Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe hazırlıkta folik asit ve yan etkisi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

flowerdays

Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba. Gebeliğe hazırlık adına folik asit kullanıyorum. Fakat kullanmaya başladığımdan beri cildimde yani yüzümde döküntüler meydana geldi. Krem nemlendirici ne surduysem geçmiyor. 1 haftadır içmiyorum ve şikayetim bitti. Folik asidin yan etkileri arasında ciltte döküntü yüzde kızarıklık yazıyor.

Hamileligin öncesinde ve ilk 3 ayında kullanılmalı deniyor. Bu durumda ne yapmalıyım

Gebeliği ne zaman düşünüyorsunuz? Doktorum bana gerek olmadığını söyledi 6 ay öncesinden. Bende gebelik düşünmeye başlamadan 1 ay önce başladım. Bana dokundu bacaklarım kabardı kaşındı. Folik 1 e geçtim şimdi. Kaşıntılarım kabarmalarım durdu.

Gebeliği ne zaman düşünüyorsunuz? Doktorum bana gerek olmadığını söyledi 6 ay öncesinden. Bende gebelik düşünmeye başlamadan 1 ay önce başladım. Bana dokundu bacaklarım kabardı kaşındı. Folik 1 e geçtim şimdi. Kaşıntılarım kabarmalarım durdu.
Merhaba yani 2 ay sonraya düşünüyordum. 15 gün kullandım bıraktım. Bende folicedoce kullaniyordum.

ilacı değiştirin birsürü marka var folbiol kullanın yada başka bitane.. elbette yan etkisiz olan olacaktır..
Evet çok var gerçekten hangi marka almalıyım bilmiyorum. Doktor test yapmadan kullanın diyor bende diyorum acaba folat değerim normalse fazla mı geliyor ilac

Arkadaşlar merhaba. Gebeliğe hazırlık adına folik asit kullanıyorum. Fakat kullanmaya başladığımdan beri cildimde yani yüzümde döküntüler meydana geldi. Krem nemlendirici ne surduysem geçmiyor. 1 haftadır içmiyorum ve şikayetim bitti. Folik asidin yan etkileri arasında ciltte döküntü yüzde kızarıklık yazıyor.

Hamileligin öncesinde ve ilk 3 ayında kullanılmalı deniyor. Bu durumda ne yapmalıyım

solgar folicin tb alın kullanın. hiç birşey kalmaz..kullandığınız ilacın kaplaması alerji yapmış olabilir.

Evet çok var gerçekten hangi marka almalıyım bilmiyorum. Doktor test yapmadan kullanın diyor bende diyorum acaba folat değerim normalse fazla mı geliyor ilac
doktorlar öyle diyorda ne zaman gebe kalınacağı belli de değil olaki 6 ay 1 yıl olmadı napcan hep ilaç mı içicen.. ıspanakta yeşillikte bakliyatta bol bol folikasit var zaten. hamile kalır kalmaz başlasan daha iyi bence.. herkes sanki önceden folik asit kullanarak mı doğum yapıyo..

doktorlar öyle diyorda ne zaman gebe kalınacağı belli de değilim olaki 6 ay 1 yıl olmadı napcan hep ilaç mı içicen.. ıspanakta yeşillikte bakliyatta bol bol folikasit var zaten. hamile kalır kalmaz başlasan daha iyi bence.. herkes sanki önceden folik asit kullanarak mı doğum yapıyo..
Düşünecek olursak aynen öyle. 1 senedir düzensiz çok kullandım folik asit. Onun bir zararı olur mu.

doktorlar öyle diyorda ne zaman gebe kalınacağı belli de değil olaki 6 ay 1 yıl olmadı napcan hep ilaç mı içicen.. ıspanakta yeşillikte bakliyatta bol bol folikasit var zaten. hamile kalır kalmaz başlasan daha iyi bence.. herkes sanki önceden folik asit kullanarak mı doğum yapıyo..
Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun. Sağlıkla kucağınıza alın insallah

Düşünecek olursak aynen öyle. 1 senedir düzensiz çok kullandım folik asit. Onun bir zararı olur mu.
çok teşekkür ederim.. sonuçta ilaç yani böbreklerden muhakkak atılıyor toksinleri e döküntü falanda oluyor diyorsunuz.. Allah tez zamanda hamileliği nasip etsin inşallah ama bence bu kadar evham yapmayın bırakın gebeliği öğrenince kullanırsınız hemen.. zaten günlük yediğimiz gıdalarda folik asit var o sizin vücudunuz için yeterli zaten.. yinede siz bilirsiniz Allah en kısa zamanda sizede nasip etsin anneliği..

çok teşekkür ederim.. sonuçta ilaç yani böbreklerden muhakkak atılıyor toksinleri e döküntü falanda oluyor diyorsunuz.. Allah tez zamanuda hamileliği nasip etsin inşallah ama bence bu kadar evham yapmayın bırakın gebeliği öğrenince kullanırsınız hemen.. zaten günlük yediğimiz gıdalarda folik asit var o sizin vücudunuz için yeterli zaten.. yinede siz bilirsiniz Allah en kısa zamanda sizede nasip etsin anneliği..
Amin inşallah Allah razı olsun , hayirlisiyla tüm isteyenlere insallah. Haklısınız inanın bende öyle düşünüyorum ama netlesemiyordum.

Merhaba yani 2 ay sonraya düşünüyordum. 15 gün kullandım bıraktım. Bende folicedoce kullaniyordum.

Benim folat değerime baktılar yüksek diye ilaç yazmadı dr. Şaka gibi ya doktorlar fazlasının zararı yok diye yazıyolar. Testle bakmak bu kadar mı zor. Gebeliğin ilk 3 ayında besinlerden aldığımız yetmediği için ilk 3 ay mutlaka içmemiz gerekiyor folik.

Benim folat değerime baktılar yüksek diye ilaç yazmadı dr. Şaka gibi ya doktorlar fazlasının zararı yok diye yazıyolar. Testle bakmak bu kadar mı zor. Gebeliğin ilk 3 ayında besinlerden aldığımız yetmediği için ilk 3 ay mutlaka içmemiz gerekiyor folik.
Evet ama degeriniz fazlaysa folik asit kullanmanızin bir zararı olmaz inşallah. Hayırlısıyla sizede Allah nasip etsin

Folat yuksekliginden sakat dogan bir bebek var
Spina bifidayi engellemek icin folat kullaniliyo ama cok yuksek olmasida zararli

Beslenme seklimizden zaten folat aliyoruz

Kizlar iyi aksamlar bisey sormak istiyorum doktorum gebelik icin folik asit icmemi onerdi folbiol kullaniyorum fakat sormak istedigim asiri istah acti bende boyle bsey yasayan varmi yiyorum yiyorum doymuyorum bn kilo almaktanda korkuyorum ama frenleyemiyorum kendimi neyapmam lazim

Kizlar iyi aksamlar bisey sormak istiyorum doktorum gebelik icin folik asit icmemi onerdi folbiol kullaniyorum fakat sormak istedigim asiri istah acti bende boyle bsey yasayan varmi yiyorum yiyorum doymuyorum bn kilo almaktanda korkuyorum ama frenleyemiyorum kendimi neyapmam lazim
Bu konu hakkında bir fikrim yok açıkçası. Yan etkiler arasında var mı baktınız mi

Back
X