç yumurtlarsınız anlamazsınız evet belirli zamanlar daha doğurgan oluyosunuz ama bu zamanı her seferinde tam tutturmak bazen mümkün değil. O yüzden gebelik planladığınız sürece ortalama 2 günde bir ilişki öneriliyor. Her gün yapılması sperm kalitesinin düşmesine sebep olabilir sürekli üretim ve boşaltım olacağı için. Erkeğinde biraz dinlenmesi lazım. Ama sperm 2-3 günden fazla kadın vücudunda yaşayamadığı içinde gün aşırı olması hiç boşluk olmayacağı anlamına gelir bu da ihtimali arttırır. Stres her zaman en büyük düşman gebelik için. Söylemek kolay ama gebeliği değil alacağınız zevki düşünün. Görev gibi olmasın süsleyin biraz ilişkilerinizi. Söylece daha az stresli daha kolay hamilelik ihtimali olur.

Yorumunuz için teşekkür ederim 2 günde bir ilişki oluyor adete kadar sırf bebek için olmuyor ama günlük hayatta ki stres çok etkiliyor video izlerken bile etkileniyorum gerisini siz düşünün çok zor bu tarz stres yapıp hamile kalan varmı çok merak ediyorum

Stres hayatın bi parçası var olanı hiç duymadım ama bahsettiğimiz stres bebek stresi. Günlük hayatın stresi değil. Ama tabi atıyorum çok stresli biliniz vardır ya da başka durumlarda yolunda gitmeyen şeyler yüzünden gergindinizdir bu da dahil ama asıl olsun diye çabalayıp sürekli bunu düşününce olmuyor. Ne zamanki pes ediliyor ya da kafa dağılsın diye bi tatile çıkılıyor ne biliyim bi düğnü telaşı falan oluyor o zamanlar bebek oldu mu olcak mı stresi kayboluyor işte çok böyle durumlardan sonra hamile kalan duydum.
Niye bu kadar stresli olmayı düşünüyorsunuz? Belki buna sebep olan düşüncenizi söyleseniz daha rahat konuşabilirim?

2 sene korundum eşim korunmak istemedi şimdi olmuyor diye suçlanıyorum. Tedavi görüyorum ama maddi açıdan zorlanıyorum. Yakın da bi düğünümüz var kardeşlerimin çocukları var odak nokta ben olucam maalesef herkesin elinde çocuk var kendimi eksik hissediyorum.

Anlıyorum. Korunma yöntemi olarak sadece iğneler biraz denge bozuyor onun dışında diğer korunma yöntemleri sizden doğurganlığınızı çalmaz. Yani sizin kabahatiniz olan bi durum yok. Eşinizde muayene oldu mu? Size koyulan teşhis ne?

Hayır hiçbir zararı yok. Hamilelik boyunca bile enfeksiyon oluşmaması için önlem alarak ilişki yaşanabilir tabii riskli gebe değilseniz.

Çikolata kistlerim vardı sağ alındı solda ki kaldı eşimde ailesinde varikosel var ameliyat oldular sonra çocukları olmuş eşim de muayene oldu ameliyatlık durumu yok değerleri güzel dediler her gittiğimiz doktor. Olay bana kaldı yani şimdi histeroskopi olmam gerekiyor özel yapıyor devlette umursamıyor.

Kistlerde etkiliyor olabilir. Her şeyin bi zamanı var. Olmuyorsa bunda bi hayır aramak lazım. Ama birden fazla sorunolmasındansa tek sorunu çözmek daha kolay. Nerdeyse 10 tüp bebekten sonra hamile kalıp doğuran kadınlarımız, yıllarca deneyip vazgeçtikten bi kaç ay sonra hamile kalan kadınlarımız var. Kendinizi yıpratmak sadece sorunu büyütür. Sakinleşip tedavilerinizi aksatmadan doktorun söylediklerine uymak şu an yapabileceğiniz en iyi şey. Tedaviniz bittikten sonra eşinizle başbaşa bi tatil planlayın eminim çok iyi gelicektir

Kusan ayılan bayılan gebeler var onlardan bile olmak istiyorum artık
İnşallah hayırlısıyla sağlıklı bir gebeliğiniz olur. Ama kusmak, hiçbir şey yiyememek ve bundan dolayı tansiyon düşüklüğü yaşamak çok kötü bir şey.

İnşallah hayırlısıyla sağlıklı bir gebeliğiniz olur. Ama kusmak, hiçbir şey yiyememek ve bundan dolayı tansiyon düşüklüğü yaşamak çok kötü bir şey.
İnananın buna bile razıyım gebemisiniz bilmiyorum ama yorumunuz için teşekkür ederim

Eşim asgari çalışıyor imkansız o yüzden önerileriniz için teşekkür ederim adetime 3 gün var test yaptım negatif üzüntü bile duymuyorum hissizleştim diyebilirim

Eşim asgari çalışıyor imkansız o yüzden önerileriniz için teşekkür ederim adetime 3 gün var test yaptım negatif üzüntü bile duymuyorum hissizleştim diyebilirim
Kaç yaşındasınız? Siz önce kistlerinizin falan tedavisini olun. Önünüzde engel olmadığından emin olun. Ondan sonra başka çözümler ararsınız. Şimdilik erken zaten maddi güç isteyen tedaviler için

30 yaşındayım kistlerim tedavisi yok artık histeroskopi istiyor özelde ki doktorum bakmamız lazım dedi neden tutunmuyor diye bir sürü şey yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…