Gebeliğin üçüncü üç ayı: ne bekleyebilirim?

Prima Marka Elcisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
134
171
23
44
Gebeliğin üçüncü üç ayı: ne bekleyebilirim?

28 ila 40. haftalar arasındaki gebeliğin üçüncü üç ayı bebeğiniz için önemli bir büyüme ve gelişme dönemidir. Bu dönemde bebeğinizin deri altında yağları gelişmeye başlar ve doğumda görmeyi beklediğiniz bebek gibi görünmeye başlar.

Artık gebeliğinizin üçte ikisini başarıyla kat ettiğinize göre, son üç ayda ne bekleyebilirsiniz?

Minyatür portre
  • 32. haftanın sonunda, bebeğiniz yaklaşık 2 kg olur ve boyu 30 cm’ye yaklaşır. Hızla kilo almaya devam eder ve doğduğunda 3-3,5 kg olur.
  • Bazı dönemsel ritmik hareketleri de fark edebilirsiniz, bunlar muhtemelen hıçkırdığı anlamına gelir.
  • Bir uyku-uyanıklık döngüsü geliştirmeye başlar ve ne zaman uyanık ve hareketli, ne zaman uykuda ve sessiz olduğunu anlamaya başlayabilirsiniz.
Üçüncü üç ayınızda, bebeğiniz artık başparmağını emmeye veya ağzıyla emme hareketleri yapmaya başlar, böylece doğduğunda süt emmeyi öğrenmiş olacaktır.

Görme ve duyma yeteneği gelişir ve çevredeki ses, müzik veya ışık gibi uyaranlara duyarlı hale geldiğini fark edersiniz. Göz kapakları artık yapışık değildir, yani onları düzenli olarak açıp kapatabilir.

Rahatlık bölgesi

Üçüncü üç ayda, çoğu bebeğinizin kilosunda ve boyunda artıştan kaynaklanan fiziksel rahatsızlıklar yaşıyor olabilirsiniz.

Bebeğiniz diyafram ve akciğerler basınç uygulaması nedeniyle nefes darlığı çekebilirsiniz, bu yüzden artık merdiven çıkmak veya mahallede hızlı bir yürüyüş alarak kolay bir iş değildir.

Taşıdığınız ağırlığın artması nedeniyle sırt ağrısı ve yorgunluk sizi yavaşlatabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemde ne yorgunluk artık eyilmek oturup kalkmak iş yapmak çok çok zor geliyor tabi hamilelik şekeride bunlara eklenince ekstra daha zor son haftalarda çok mu yavaş geçiyor nedir?

Hemde ne yorgunluk artık eyilmek oturup kalkmak iş yapmak çok çok zor geliyor tabi hamilelik şekeride bunlara eklenince ekstra daha zor son haftalarda çok mu yavaş geçiyor nedir?
Bence de çok yavaş geçiyor son haftalar. 32 olduk biz de. Gün sayıyorum tek tek ama sanki yıllar var gibi geliyor :)

Aynen öyle 33 hafta bittim bizimde ağırlaştığımı hissediyorum yanlarım belim ağrıyor ve kalkmak istemiyorum yerimden
Iki gündür bende de inanılmaz bir bel ağrısı var. Uzaninca geçiyor ama ne zaman ayağa kalksam başlıyor ağrımaya. Sabah uyanınca dinç olmam gerekirken ben ah! diye diye kalkıyorum ağrıdan.

Iki gündür bende de inanılmaz bir bel ağrısı var. Uzaninca geçiyor ama ne zaman ayağa kalksam başlıyor ağrımaya. Sabah uyanınca dinç olmam gerekirken ben ah! diye diye kalkıyorum ağrıdan.
Evet bu ara çok ağrılı bir süreç benim oğlumda bu kadar ağrım olmadı kalkarken bir bağırtıyla kalkıyorum kuyruk sokumu çok fena ağrıyor artık kendime ağır geliyorum

Evet bu ara çok ağrılı bir süreç benim oğlumda bu kadar ağrım olmadı kalkarken bir bağırtıyla kalkıyorum kuyruk sokumu çok fena ağrıyor artık kendime ağır geliyorum
Şimdi kız mı bekliyorsun canım? Benim erkek ve ilk bebeğim 31 den beri ağrım çok arttı.

Evet kız çok şükür çok istedimm kızı ama oğlumda son güne kadar ev işi dışarı temizlik hiç ağrım sızım olmadı kızımda ayağı kalkmak istemiyorum
Allah bağışlasın canım yavrularını :) benimki erkek ama ağrı yapıyor 28 haftadan beri. Hayırlısı ile doğursam da rahatlasam diyorum sürekli :)

Benimde ağrılarım yavaş yavaş başladı . Belim kopucak gbi oluor bazen zorlanmaya başladım

Merhabalar ben 23 haftalik hamileyim ve sag kalcam felaket agriyor yurumeyi imkansiz kiliyor... esimin destegiyle hareket ediyorum fakat o ise gidince cok zorlaniyorum... biz kadinlar gercekten cok gucluyuz ve rabbim bizi laik gorup bize guvenerek yaratmis.. allah hepimize yardimci olsun bebegimizi saglikli olmasini ve - kucagimiza almamizi nasip etsin insallah...

Magnezyum iç dr söyle rahatlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…