Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
1.5 yıllık evliyim, kariyer peşine düşmekten evlilik sıcak bakmamıştım. Ta ki eşim karşıma çıkana kadar. Önsöz sonra kısaca konuya giriyorum. Ilk evlendiğimiz yıl evlilik tadını çıkaralım diye çocuk düşünmedik. Olması gereken de oldu hem sorumluluk almayalım dedik. Ta ki bir Arkadaşımın çocuk ne zaman diye sorduğu ana kadar. 1 yıl boyunca çocukları olmamış eşinde de kendisinde de sorun olmamasına rağmen. Beni bu sözü tedirgin etmişti. Ve eşimle durumu paylaşıp yaşımın 34 oldugunu geç kalırsak yumurtalama da sperm vs yaş itibarıyla sorun yaşayacağımızı konuştuk ve çocuk planlamaya karar verdik. Şimdi siz yaşadıklarıma kulak asın ve iyi okuyun neden mi? Ben ilk 1. ayımda hamile kaldım. Ama hamile kalmadan önceki 1 aylık sürecim sorunlu geçti, çünkü kadınlar klubundeki umutsuz yorumlar okuyup acaba bende aylarca, yıllarca hamile kalamaz miyim diye tedirgin ve ümitsizliğe düşürdü. Benim yaptığımı siz yapmayın diye lütfen önerime kulak verin ve vesile olursam hayır duanızı almam yeterli olacaktir. Inanın bu forma sırf size faydalı olup hamile kalmanıza vesile olmak için yeni üye oldum bir anneyi bebek sahibi yapmaya vesile olursam bunun nasıl bir duygu oldugunu bende hissettiğim için mutluluğunuzu anlayıp, bende mutlu olacağım.
Şimdi sıra önerilerime;
1. Tedirgin olmayı, ümitsiz düşünmeyi bir kenara atın, unutmayın Yaradan her kulunu çocuk sahibi yapar.
2. Hamile kalmayı planladığınız andan itibaren folik asit kullanmaya başlayın. Ben Dr vermemesine rağmen başladım.
3. Gebelik planladığınız andan itibaren Dr kontrol geçin. Hormon, kan, smear ve rahim ultrason. Sonuçlarını Dr kontrolünde uygulayın.
4. Doğum kontrol ilacı hiç kullanmamıştım benim 2-3 ay geç hamile kalmama neden olacaktı o konuda şanslıydık.
5. Sigara, alkol, çay ve her türlü kahveyi kesinlikle içmeyin.
6. Her akşam eşinize en az 2 Kaşık keçi boynuzu pekmezi yedirin. Sizde en az bir kaşık tüketin hergün.
7. Ağrınız olsa bile kesinlikle ilaç kullanmayın.
8. Normalde sabah akşam ama ben işimden dolayı sadece akşamları yemek öncesi SOĞAN kürü yapıp içerdim, kesinlikle uygulayın. SOĞAN kürü hem hamile kalmanızı hızlandırır hem de hastalıklara şifa olur.
9. Yumurtalama günü takip et ve incirli, havuç kürü yapın.
10. Yumurta, süt ve yoğurt bol yiyin. Balık ve et fazlalaştırın.
11. İlişkiden sonra sabah kadar kalkmayın, vajinaya duşu almayın.
12. Eşinize ilişki öncesi soda ve sert kahve içirin.
13. Eşinize cips, badem, ceviz, keçiboynuzu, çerez ve tatlı çikolata vs tükettirin. Sizde özellikle badem, cevizi yiyin.
14. Her gün kendinize bir bardağa 2 adaçayı ekleyip ılıyınca için. Ama her gün.
15. İstediğiniz zaman eşinizle birlikte olun, 2 günde bir yada haftada 3 gün vs değil, isterseniz her gün olun ama mutlaka istekli gönüllü olun. Sıkmayın, dert etmeyin
16. Fırsat buldukça eşinizle temiz havada yürüyüş yapın.
17. Yemek konusunda diyet yapıp sakın kendinizi sınırlamayın.
18. Eşiniz üstte siz altta cinsel birleşme yaşayın.
19. Söylenenlere kulak asmayın, unutmayın sizinle çocuğunuz olur sadece sizi umutsuzluğa düşüren insanlardan uzak durun.
20. Ve en önemlisi Allah dua edin, şüphesiz Yaradan hiç bir kulunun isteğini geri çevirmez.
Hepinizin güzel haberlerini duymak dileğiyle,
Sevgiler, selamlar