• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğin kaçıncı haftasında göğsünüzden süt geldi??

mmuhasebeci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
136
2
46
İstanbul
Kızlar gebeliğin 36.haftasındayım. Bugün göğsümden az miktarda su gibi sıvı geldi. Sizlerde aynı durumla karşılaştınız mı? Bebek doğmadan süt gelmesi normal mi?

Son düzenleme:
Ben de aynisini soracaktim benim gogsumden sut gelmedi ama kiminle konussam dogumdan once gelir diyorlar.ozellikle tecrubeli annelerden sutun ne zaman gelmesi normal.ben hic mama kullanmak istemiyorum ama sutum de gelmedi

Ben de aynisini soracaktim benim gogsumden sut gelmedi ama kiminle konussam dogumdan once gelir diyorlar.ozellikle tecrubeli annelerden sutun ne zaman gelmesi normal.ben hic mama kullanmak istemiyorum ama sutum de gelmedi

benim ikinci hamileliğim. kızımı 2 yıl emzirdim. ilk 6 ay sadece anne sutu ıle beslendi. hamileyken de sut mut yoktu valla. yani senin doğum gercekleşsin sütün gelir. rahat ol. İlle de sütün hamileyken gelecek diye bi şey yok. hamileyken gelip napsın:)) çocuk olunca 1-2 gune geldi çoğu arkadasımın da. Önemli olan senın psikolojın bence...

benim 26. haftamdan itibaren sütüm gelmeye başlamıştı.
Şuan hala geliyor ama o bomba gibi göğüsler havası alınmış gibi adeta pıstı son 1 haftadır :52:

benim 26. haftamdan itibaren sütüm gelmeye başlamıştı.
Şuan hala geliyor ama o bomba gibi göğüsler havası alınmış gibi adeta pıstı son 1 haftadır :52:

Canım seninle hem hafta hemde sıkıntılar anlamında aynı gidiyoruz ama sütün benimkinden bayağı önce gelmiş :):) Bu arada doktorum 38. haftaya kadar normal doğumu bekleyeceğiz gerçekleşmezse bebeği sezeryanla alacağız dedi. Gebelikte şeker ve böbrek büyümesi başıma dert oldu resmen. Merak ettim sende durumlar nedir?

Canım seninle hem hafta hemde sıkıntılar anlamında aynı gidiyoruz ama sütün benimkinden bayağı önce gelmiş :):) Bu arada doktorum 38. haftaya kadar normal doğumu bekleyeceğiz gerçekleşmezse bebeği sezeryanla alacağız dedi. Gebelikte şeker ve böbrek büyümesi başıma dert oldu resmen. Merak ettim sende durumlar nedir?

ben doktora en son nerdeyse 15 gün evvel gittim canım, sanırım bu haftadan sonra artık haftalık çağıracak.en son 3 kilo olmuş dikkat et demişti, e araya bayram girdi.el yapımı baklavalar dolmalar dururken pek dikkat edemedim tabi :52:
şimdi eğer merakıma yenik düşmezde fikrimi değiştirmezsem önümüzdeki hafta salı günü gidicem kontrole.
sen de durumlar nedir? senin bebeğinin sağlığı nasıl?

ben doktora en son nerdeyse 15 gün evvel gittim canım, sanırım bu haftadan sonra artık haftalık çağıracak.en son 3 kilo olmuş dikkat et demişti, e araya bayram girdi.el yapımı baklavalar dolmalar dururken pek dikkat edemedim tabi :52:
şimdi eğer merakıma yenik düşmezde fikrimi değiştirmezsem önümüzdeki hafta salı günü gidicem kontrole.
sen de durumlar nedir? senin bebeğinin sağlığı nasıl?

Canım ben en son bu hafta Salı günü muayene oldum doktoruma, bebiş 3500 Kg olmuş boyuda yaklaşık 52 cm kadar. Doktorum böbreklerimin ultrason görüntüsünü pek iyi görmediği için başka bir üroloğa daha görünmemi istedi. Sağ böbrekte büyüme devam etmiş, sol böbrekte biraz azalma var dendi. Zaten şeker dolayısıyla doktorum doğumu 38.5 haftaya çekmişti. Çok şiddetli ağrım olmadıkça 2-2.5 hafta kadar böbrekleri de idare edebilirmişim. Bir sonraki kontrolüm önümüzdeki hafta olacak, Kızımla kavuşmamıza çok az kaldı iyice heyecan bastı tabi :) Bakalım hayırlısı artık belkide bu 2 hafta içinde kızım normal doğumla gelmek ister de bıçak altına yatmak zorunda kalmam.

benim ilk çocuğumda göğsümün ucu kapalıymış sütüm 2-3 gün sonra geldi.göğsüm iyice şişti pompayla açtık..

Doğumdan önce sütüm gelmedi. Doğumdan 3 gün sonra beyaz sütüm gelmeye başladı. Kolostrumum koyu kahverengiydi. Hemşireler çok şaşırmıştı. Oğlum küvözde kaldığı için sağarak veriyorduk sütü.

benim de 35. haftadan sonra beyaz sıvı şeklinde bir iki damla sütüm gelmişti. süt kanallarının açıldığını gösteriyormuş bu.. ben geçen hafta doğum yaptım, elhamdülillah, kasımı bekleyemedik.. doğumdan sonra da su gibi sıvı gelmeye devam etti. burada önemli olan göğüsleri sıkmayıp o ilk gelen sıvıyı bebeğe içirebilmek. bu sıvı onlar için oldukça faydalı imiş...

bende ayın 20 sinde doğuma gircem ilk çocuğumda da doğum sonrası geldi, bu seferde öyle gelecek sanırım.. kişiden kişye göre değişiyor süt gelmesi.

Back
X