Gebelik belirtisi olan sık idrara çıkmayı idrar yolu enfeksiyonundan nasıl ayırt edebilirim?

Marly123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2023
95
20
31
Kızlar, yaklaşık 5 aydır gebelik planlıyorum. Amh değerim biraz düşük. Bu ay yumurta çatlama gününden 3 gün önce(ayın 10undan bu yana) kasıklarımda batmalar hissettim. Beyaz akıntı da vardı. Ayın 10 undan bu yana böyle batmalar oldu. Ayrıca ayın 11 ve 12sinde sanki adet oldum olacağım gibiydi. Bugün ayın 17 si hala biraz adet olacakmış hissim var. Bu batmalar da ara ara devam ediyor. Biraz da karın ağrısı şeklinde. Bugün idrara sık çıkmaya başladım. 1 saatte 3 kere çıktım. İdrara çıkıyorum ama çok gelmiyor idrar. İdrar yolu enfeksiyonı mu oldum yoksa gebe miyim acaba? Adetime 10 gün var.

Ben aynı ay içerisinde ikisinide yaşadım biraz tecrübem var. İdrar yolu enfeksiyonunda direk idrar var hissi vardı ama lavaboya gittiğinde yanma acı yaşıyordum ve damla damla idrar geliyordu ayrıca benimki kötüydü idrarım kanlı şekilde geliyordu. Ama hamilelikte böyle değildi gecikme olmadan hiçbir belirti olmadı gecikme başladıktan sonra sık idrara çıktım ama idrarda hiç sorun yoktu sıkışıp lavaboya gidiyorum hiçbir farkı yok ama çok sık çıkıyorum ayrıca gecikme başladığında adet olur gibi sancılarım ve bel ağrım var Ayrıca gögüs hassasiyeti var. Ama sana tavsiyem bunu en iyi doktor anlar istersen bir dahiliyede idrar testi ver çünkü enfeksiyon gerçekten hamileliği engellediğini düşünüyorum.

İdrar yolu enfeksiyonunu mutlaka anlarsınız sadece sık çıkmaktan ibaret olmuyor. Yanma oluyor,bazen ateş yapıyor,halsizlik yapıyor,bazen kan bile geliyor.

Daha önce idrar yolu enfeksiyonu olmuştum. Söylediğin gibi idrar yaparken yanma hissi oluyordu. Sanki hep idrar var gibi. Ama bunu ayırt edemiyorum. İdrar yaparken yanma hissi olmuyor. Ama idrar yaparken kasıklarım hareketleniyor gibi tuaf bir his oluyor. Dünde bir süre sol belim ağrıdı geçti ağrıdı geçti. Gebelik düşündüğüm için psikolojik olarak yaşıyorumdur belkide bunları. Ama idrar yolu testi isteyeceğim yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…