• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebe kalma sansi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mesing

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
1.604
394
73
Kizlar duzenli adetin bi zaman sonra duzensiz olmasi veya gunlerininin kisalmasi gebelige zeminmi hazirliyo demek (6gun surerken 3gun surmesi duzenliyken bi anda duzensiz olmasi 6gun gecikmesi gibi ) bende 1 senelik evliyim ve yaklasik 5 6 aydir calismamiz var

Kizlar duzenli adetin bi zaman sonra duzensiz olmasi veya gunlerininin kisalmasi gebelige zeminmi hazirliyo demek (6gun surerken 3gun surmesi duzenliyken bi anda duzensiz olmasi 6gun gecikmesi gibi ) bende 1 senelik evliyim ve yaklasik 5 6 aydir calismamiz var
Boyle yorumlarin tıbbi dayanağı yok. Bence hormonlarimizda bir sorun var.

Sanmiyorum her ay duzenli olupta 1ay olmayincami hormonda sorun?? Ayrica zemin hazirliyo diyen bicok insan gordum belki buda bi belirtidir diye dusunuyorum

Sanmiyorum her ay duzenli olupta 1ay olmayincami hormonda sorun?? Ayrica zemin hazirliyo diyen bicok insan gordum belki buda bi belirtidir diye dusunuyorum
Cnm böyle bir belirti olucagini sanmıyorum stres den kullandığınız ilaç varsa ondan mevsim değişikliğinden daha bir çok nedeni olabilir düzensizliklere sebep bi doktora gorunseniz sizin için daha iyi olur

Kullandigim ilac var ama kullandgm zamanlarda duzenliydi ilk kez bu ay duzensiz oldu belki mevsimseldir diye dusunuyorum 2 sene oncesindede boyle bi durum vardi ama rahim kendini hazirliyoda olabilir arastirmalarim dogrutusunda %85 olumlu

Kullandigim ilac var ama kullandgm zamanlarda duzenliydi ilk kez bu ay duzensiz oldu belki mevsimseldir diye dusunuyorum 2 sene oncesindede boyle bi durum vardi ama rahim kendini hazirliyoda olabilir arastirmalarim dogrutusunda %85 olumlu
Yumurtaniz dollenmis olsaydı adet olmazdınız döllenme olmadığı için adet ile dışarı atılıyor dollenmeyen yumurta her ay rahim kendini gebeliğe hazırlıyor zaten

Evet hazirliyo ama ben duzensizlik olunca sans daha artiyor diye duydum hatta 3ay icinde kalma ihtimali daha yuksekms daha once burdada o konudan topik acmislar cogu kisi bu tezi yasamiss ve denemis umarim boyke yasayanlarda yorum yapar fikirlerini ogreniriz

Yani olabilir de olmayabilir de. Ama psikolojik ya da mevsimsel de olabilir. Düzenli adet bir anda böyle oluyorsa ondandir. Zemin hazırlama kısmında şöyle düşünüyorum. Adet olduk, bitti. Yumurtladık. Zaten vücudumuz kendini hazırladığı yumurtaya sperm dölleme ihtimaline karşı rahim kendini hazırlıyor. Eğer orada yeni bir birey oluşursa yani yumurta sperm döllenirse, yumurta tutunabilsin diye. İlk adet gördüğümüzden beri bu durum işliyor sistem çalışıyor. Fakat tabi ki bu durumda birtakım problemler oluyorsa, dediğiniz olabilir. Neden olmasın...

Bunu duydum ama tıpta buna saniyorum yer yok. Düşününce çokta mantıklı gelmiyor zaten. Ama düzensizlikten kastın 2 3 gün ise bunu kafana takma bunu duzensiz olarak degerlendirmiyor uzmanlar . Allah en kısa zamanda nasip etsin bebeğinizi insallah.

Jj
Bunu duydum ama tıpta buna saniyorum yer yok. Düşününce çokta mantıklı gelmiyor zaten. Ama düzensizlikten kastın 2 3 gün ise bunu kafana takma bunu duzensiz olarak degerlendirmiyor uzmanlar . Allah en kısa zamanda nasip etsin bebeğinizi insallah.
Amin butun isteyenlere insallah en yakin zamanda kavusurlar. Evet tipta bi yeri yok ama yasayanlar oldugu icin bende cok ciddiye almaya basladim .duzensizlikten kastim 1 hafta mesela. Zaten 2 3 gun gecikmeyi bende baz almiyorum sonucta makine degilya buda gunu gunune olsun :)) yaninsenelerdir duzenliyken bi anda boyle olmasini gebelige yorumluyorum simdilik.

Jj

Amin butun isteyenlere insallah en yakin zamanda kavusurlar. Evet tipta bi yeri yok ama yasayanlar oldugu icin bende cok ciddiye almaya basladim .duzensizlikten kastim 1 hafta mesela. Zaten 2 3 gun gecikmeyi bende baz almiyorum sonucta makine degilya buda gunu gunune olsun :)) yaninsenelerdir duzenliyken bi anda boyle olmasini gebelige yorumluyorum simdilik.
Benim de bu ay ilk defa 5 gün erken oldu gerçi ben biliyordum yumurtlama takibi yaptığım için erken yumurtladım yani bakalim dediğin gibidir insallahta biran önce kavuşuruz ❣

Bunu bende duymuştum rahim gebeliğe hazırlanıyor diye... Fakat mantıklı düşününce mevsim değişikliğinden olması yada küçük dönemsel kistlerin oluşmasından kaynaklı gecikmiş olması da mümkün. İnsan biseyi çok isteyince her belirtiyi ona yoruyor sizi anlıyorum. Fakat böyle bir isteğiniz varsa ve düzensizlik yaşamaya başladıysanız, hamile kalmadan önce bi doktora gitmenizi tavsiye ederim. Belki hormonal yada yumurtalık kisti oluşmuşsa en azından hızlıca tedavi olur, daha sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız. Hatta gebeliği destekleyici ilaç bile verebilir belki doktorunuz.

Back
X