• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebe kalmadan once!

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
slm kizlar su an dogum kontrol hapi kullaniyorum 2ay sonra hapi birakip bebek planliyoruz gebe kalmadan once hangi tahlilleri yaptiriosunuz kac ay once yaptirdiniz kac ay once folik asit kullanmaya basladiniz saglikli beslenmeye ne zamn basladiniz yasadigim yer sebebiyle 1tane kadin dogumcu var ve pekte iyi drgilalaninda sizlerden bilgi edinmek istiyorum tesekkurler

arkadaşım öncelikle sağlıkla gebe kalman dileğiyle diyorum... ben gebe kalmadan 5 ay önce dr gittim 5 ay folik asit kullandım bu süre içinde alkol, sigara gibi alışkanlıklar varsa bırakabilirsin... kuruyemiş yedim, süt ürünleri tüketmeye çalıştım yumurtlamayı düzenliyormuş süt bilgin olsun bide sana tavsiyem ben bu kadar ayrıntılı düşünmeme rağmen gittiğim dr bana rubella testi yaptırmadı ve hamile kaldığımda yaptırdığım teste rubella virüsüne bağışıklığım çıkmadı dr çocuklardan uzak dur diyor bi sürü yeğen var nasıl durim sen dr söyle yaptır test derim...

arkadasım hayırlısı olur ınşalllah..ben dogumkontrol hapı hıc kullanmadım eşim korundu bebek dusunmeye basladıgmızda yanı gectıgmız agustosta korunmayı bıraktık ben kasımda hamıle kalabıldım.kasım ayında bebek oldugunu bılmeden ((adetım gecıkmemıştı)) bı doktora gıdelımbı problemmı var baksın dedık ama ultrasonda hamıle oldgumu soyledıler :)
sonrasında tahlıller cok aama dedıgm gbı oncesınde tahlıl fılan yaptrmadım..folık asıtıde hamılegmın ılk ayında basladım

bu arada hapta kullaniyorum acikcasi ne zamn birakmam gerektiginide bilmiorum agustos gibi hamile kalmak istiyorun ALlah im nasip ederse

rubella testi ne oluyo cnm biraz bilgilendirirmisin?

kızamıkçık virüsü canım rubella gebelikte çok tehlikeli bir virüs allah korusun bebekte sakatlıklara yol açıyor küçükken bu aşılarda vurulduk ama kimi insanda aşı tutmaya biliyormuş benim gibi, gebe kaldığında dr bir sürü test istiyor bu testlerde rubella testide var dr bana dediği keşke gebe kalmadan önce baktırıp yaptırsaydın aşını dedi aşıdan sonra 3 ay gebelik yok dr gittiğinde isteyebilirsin bu testi yaptırmak..

adetın ucuncu gunu dra görunmen gerekıyo. hanı hormaonlarda bı sorun varmı dıye bakıyolar. sonra folık asıt verıyolar
bende dr a gıtmıştım hapı bıraktığım ılk ayda
ikinci ayda miniğim geldı zaten. bekletmedı bızı:emir_bebek:

kızlar bizde bebek düşünmeye başladık eşimle gittim testleri yaptırdık sonucu az önce netten aldım rubella ıgg 125 çıkmış aralığı 5-10,bide rubella ıgm var o da baya düşük 0,85 normali 1.2-1.6 .netten baktım iyice moralim bozuldu doktorada salı gidicem bir daha.bu sonuçlar hakkında bi fikri olan var mı ? :((

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

kızlar bizde bebek düşünmeye başladık eşimle gittim testleri yaptırdık sonucu az önce netten aldım rubella ıgg 125 çıkmış aralığı 5-10,bide rubella ıgm var o da baya düşük 0,85 normali 1.2-1.6 .netten baktım iyice moralim bozuldu doktorada salı gidicem bir daha.bu sonuçlar hakkında bi fikri olan var mı ? :((

Sonuc iyi gelmiş. Daha onceden geçirmişsin, su an enfeksiyon uok demek. İg g geçirilmiş enfeksiyonu, ig m aktif enf gösterir

Hamile kalmayı düşündüğün andan itibaren folik asit kullan
yeme içmene dikkat etmen gerektiğini zaten biliyorsundur

Back