Haftalar ilerledikçe taşımakta zorlanıyorsun ve birden rahim boyu kısalıyor eğer farketmezsen erken doğum yapabiliyorsun.mesela şu an 24haftalık hamileyim 5dk bile ayakta duramıyorum çünkü bebeğin ağırlığı acaip baskı yapıyorBir bilgim yok cok gecmis olsun. Rahim agzi yetmezligi belirtileri neler peki, nasil teshis konuyor?
Benim 21.haftam bitiyor yarin. Bebek hareketlerini yeni yeni hissetmeye basladim. Bazenndegismekle birlikte genelde kasikta hissediyorum. Acaba rahim kasilmasiyla mi karistiriyorum diye endise duyuyorum. Detayli ultrasonda rahim ağzı uzunlugu 45.5 mm olarak olculdu 10 gun once ama sanki kasiklarimda doluluk varmis ve surekli idrara cikmam gerekiomus gibi hissediyorum. Arada vajinaya dogru titresim gibi seyler de hissediyorum. Sizin yazinizi okuyunca endise ettim bn de.Haftalar ilerledikçe taşımakta zorlanıyorsun ve birden rahim boyu kısalıyor eğer farketmezsen erken doğum yapabiliyorsun.mesela şu an 24haftalık hamileyim 5dk bile ayakta duramıyorum çünkü bebeğin ağırlığı acaip baskı yapıyor
Benim 21.haftam bitiyor yarin. Bebek hareketlerini yeni yeni hissetmeye basladim. Bazenndegismekle birlikte genelde kasikta hissediyorum. Acaba rahim kasilmasiyla mi karistiriyorum diye endise duyuyorum. Detayli ultrasonda rahim ağzı uzunlugu 45.5 mm olarak olculdu 10 gun once ama sanki kasiklarimda doluluk varmis ve surekli idrara cikmam gerekiomus gibi hissediyorum. Arada vajinaya dogru titresim gibi seyler de hissediyorum. Sizin yazinizi okuyunca endise ettim bn de.[/QUO
Enfeksiyonda olabilir dikkat edin sürekli idrara çıkma hissi varsa.benimkinde bebek resmen vajinama baskı uyguluyor hatta geçen seneki ikizlerimi kaybetmeden önce eşim acaba naz mı yapıyorsn derdi bende acemilikten galiba ben çok abartıyorm diye düşünyordum.Vücudumuz aslında bizi uyarıyor benimki de iki hafta içinde hiç bi iş yapmamama hatta evden çıkmamama rağmen 4,5 ten 3,3 mm düştü .vücudum taşımakta zorlandığı için sürekli yatıyorm yalnız çok sık idrara çıkıyyorum hem sıkıştırmasın hemde enfeksiyon olmasın diye
Daha yeni kultur yaptirdim cnm.enfeksiyon degildir bu. Idrar torbama baski yaptigini dusunuyorum. 10 gun once iyiydi rahim agzi uzunlugu ins bi kisalma olmamistir.
Mrb bayanlar aranıza yeni katıldım.Sizlere danışmak, sormak istediğim çok şey var
24 haftalık hamileyim ve geçen hafta rahim ağzı yetmezliği teşhisi koyuldu dikiş için geç kalındığını ve riskli olduğu için pesser halkası takıldı.geçen sene aynı rahatsızlık nedeni ile ikiz bebeklerimi bu haftalarda kaybettim.O yüzden korkularım biraz fazla.Bu halka ile ilgili pek bi bilgiye ulaşamadım acaba sizlerin bu tedavi yöntemi ile ilgili bilgisi olan var mı?????
Merhaba. Bende 26 haftalık hamileyim. Rahim ağzı uzunluğum 22mm çıktı hafta içi pesser halka takılacak banada. Durumunuz nasıl acaba. Halka takıldıkdan sonra her hangi bi sorun yaşadınız mı ??
Böyle bir yorum okuyunca çok rahatladım. Teşekkür ederim. Rabbim sağ sağlim kucagınıza aldırsın evladınızıMerhaba, 23. Haftamda pesser halkası takıldı, şu an 35. Haftamdayim. Surekli yattım veya oturdum. Banyomu bile son zamanlarda oturarak yapıyorum. 37. Haftada cikaracaklarini söylediler. Bebekte bende gayet iyiyiz. Merak etmeyin, sakinliğinizi koruyun ve dinlenin. İnşallah hersey yolunda gidecek...
Msjınızı yeni gördüm 37.haftamda doğum yaptım halkanın ve sürekli yatmanın sonucunda tabi.siZde içinizi ferah tutun ama sürekli yatın yoksa halka fazla tutamazMerhaba. Bende 26 haftalık hamileyim. Rahim ağzı uzunluğum 22mm çıktı hafta içi pesser halka takılacak banada. Durumunuz nasıl acaba. Halka takıldıkdan sonra her hangi bi sorun yaşadınız mı ??
Takip cikarma seklinde mi oldu, temizligi nasildiMerhaba, 23. Haftamda pesser halkası takıldı, şu an 35. Haftamdayim. Surekli yattım veya oturdum. Banyomu bile son zamanlarda oturarak yapıyorum. 37. Haftada cikaracaklarini söylediler. Bebekte bende gayet iyiyiz. Merak etmeyin, sakinliğinizi koruyun ve dinlenin. İnşallah hersey yolunda gidecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?