- 8 Temmuz 2023
- 150
- 82
- Konu Sahibi antabus123
Selamlar kızkardeşlerim. Ben bundan 15 ay önce zaten birlikte yaşadığım sevgilimle evlendim. Evlendiğimiz günden beri de hiç korunmamamıza rağmen gebelik oluşmadı. Ben zaten yılda bir kontrollerini yaptıran biriyim doktorum hiç bi sorun yok bekle dedi. Eşim de gitti doktora onda da bi sorun çıkmadı. Mart ayında hsg çektirdim temiz, genetik pıhtılaşma vs testleri yapıldı hepsi normal. Eşime tekrar sperm testi yapıldı, morfoloji bakıldı hepsi normal. Geçen ay aşılama denedik. Süreç gayet güzel ilerledi, her şey olması gerektiği gibi dedi doktorum. Sonuç yine negatif. Aranızda daha uzun süreçler geçirmiş olanlar var biliyorum. Şimdi burda ‘ooo seninki ne ki ben şu kadar yıldır bekliyorum’ diyenler de olacaktır. Hepsi birbirinden zor biliyorum ama hiç bi sorun olmamasına rağmen gebelik oluşmaması beni korkutuyo. Yani belki sorun olsa onun üstüne gidilip bi şekilde olumlu olumsuz sonuç alabilecekken bu belirsizlik çok yoruyo beni. Doktorum ilk yılın sonunda gebelik oluşmaması bi sorun zaten ama altında yatan neden, tıbbın şu an geldiği noktada bilinmeyebiliyo maalesef diyo. Ben bu tarz işlerin nasip olduğuna inanırım hep, yani eğer bi evladımız olacaksa nasipte varsa illa ki olacak. Ama işte pratikte bunu kabullenmek dönem dönem çok zor. Çoğunuzun beni anladığını biliyorum. Geçen ay tutmayan aşılama sonrası biraz duralım dedik. Birkaç yurtdışı planımız var, döndükten sonra kışa doğru tüp bebeğe geçmeyi planlıyoruz. Bu süreçte de tamamen aklımdan çıkarma kararı almıştım, eşime de söz verdim hatta ama şu birkaç gündür yine zorlamaya başladı beni. Bazen acaba eşimin baba olma hakkını mı alıyorum elinden diyorum. Kaldı ki o asla böyle düşünmüyo. Bu süreçte destek bana. Ama elbette baba olmak istediğini biliyorum. Nolur bana da dua edin. Ben burda yazılanları her okuduğumda içimden geçiriyorum herkesi. Biraz içimi boşaltmak istedim, seviyorum hepinizi güzel, güçlü kadın arkadaşlarım