• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebe iken havuza girmek

foransys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
269
2
96
Yozgat
merhabalar 6 aylık gebeyim ve havuza gitmek istiyorum bu konuda tecrübesi olanlar olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum

Hamilelikte doktorlar özellikle yüzmenin çok faydalı olduğunu söylüyolar.Temiz olduğuna güvendiğin bi havuza gidebilirsin.Hem rahtlatır hem de kilo konusunda yardımcı olur.

canım benım hamıleliğimin ilk ayları yaza denk gelıyordu doktoruma sormuştum havuza girebilir miyim diye ama o da bna bebeğe havuzu temız tutmak için içine atılan maddenin oranının çok önemli olduğunu fazlasının bebeğe kalıcı zarar verebileceğini az olmasının da havuz hijyenını sağlamayacağı için mıkrop kapabileceğimi söylemişti.Ama denıze rahatlıkla gırebılırsın demişti,ben de bol bol denıze gırmıştım butun yaz memlekette.
Sen yıne de doktoruna bı sor derim.

ben 4-5 aylık hamileyken girmiştim canım doktorum girebilirsin dedi.Çok dalmamak lazım ama yoksa yüzmek bilakis çok faydalı

biz bir aksilik çıkmazsa 7 ayım bittiğinde termal otele gideceğiz..ılık havuzda yüzmeyi planlıyorum olimpik havuz bakalım dr a da soracağım ama o kadardan bişey olacağını sanmıyorum.
national geographic in bir belgeseli var anne karnına yolculuk diye.
yunus eğitmeni bir kadının başından sonuna kadar hamileliğini anlatıyor.
kadın 6 aya kadar falan yunuslarla gösterilere devam ediyor
sonrada düzenli olarak havuza gidiyor..
hoca eşliğinde suda egzersiz falan yapıyorlar bir sürü hamile dolu havuz..
onu görünce bişey olmaz diye düşündüm bende

ben hamilelğim boyunca yüzdüm hem havuzda yaza denk gelen dönemdede denizde.. cokda faydasını gördüm.. ama havuz mutlaka güvendiğin temizlendiğinden emin oldugun bir yer olmalı.. benim doktorum hiçbir sakınca görmemişti

bende hamileliğimin 3 ,4 ayında tatildeydim denizede havuzada girdim ama havuzdan çok denizi tercih ettim ve insanı çok rahatlatıyor

canım benım hamıleliğimin ilk ayları yaza denk gelıyordu doktoruma sormuştum havuza girebilir miyim diye ama o da bna bebeğe havuzu temız tutmak için içine atılan maddenin oranının çok önemli olduğunu fazlasının bebeğe kalıcı zarar verebileceğini az olmasının da havuz hijyenını sağlamayacağı için mıkrop kapabileceğimi söylemişti.Ama denıze rahatlıkla gırebılırsın demişti,ben de bol bol denıze gırmıştım butun yaz memlekette.
Sen yıne de doktoruna bı sor derim.

klor mu ne atıyorlar hijen için bende onun zararlı olduğunu duymuştum neyse riske atmamak lazım ne yapalım yürüyüş yaparız artık gerçi havalarda soğuk ama

merhabalar 6 aylık gebeyim ve havuza gitmek istiyorum bu konuda tecrübesi olanlar olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum
asıl rısk vagınal enfeksıyon acısından.ne de olsa gebelıkte artıyor.guvenılır bır havuzda tabııkı yuzebılırsınız

asıl rısk vagınal enfeksıyon acısından.ne de olsa gebelıkte artıyor.guvenılır bır havuzda tabııkı yuzebılırsınız

güvenilirlik nasıl olacak ki nerden bilebilirim havuza atılan klorun miktarını. veya havuzun hijenini. çok istiyorum ama risk almasam iyi olur sanırım.

Yazın doktoruma yüzebilir miyim diye sorduğumda havuzda değil denizdeyse bol bol yüzebilirsin demişti.. Havuzdan mantar vs kapma olasılığı da yüksek olduğu için.. Havuz doldurulur doldurulmaz sen girersen olabilir belki temiz temiz :1:

hani havuz kendi şahsi havuzunuz ise olabilir ama zaten bu havadada açık havuza girilmez topluma açık havuzlarda bakteri kapma riski yüksek doktoruna sor oda izin vermeyecektir keşke yaz hamilesi olsaymışsın bol bol yüzerdin hem doğum içinde vücudun içinde çok faydalı :21:

hani havuz kendi şahsi havuzunuz ise olabilir ama zaten bu havadada açık havuza girilmez topluma açık havuzlarda bakteri kapma riski yüksek doktoruna sor oda izin vermeyecektir keşke yaz hamilesi olsaymışsın bol bol yüzerdin hem doğum içinde vücudun içinde çok faydalı :21:

canım öyle deme yazın hamilelik geçirmenin daha zor yanları var. Düşünsene karnın burnunda zaten sıkıntılısın bide hava bunaltıcı derecede sıcak. Berbat bi durum. Kışın ohhh ne güzel ferah ferah. Bende hamileyim bi hafta sonra antalyaya gidicez tatile. Havuza hiç girmeyi düşünmüyorum. Çünkü içine atılan maddelerin dozajının iyi ayarlandigini nerden bilicem. O yüzden full denize gircem. Çok sağlıklı

havuzdaki klor yuzunden pek onermiyolar ben denizde cok yuzdum ve cokta iyi geldi ama havuzun cok temiz oldugunu duşunuyosan doktoruna sorarak gir ama hıjyene cok dikkat ederek ıslak mayoyla durmamak hemen dus almak gibi gibi

Ben de aynı soruyu sordum iki gün öcne doktoruma. 26. haftadayım. Zararı yok, faydası var dedi. Benim gideceğim havuz bir okulun havuzu, yani çocuklar içinyeterince güvenliyse benim için de güvenlidir diye kendimi avutuyorum :):46:

kızlar ben geçen haftaya kadar yazdan beri giriyordum sitemizin havuzuna. doktorum onay vermişti.şimdi havalar soğudu biraz girmiyorum. herhangi bir zararı yok dedi.denize girdiğinde ne kadar risk varsa havuzdaki de o dedi. hep yüzdüm yaz boyu.

Merhaba, havuzların herzamaaan için bir hijyen sorunu yarattığını hepimiz biliyoruz . Açıkçası güvenemiyorum bende. Evimin önü havuz. Site sakinleri giriyor. Bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba onu merak ediyorum..

Merhaba, havuzların herzamaaan için bir hijyen sorunu yarattığını hepimiz biliyoruz . Açıkçası güvenemiyorum bende. Evimin önü havuz. Site sakinleri giriyor. Bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba onu merak ediyorum..
Bende aynı durumdaym sitenin havuzuna giriyorum. Dogumu kolaylastrr diye dusunuyorum.

Ben 2 sene evvel tatil dönüşü vajinal mantar olmuştum fitil vermişti doktor. Kaldıgımız otel extra lüx bi otel olmasına ve fazla kullanılmamasına ragmen... Girelecekse de dikkat etmek lazım havuz sonrası duş pamuklu çamaşır be devamlı kuru tutmak lazım.

Back
X