Gebe Kalmak İçin Yumurtalama Dönemi Hesaplama

Minnos28

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2023
285
213
31
Merhaba anneler ve anne adayları; yardımınıza, fikirlerinize ihtiyacım var
Son 6 aylık adet dönemlerim;
22 Kasım
20 Aralık ( 22 Kasımdan sonra 28.gün )
16 Ocak ( 20 Aralıktan sonra 27.gün )
17 Şubat ( 16 Ocaktan sonra 32.gün (depremden dolayı üzüntü ve stresten geciktiğini düşünüyorum bu kadar bir gecikme yaşamıyorum) )
17 Mart ( 17 Şubattan sonra 28.gün )
15 Nisan ( 17 Marttan sonra 29.gün )
Mayıs ayı içinse hafta sonu gibi 13-14 mayıs gibi olmam gerekecek. Yumurtalama dönemini nasıl hesaplamalıyım? Reglim 4 gün sürüyor. Bazen 5.gün ufak kahverengi leke gibi geliyor.

Selam regl kaç gün sürdüğünden ziyade kaç günde bir regl olduğun önemli. regli başlangıç gününü 1. Gün olarak sayıp bir sonraki regli başlangıç günün kaçıncı günde olduysa tam ortasını almalısın , düzenli regl olanlarda böyle oluyor yani 1 Mayıs 1. Gün dersek 29unda tekrar adet olacak isen döngün 28 gündür 28/2 14. Gün yani 14 Mayıs yumurtlama günün oluyor.
Ovulasyon döneminde gün aşırı birliktelik deneyebilirsiniz

Adet günlerinize göre yumurtlamayı denk getirmeniz çok zor . Hassas ovülasyon testi kullanmanızı öneririm. Ben ovülasyon testi kullanmaya başlayınca gördüğüm şey yumurtlama günümün her ay başka başka zamanlara denk gelmesiydi

Merhaba cep telefonuna ücretsiz uygulamalar var dilersen bi göz at yumurtlama günü yazarsan çıkar ben bu ay indirdim takipteyim ..

Teşekkür ederim siz hangi uygulamayı kullanıyorsunuz
Flo diye bi program indirdim ben adet günü , belirti , hatta ilişki günleri vs ekleyebiliyorsunuz. Bana pratik geldi bi de programın gösterdiği tarihte ovülasyon testi yaptım gerçekten pik ti..

Her başka zamanlara geldiğinde döngünüz kayıyor muydu yoksa düzenli mi?

Merhaba. Ben ovulasyon testi kullanmadım bilmiyorum. PePapp adet takvimine göre en yüksek doğurganlık seviyemin olduğu gün pazartesiydi. Pazartesi günü de bayramının birinci günüydü. Eşimle önümüdeki ay deneriz diye konuşmuştuk. Bayramdan önceki perşembe ilişkiye girmiştik. Hamile kaldım. Bu kadar detaylı anlatmamın nedeni belirli günlere çok da odaklanmayın.

Bende pepapp kullanıyorum floya da bakmıştım ama 5 ayda bir kere denk geldi yumurtalamanın en yüksek olduğu günüm. Sizin kısmetinizde varmış ne mutlu size.

Bende pepapp kullanıyorum floya da bakmıştım ama 5 ayda bir kere denk geldi yumurtalamanın en yüksek olduğu günüm. Sizin kısmetinizde varmış ne mutlu size.
yani naçizane tavsiyem en yüksek olduğu günü değil komple haftayı değerlendirin. Umarım en güzel şekilde kolaylıkla sağlıkla yavrunuzu kucağınıza alırsınız

yani naçizane tavsiyem en yüksek olduğu günü değil komple haftayı değerlendirin. Umarım en güzel şekilde kolaylıkla sağlıkla yavrunuzu kucağınıza alırsınız
Canım benim tabiki bir günle olacak iş değil zaten. Tüm haftayo değerlendirmek gerekiyor. Demek istediğim pik gösterdiği gün 5-6 ayda bir kere tuttu.doğal akışında gebelik beklemek ve o haftayı çocuk odaklı değerlendirmek mental olarak çok yorucuydu bu nedenle tüp bebeğe başladım. Hakkımızda hayırlısı olsun. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim isteyen herkesin sağlıkla bebişi olsun inşallah

Tavsiyem hiç uygulama ya da takvim hesaplama işine girmemeniz. Ben de bir kaç ay adetten 14-16. gün arası denedim. Uygulamaya bakarak. Sonra 2-3 ay ovulasyon testi denedim. 19-20-21. gün yumurtlamam oluyordu. Bir kaç ay ovulasyon testi yapıp ortalama gününüzü öğrenin. Ve o günlerde vücudunuzda nasıl değişiklikler oluyor onu gözlemleyin. Genellikle adet sancısı benzeri sancılar ve akıntı olur. Ona göre günleri değerlendirin

Bende ovulasyon testi ile peak olduğu gün bir kere denedim şuan 4 gün geçti ilişkinin üstünden meraktan öldüm 1 kızım var Allahım bana erkek bebek nasip eder inşallah bu kez onunda duygusuna tadına bakmak isterim gönlümüzden geçen bu ama hayırlısıyla sağlıklı olması elbette önceliğimiz.

Merhaba bu ayı uygulama üzerinden takip edip değerlendirmek istedim. Pepapp uygulamasını kullanıyordum Flo uygulamasınıda #sipser arkadaşımızın tavsiyesiyle Flo uygulamasını da indirdim fakat iki uygulamada farklı günler gösteriyordu. Flo'ya göre 28 Haziran, Pepapp'a göre 1 Temmuz ovülasyon gösteriyordu 25 , 26 , 28 , 30 , 2 olarak değerlendirdim. Fakat 30'unda 1'inde inanılmaz bir akıntım vardı çamaşırım su gibi oluyordu çok özür diliyorum sanki altıma kaçırıyormuşum gibi biraz oluyordu ama bu kadarı ilk kez oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…