Gebe kalmaya çalışırken yararlandığım kürler ve işlemler

Drepdarkblue

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
27
19
46
Herkese merhaba. 41 yaşında, iki çocuk annesiyim. Üçüncü çocuğumu istedim ve doğal yolla gebe kalamayınca bir araştırma yolculuğuna çıktım. Karşılaştığım şeyleri burada paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak istiyorum

Site okumak için çok uzun zamandır vakit ayırdığım ama konu başlığı alanında kullanıcı olarak ilk kez yer aldığım bir site. Bu yüzden eksiklerim hatalarım olabilir, özür diliyorum şimdiden.
Ben bir kaç ay önce tüplerimin kapalı olduğunu öğrendim, ayrıca
Fsh 13.38
Amh 0.5 çıktı
Diğer değerler normaldi.
Öncelikle hsg çektirdim (Ankara etlik zübeyde hanım kadın hastanesinde). Herkesin acı eşiği farklı, benimki düşük olduğu için çok acı çektim. 4 defa verildi konrast madde, dr sabırlı ol tüplerin kapalı dayanırsan 4. de tam açacağım demişti. Sonuç için gittiğim dr, tüplerin açık dedi. İşlemin tüplerimi açmada yararlı olduğunu anlamış oldum.
Sonrasında adetin 2. Günü soğan kürüne başladım. 15 gün düzenli içtim. Aynı zamanda d ve c vitamini almaya başladım. (Vitamin alımını kesmemeyi düşünüyorum.)Soğan kürü sonlarında, adetten beş gün önce başlayan ve adet birinci günüme kadar devam eden yoğun sancım oldu, tam zamanında adet oldum ve aylardan sonra normal kanama değerlerinde bir regl dönemi geçirdim.(kanama sürem ve miktarım çok azalmıştı) Kürün bende işe yaradığını gördüm.
Adetimin ikinci günü çörekotu bal tarçın kürüne ve testere dişli aslan pençesi kürüne başladım. Aynı zamanda, sadece incir kürü uyguluyorum.
Bugün şehir hastanesinde, sizin durumunuzdaki hastalar için böyle bir imkanımız yok dendiği için özel bir hastaneden ultrason için randevu aldım. Ve ovulasyon testi siparişi verdim. Bundan sonraki adımım, ovulasyon testleri ile takip yapıp, yumurtlama günlerime yakın günlerde ultrasonla da takip ettirmek.Böylece yumurta üretip üretmediğimi, büyüme durumunu ve çatlamada bir sorun olup olmadığını anlamak istiyorum. Ben böyle bir yol takip edeceğim. Gelişme oldukça yazacağım. Gebelikle sonuçlanacak mı merak ediyorum, olumlu olursa, pek çok kadına umut olacağını düşünüyorum.Dileğim giç çocuk sahibi olamamışların anne olması, sonra bizlerin..

Son düzenleme:
Çok güzel bi yazı olmuş ve yaptiklariniz hepsi inşallah ise yarayacaktır....ve iki evladıniz var önceden doğum geçmişiniz var bu sizin çocuğunuzun olabilme ihtimalini zaten güçlendiriyor eğer doğurgan bir kadın menopoz dönemine girse bile mutlaka hamile kalma şansı her zaman hiç hamile kalamayan kadından çok daha fazladır...Ben 6 yıllık evliyim ve malesef bebeğim hiç olmadı tek isteğim olması inşallah bebeğine kavuşursun bu arada ben 35 yaşındayım dualarım seninle ve bizim gibi bebek isteyenlerle inşallah gelişmeleri mutlaka yazın lütfen ayrıca benimde kanamaların azalmıştı bende soğan suyuyla ve normal kilima gelerek tekrar adetim 20 yaşındaki gibi görmeye başladım bu çok guzel bise

Site okumak için çok uzun zamandır vakit ayırdığım ama konu başlığı alanında kullanıcı olarak ilk kez yer aldığım bir site. Bu yüzden eksiklerim hatalarım olabilir, özür diliyorum şimdiden.
Fsh 13.38
Amh 0.5 çıktı
Diğer değerler normaldi.
Öncelikle hsg çektirdim (Ankara etlik zübeyde hanım kadın hastanesinde). Herkesin acı eşiği farklı, benimki düşük olduğu için çok acı çektim. 4 defa verildi konrast madde, dr sabırlı ol tüplerin kapalı dayanırsan 4. de tam açacağım demişti. Sonuç için gittiğim dr, tüplerin açık dedi. İşlemin tüplerimi açmada yararlı olduğunu anlamış oldum.
Sonrasında adetin 2. Günü soğan kürüne başladım. 15 gün düzenli içtim. Aynı zamanda d ve c vitamini almaya başladım. (Vitamin alımını kesmemeyi düşünüyorum.)Soğan kürü sonlarında, adetten beş gün önce başlayan ve adet birinci günüme kadar devam eden yoğun sancım oldu, tam zamanında adet oldum ve aylardan sonra normal kanama değerlerinde bir regl dönemi geçirdim.(kanama sürem ve miktarım çok azalmıştı) Kürün bende işe yaradığını gördüm.
Adetimin ikinci günü çörekotu bal tarçın kürüne ve testere dişli aslan pençesi kürüne başladım. Aynı zamanda, sadece incir kürü uyguluyorum.
Bugün şehir hastanesinde, sizin durumunuzdaki hastalar için böyle bir imkanımız yok dendiği için özel bir hastaneden ultrason için randevu aldım. Ve ovulasyon testi siparişi verdim. Bundan sonraki adımım, ovulasyon testleri ile takip yapıp, yumurtlama günlerime yakın günlerde ultrasonla da takip ettirmek.Böylece yumurta üretip üretmediğimi, büyüme durumunu ve çatlamada bir sorun olup olmadığını anlamak istiyorum. Ben böyle bir yol takip edeceğim. Gelişme oldukça yazacağım. Gebelikle sonuçlanacak mı merak ediyorum, olumlu olursa, pek çok kadına umut olacağını düşünüyorum.Dileğim giç çocuk sahibi olamamışların anne olması, sonra bizlerin..
Hamile kalabildiniz mi bu tedavi ile

Fsh 13.38
Amh 0.5 çıktı
Diğer değerler normaldi.
İncir kürü bende çok okudum fakat herkese yaramıyor benim adetm 4 aydır düzensizdi bu ay adet bitiminde incir kürüne başladım fakat 7 gün tekrar kanama yaptı iki kez ara kanamalar olmşyu daha önceden fakat 2 gün sürmüştü bende incirden olamaz diye devam ettim ve daha çok çoğalmaya başladı kanamam doktora gittim hormonlar temiz birşeyin çıkmadı korktm incir kürüne baktım bazı kişilerde kanama yapıyormuş herkese yaramıyor kanamanın 5.günü bıraktım bıraktıktan iki gün sonra kanamam kesildi herkese yaramıyır doktor kontrolüne gitsn herkes önce birşeyi olmaynlar ovülasyon denesin hemen küre başvurmasın

X