Eşimde annemle babamı çağıracağım diyor. Ben istemiyorum rahat edemem diye. Ben annemi çağırmak düşüncesini sunduğumda burun kıvırıyor. Sıkıntı stres yapacağım bir de. Hafta sonları evde yardımcı oluyor sağolsun. Hafta içi de diyor yemek yapma sen ben gelince yaparız diye. Uzanıyorum şimdi. O benden çok telaş yapıyor eli ayağı birbirine dolanıyor. Benim yumurtalıklarım hala çok büyük olduğu için kendi etrafında dönüp kanlanmayı bozma riski devam ediyor dedi dr. Ani hareket yapma dedi.Merhaba, tüp bebekle hamileyim ben de. 5. Haftada kese dışında kanama alanı oluştu bende de. Sadece tuvalete kalkacak şekilde yatak istirahati yaptım 15 gün. Yemek dahi sehpayla önüme geldi, hafif doğrularak yedim. Şu an kanama alanı kaybolmuş durumda.
doktorumun açıklaması şu oldu; kanama alanına pıhtılaşması için şans ver dedi. Gerçekten çok sıkıcı ama yattım yani dedikleri kadar. Hala daha eğilip kalkmamaya ağır kaldırmamaya çok dikkat ediyorum. Bence olabildiğince yatın derim.
Teşekkür ederim. İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızıMerhaba benim de 8+5 günlükken kahverengi lekelenmem oldu progesteron hap günde üç kez içtim 12. Haftaya kadar ve tedavi ile hamile kaldığım için prulutun Depot iğne kullandım 12. Haftaya kadar şükür bir daha olmadı kanama. Dikkat edin bol bol dinlenin sağlıkla kucağımiza alalım inşallah
Teşekkür ederim. Pıhtılaşma olduktan sonra o pıhtı vücuttan atıldı mı peki? İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızıMerhaba, tüp bebekle hamileyim ben de. 5. Haftada kese dışında kanama alanı oluştu bende de. Sadece tuvalete kalkacak şekilde yatak istirahati yaptım 15 gün. Yemek dahi sehpayla önüme geldi, hafif doğrularak yedim. Şu an kanama alanı kaybolmuş durumda.
doktorumun açıklaması şu oldu; kanama alanına pıhtılaşması için şans ver dedi. Gerçekten çok sıkıcı ama yattım yani dedikleri kadar. Hala daha eğilip kalkmamaya ağır kaldırmamaya çok dikkat ediyorum. Bence olabildiğince yatın derim.
Teşekkür ederim. Pıhtılaşma olduktan sonra o pıhtı vücuttan atıldı mı peki? İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı
Bende çok hareketli biriyim. Elimden geldiği kadar uzanıyorum. Kanama olunca birkaç gün hep uzanıyorum ama geçince kendimi birşeyler yaparken buluyorum. Düşünmekten ağlamaktan sanırım başım ağrıyor. İlk kanamanın başladığı günün önceki gecesinde de inanılmaz baş ağrım vardı. Çok düşünüp stres yapıyorum sanırım. İki gündür sürekli yattığım için de kalçam ve sağ bacağım ağrıyoraçıkçası kanama değil ama ufak ufak pıhtılar ve açık kahverengi lekelenmeler bi süre daha devam etti. Şu anda kanama alanı komple kaybolmuş durumda. Ama sağlam yattım. Yani 20 gün nerden baksanız yattım. Ayağımı uzatmaktan oturmaktan falan bahsetmiyorum bu arada bayaa 2.80 yattım. Heralde o süreçte ne kadar sıkıldığım belli oluyordurben bir de çok hareketli bi insanım gerçekten çok zorlandım...
bana eşim baktı komple ama home office çalılıyor pandemiden dolayı. 7/24 başımdaydı yani. Eğer olmasaydı mutlaka annelerden birini çağırırdık. Şu dönemde biraz kulağınızı gözünüzü kapatın, görmediğiniz duymadığınIz yere koyun. Önemli olan önce sizin sonra bebeğinizin sağlığı.
Kafanıza göre doz arttırmayın, zararı olur bir de allah korusun.Herkese Merhaba öncelikle bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah demek istiyorumBen de tüp bebek tedavisi ile hamileyim 6+3 deyiz sabah kontrole gittik Fransa’da yaşıyorum burada 2. Aydan önce kalp dinletilmiyor bebeğe zararı olduğunu düşünüyorlar ama ultrasonda kalp atışını gösterdi her şey yolunda dedi ama eve geldiğimde yoğun bi kanamam oldu beraberinde Agrılarım oldu 3 saat acilde bekledim kanamam o sırada kahverengiye döndü ve azaldı o yüzden tekrardan ultrasona almadılar sabah iyiydi diye çok çok kanamam olursa gelmemi söyledi resmen düşürürken gel diyorlar yani moral olarak sıfırım gerçekten ağlamaktan içim çıktı hala korkuyorum ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok dinlen demekten ileri gitmiyorlar prolutex igne ve duphaston tablet (sarı olan paketten) kullanıyorum günde iki sefer iki ilacımda acaba dozu mu arttırsam
Ne yapacağımı şaşırdım buradaki doktorlar bana yetersizmiş gibi geliyor içime sinmiyorKafanıza göre doz arttırmayın, zararı olur bir de allah korusun.
İnşallahHerkese Merhaba öncelikle bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah demek istiyorumBen de tüp bebek tedavisi ile hamileyim 6+3 deyiz sabah kontrole gittik Fransa’da yaşıyorum burada 2. Aydan önce kalp dinletilmiyor bebeğe zararı olduğunu düşünüyorlar ama ultrasonda kalp atışını gösterdi her şey yolunda dedi ama eve geldiğimde yoğun bi kanamam oldu beraberinde Agrılarım oldu 3 saat acilde bekledim kanamam o sırada kahverengiye döndü ve azaldı o yüzden tekrardan ultrasona almadılar sabah iyiydi diye çok çok kanamam olursa gelmemi söyledi resmen düşürürken gel diyorlar yani moral olarak sıfırım gerçekten ağlamaktan içim çıktı hala korkuyorum ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok dinlen demekten ileri gitmiyorlar prolutex igne ve duphaston tablet (sarı olan paketten) kullanıyorum günde iki sefer iki ilacımda acaba dozu mu arttırsam
Evet benim etrafımda tüp bebek ile olanların çoğunda kanama oluyor. Normal yolla gebe kalanlarda da kanama çok sık rastlanmaya başlanmış. Ortalama gebelerin %40'ında görülmekteymiş.Ne yapacağımı şaşırdım buradaki doktorlar bana yetersizmiş gibi geliyor içime sinmiyorTürkiye’de ki doktorumda muayene etmeden net konuşamıyor ama olurmuş böyle tüp bebeklerde
Size de acil şifalar diliyorum şanslısınız ilgili ve yönlendirici bi doktorunuz var burada öyle degil pek geçiştiriyorlar maalesefİnşallahbenimde tedavi ile olduğundan en başından beri progestan 3*200 mg vajinal uyguluyordum. Ayrıca duphaston 10 mg 3*1 ağızdan alıyordum. Tam ilaçlar kesilecekti. Kanamam oldu. Riskli gebelere bakan çok iyi bir dr. gittik. Önce öykümüzü kullandığımız ilaçları sordu. Duphastonu kesebiliriz aslında ama önce muayenemizi edelim dedi. Yaklaşık 30 dk baktı. Kanama alanlarım vardı. Muayeneden sonra duphaston 2*1 e düşelim, progestan aynen devam bir hafta sonra kontrol dedi. Kontrole gittik kanamam kesilmişti ama kanama alanı aynı duruyor progestanı artık vajinal kullan daha etkili olur, duphastonu da 1*1 kullan birkaç gün sonra da bırak dedi. Ertesi gün yine adet kanı gibi kanamam oldu. Dr. Şimdi oral olarak bir daha progestan al sonra vajinal devam kanama var diye çekinmeyin dedi. Takip edelim. Gerekirse pruloton depot yaptıralım yarın tekrar arayın dedi. Sabaha kanamam baya azalmıştı. O zaman pruloton 500 mg yaptırmayalım onun içeriği suni kullandığınız kapsül doğal, takip edelim duruma göre hareket ederiz dedi. Ben biraz araştırdım. Progesteron içeren ilaçların üst üste düşükleri olan kişilerde en başından beri kullandığında olumlu etkisi oluyormuş. Bizim gibi durumlarda kanıtlanmış bir durum yokmuş. En iyisi istirahat etmek diyorlar. İğne kullanıyormuşsunuz ya yeterli oluyordur. Bu durumda dua edip istirahat etmek en güzeli. Ağlarken kendinizi kasmayın yavrularımız hissediyor. Sizi gülümsetecek şeyler okuyup izleyin. Çok zor oluyor ama yapmalıyız.
Evet öyleymiş maalesefEvet benim etrafımda tüp bebek ile olanların çoğunda kanama oluyor. Normal yolla gebe kalanlarda da kanama çok sık rastlanmaya başlanmış. Ortalama gebelerin %40'ında görülmekteymiş.
Bende size bolca dua edeceğim.Size de acil şifalar diliyorum şanslısınız ilgili ve yönlendirici bi doktorunuz var burada öyle degil pek geçiştiriyorlar maalesefRabbimden başka sığınacak kimsem yok zaten en başından beri hayırlısını istedim ve Rabbim bana nasip etti inşallah yarım kalmaz.. Bol dua ve istirahat dediğiniz gibi. Sizin için ve diğer anne adayları içinde dua edicem hep birlikte şifa bulalım inşallah
Uzanın bolca. Ben fark hareket artınca sanki kanama daha kolay dökülüyor gibi geldi. Tamamen tesadüf de olabilir tabi ama.Evet öyleymiş maalesefzarar gelmesin de kanama olsun agrı olsun ben katlanırım keşke o iyi kalsa sağlıcakla gelse de ben çekerim ne varsa kendimden yana bir gram telaşım yok
Bende size bolca dua edeceğim.Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah yavrularımızı Dr. Çok önemli benim de tüp bebek yaptırdığımız dr geçiştirmişti yaşadığım sıkıntıları. Vesile oldu ondan Allah razı olsun ama yine de sonrasında eski ilgi olmuyor. Allah yardımcınız olsun, iyilerle karşılaştırsın.
Allah razı olsunUzanın bolca. Ben fark hareket artınca sanki kanama daha kolay dökülüyor gibi geldi. Tamamen tesadüf de olabilir tabi ama.
Denk geldim gördüm,nasıl oldun devam mi kanama? Mehmet hocaya haber verdin miHerkese Merhaba öncelikle bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah demek istiyorumBen de tüp bebek tedavisi ile hamileyim 6+3 deyiz sabah kontrole gittik Fransa’da yaşıyorum burada 2. Aydan önce kalp dinletilmiyor bebeğe zararı olduğunu düşünüyorlar ama ultrasonda kalp atışını gösterdi her şey yolunda dedi ama eve geldiğimde yoğun bi kanamam oldu beraberinde Agrılarım oldu 3 saat acilde bekledim kanamam o sırada kahverengiye döndü ve azaldı o yüzden tekrardan ultrasona almadılar sabah iyiydi diye çok çok kanamam olursa gelmemi söyledi resmen düşürürken gel diyorlar yani moral olarak sıfırım gerçekten ağlamaktan içim çıktı hala korkuyorum ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok dinlen demekten ileri gitmiyorlar prolutex igne ve duphaston tablet (sarı olan paketten) kullanıyorum günde iki sefer iki ilacımda acaba dozu mu arttırsam
Ne yaptınız nasıl oldununuz? Tekrar gidebildiniz mi doktoraEvet öyleymiş maalesefzarar gelmesin de kanama olsun agrı olsun ben katlanırım keşke o iyi kalsa sağlıcakla gelse de ben çekerim ne varsa kendimden yana bir gram telaşım yok