• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe

1- Yerlesme kanamasi adetten 2-3 gun once oluyor genelde, olmasi da sart degil ayrica.

2- Adete 1 hafta kala hicbir test gostermez hamileligi

3- pozitif testte 2. Cizgi pembe renk oluyor, beyaz degil
Her kadının adet döngüsü ve hamileliği aynı olmadığından böyle şeylerde kesin konuşmak doğru olmaz. Eğer yumurtlama erken olur ise gebelik adete 1 hafta kala da öğrenilebilir. Eğer yumurtlama geç olur ise de ancak adet gecikmesinden sonra öğrenilebilir. 3 gün gecikme ile negatifken sonradan pozitif çıkabilir. Ya da adeti 30-35 günde bir olan bir kadın erken dönemde yumurtladığı takdirde adete 1 hafta varken de öğrenebilir idrar testi ile. Yerleşme kanaması konusunda da kesin adet öncesi ya da sonrası olur diye bir durum söz konusu değil. Herkeste veya her gebelikte yerleşme kanaması olmadığı gibi o da yumurtlama zamanına göre değişkenlik gösterir. Geç yumurtlayan birinde yerleşme vs de geç olduğundan adet gecikmesi ile birlikte yerleşme kanaması yaşanabilir. Normal zamanında yumurtlayan birinde adetten önce görülebilir. Kiminde kahverengi renkte olurken kiminde de pembemsi olur. Bu içeride beklemesi ya da beklemeden gelmesi ile de ilgilir. Yani kesin adet öncesi gelir gibi bir durum söz konusu değil. Siz de genelde demişsiniz zaten ama bilmeyen varsa diye yazmak istedim.

Nasıl anlatsam bilemiyorum o yüzden test yaptım zaten normal de adetim geçtiğin de kahve rengi lekem olup ertesi gün adet olurdum şimdi 1 hafta varken çizgi belirsin kahve gibi iki çizgim var pembeye de kaçıyor anlam veremedim istiyorum hemde çok benim eşim evlatlık ailesine kendimize bu sevgi tatırmak istiyorum açıkçası rabbim nasip ederse
İnşallah Rabbim nasip eder. Benim ilk oğlumda yerleşme kanaması adetten çok önce oldu böyle pempemsi hatta anlam verememiştim herhalde yabanmersini yemiştim o yaptı diye düşünmüştüm ama daha önce yapmamıştı. Neyse adetim 5 gün geçti tatildeydim. Gittim test yaptım pozitif çıkmıştı.
İnşallah Allah sizlere de hayırlısıyla nasip eder. Erken döllenme olabilir. Bir bekleyin bakalım biraz. Ne desek maalesef kesin sonuç olmaz.

Ben
İnşallah Rabbim nasip eder. Benim ilk oğlumda yerleşme kanaması adetten çok önce oldu böyle pempemsi hatta anlam verememiştim herhalde yabanmersini yemiştim o yaptı diye düşünmüştüm ama daha önce yapmamıştı. Neyse adetim 5 gün geçti tatildeydim. Gittim test yaptım pozitif çıkmıştı.
İnşallah Allah sizlere de hayırlısıyla nasip eder. Erken döllenme olabilir. Bir bekleyin bakalım biraz. Ne desek maalesef kesin sonuç olmaz.
im de çizgi gibi 2 tane tırnak gibi kahverengimsi renkti bugün gelen giden yok

1- Yerlesme kanamasi adetten 2-3 gun once oluyor genelde, olmasi da sart degil ayrica.

Yerleşme kanamasını 6 haftalık hamile iken yaşadım, regle 6 gün kala kaset test pozitif gördüm. İmkansız değil bilginiz olsun bu ihtimallerde var :)

Okuyunca cevap vermek istedim. İkinci maddede emin konuşmayın çünkü bizzat kendim adetime bir hafta varken hamile olduğumu öğrendim :)

Back
X