Gebe kalamayanlar, ümidi kesenler, çocuk özlemi duyanlar vs..

LaraSu3580

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
13
12
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

1.5 yıllık evliyim, kariyer peşine düşmekten evlilik sıcak bakmamıştım. Ta ki eşim karşıma çıkana kadar. Önsöz sonra kısaca konuya giriyorum. Ilk evlendiğimiz yıl evlilik tadını çıkaralım diye çocuk düşünmedik. Olması gereken de oldu hem sorumluluk almayalım dedik. Ta ki bir Arkadaşımın çocuk ne zaman diye sorduğu ana kadar. 1 yıl boyunca çocukları olmamış eşinde de kendisinde de sorun olmamasına rağmen. Beni bu sözü tedirgin etmişti. Ve eşimle durumu paylaşıp yaşımın 34 oldugunu geç kalırsak yumurtalama da sperm vs yaş itibarıyla sorun yaşayacağımızı konuştuk ve çocuk planlamaya karar verdik. Şimdi siz yaşadıklarıma kulak asın ve iyi okuyun neden mi? Ben ilk 1. ayımda hamile kaldım. Ama hamile kalmadan önceki 1 aylık sürecim sorunlu geçti, çünkü kadınlar klubundeki umutsuz yorumlar okuyup acaba bende aylarca, yıllarca hamile kalamaz miyim diye tedirgin ve ümitsizliğe düşürdü. Benim yaptığımı siz yapmayın diye lütfen önerime kulak verin ve vesile olursam hayır duanızı almam yeterli olacaktir. Inanın bu forma sırf size faydalı olup hamile kalmanıza vesile olmak için yeni üye oldum bir anneyi bebek sahibi yapmaya vesile olursam bunun nasıl bir duygu oldugunu bende hissettiğim için mutluluğunuzu anlayıp, bende mutlu olacağım.

Şimdi sıra önerilerime;

1. Tedirgin olmayı, ümitsiz düşünmeyi bir kenara atın, unutmayın Yaradan her kulunu çocuk sahibi yapar.
2. Hamile kalmayı planladığınız andan itibaren folik asit kullanmaya başlayın. Ben Dr vermemesine rağmen başladım.
3. Gebelik planladığınız andan itibaren Dr kontrol geçin. Hormon, kan, smear ve rahim ultrason. Sonuçlarını Dr kontrolünde uygulayın.
4. Doğum kontrol ilacı hiç kullanmamıştım benim 2-3 ay geç hamile kalmama neden olacaktı o konuda şanslıydık.
5. Sigara, alkol, çay ve her türlü kahveyi kesinlikle içmeyin.
6. Her akşam eşinize en az 2 Kaşık keçi boynuzu pekmezi yedirin. Sizde en az bir kaşık tüketin hergün.
7. Ağrınız olsa bile kesinlikle ilaç kullanmayın.
8. Normalde sabah akşam ama ben işimden dolayı sadece akşamları yemek öncesi SOĞAN kürü yapıp içerdim, kesinlikle uygulayın. SOĞAN kürü hem hamile kalmanızı hızlandırır hem de hastalıklara şifa olur.
9. Yumurtalama günü takip et ve incirli, havuç kürü yapın.
10. Yumurta, süt ve yoğurt bol yiyin. Balık ve et fazlalaştırın.
11. İlişkiden sonra sabah kadar kalkmayın, vajinaya duşu almayın.
12. Eşinize ilişki öncesi soda ve sert kahve içirin.
13. Eşinize cips, badem, ceviz, keçiboynuzu, çerez ve tatlı çikolata vs tükettirin. Sizde özellikle badem, cevizi yiyin.
14. Her gün kendinize bir bardağa 2 adaçayı ekleyip ılıyınca için. Ama her gün.
15. İstediğiniz zaman eşinizle birlikte olun, 2 günde bir yada haftada 3 gün vs değil, isterseniz her gün olun ama mutlaka istekli gönüllü olun. Sıkmayın, dert etmeyin
16. Fırsat buldukça eşinizle temiz havada yürüyüş yapın.
17. Yemek konusunda diyet yapıp sakın kendinizi sınırlamayın.
18. Eşiniz üstte siz altta cinsel birleşme yaşayın.
19. Söylenenlere kulak asmayın, unutmayın sizinle çocuğunuz olur sadece sizi umutsuzluğa düşüren insanlardan uzak durun.
20. Ve en önemlisi Allah dua edin, şüphesiz Yaradan hiç bir kulunun isteğini geri çevirmez.

Hepinizin güzel haberlerini duymak dileğiyle,
Sevgiler, selamlar

Son düzenleme:
Merhaba, evet bunları uyguladım ve ilk ayda hamile kaldım. Ve uzaktan burdaki umutsuz yazıları okuyup tedurgin olmuştum. Dediklerimi yapıp, Allah dua etsinler. Inşallah Allahım herkesin kucağıni doldurur.

Rabbim yavrunuzu saglikla kucaklamanizi nasip etsin.
benimde hi oglum var ikinciyi dusunuyoruz yazdiklarinizin cogunu uygulamiyorum ne yazikki.
umarim hersey herkesin gönlüne gore olur

teşekkür ederiz...
bilmediğim ayrıntılar vardı gerçekten listede
Allah miniğinizi size bağışlasın
ve evet inşallah güzel haberlerle döneriz

Teşekkür ediyorum mutluluklar paylaştıkça çoğalır, Rabbim olmayanlara versin. Ben daha 4 haftalik hamileyim.

34 yaşında ilk aydan hamile kalmissiniz süper haber benim için Ben de 31 yaşındayım. Ocak gibi korunmayi birakicam. Umarım benimde ilk aydan olur çünkü öğretmenim ven ekim gibi doğurmak benim için süper olacak

Hayırlısı olsun canım şimdiden, dediklerimi uygula ve olumsuz düşünenleri dinleme keyfine bak.
Merhaba,
Bilgilendirme icin tesekkurler:)
Sogan kurunu uygulamaya korkuyorum birazcik. Bilgi verebilir misiniz?
Ya dollenme olduysa ve haberimiz yokken sogan kuru uygularsak? Zarari var midir

Benim baska sorunum daha var, bilginiz varsa yardimci olur musunuz? Kimse yardimci olmuyor forum da
Pembe lekelerim var, adetimede 6 gun var. konuda actim hatta
Ben de hayatımda 1 defa yaşadım adet öncesi lekelenmeyi. Hamilelik testi yaptım ama negatifti. 2-3 gün sonra da adet oldum zaten normal zamanında. 2 ay sonra hamile kaldım. Bazen olabiliyor böyle.

Ben de hayatımda 1 defa yaşadım adet öncesi lekelenmeyi. Hamilelik testi yaptım ama negatifti. 2-3 gün sonra da adet oldum zaten normal zamanında. 2 ay sonra hamile kaldım. Bazen olabiliyor böyle.
Her ay kendi kendimize psikolojik hamile moduna sokuyoruz resmen ( kasiklarimda agrilarim gecmedi hala. Adetten bu kadar once agrimazdi hic

Havalar soğuduğu için üşütmüş de olabilirsin. Benim adet olacakmışım gibi karnım ağrıyordu, ama bir türlü olmadım. Olması gereken günden 3 gün sonra betahcg 1274 çıkmıştı. Adet öncesi baktırsam 300- 400lerde çıkacakmış demek ki.
Her ay kendi kendimize psikolojik hamile moduna sokuyoruz resmen ( kasiklarimda agrilarim gecmedi hala. Adetten bu kadar once agrimazdi hic

Masallah darisi bize insallah
Bende bat a bi kac gun kala dayanamayip test yaptirirm gibi :)

Masallah darisi bize insallah
Bende bat a bi kac gun kala dayanamayip test yaptirirm gibi :)
inşallah gönlündeki gibi olur canım ya. Ben yenidoğan hemşiresi olan ablama sormuştum kahverengi leke gördüğümde. gebesindir ondan dedi. ama değildim. yani olabilir de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…