Herkese merhaba daha öncelerde bir kaç farklı şekilde konu açmıştım acaba gebe miyim? Gibisinden. Bu sefer bu konuyu rabbime çok şükür gebe olarak açıyorum
belki sizlere faydalı olabilir niyetiyle. Ben gebeliğimi 3-4 Hafta arası öğrendim regl olmam gereken gün öğrendim . O ay bedenimde değişik olan en bariz üç şey vardı göğüslerim yumurtlamadan 2-3 gün sonra şişmeye başladı ki bu reglim yakınken bile çoğu zaman olmaz, olacağı zaman da reglden 1-2 gün önce çok hafif olurdu. 2. Belirtim akıntıydı o ay bildiğiniz çok özür dilerim nezle grip olursunuz da hafif sarımtırak sümük olur ya aynen öyle akıntım oldu ben hatta noluyo bu ne böyle falan dedim çünkü hiç böyle bir akıntım olmadı enfeksiyon olmadığına da emindim. Burada bi kaç kişi enfeksiyon yazsa da ben biliyordum ki o enfeksiyon değildi.3 belirti ise komik ama çok fazla hapşırıyordum
acaba alerjimiyim diye düşündüm değil hiçbir şeye alerjim yok araştırdım ve bazen gebelik ilk oluştuğunda olabiliyormuş. Reglden 7-10 gün önce inanılmaz uyku hali oluştu öğlenleri asla uyuyan biri değilken sürekli bir yerlerde sızıp kalmaya başladım. Kasığımda ağrım yoktu ama böyle kalp atar gibi pıt pıt atıyor arada minik kramplar girip çıkıyordu. Bir de sadece bir gün sırtımın soluna bıçak saplanır gibi bir ağrı girdi. Ama ben yine de ihtimal veriyordum hatta burada incir kürü hayıt kökü falan araştırıyordum çünkü reglden 5 gün önce test yaptım 2 saat sonra hafif çok hafif bir şey vardı buraya sordum kuruma çizgisi dediler 4 gün önce clearblue ile test yaptım onda kuruma çizgisi bile çıkmadı o öyle çıkınce umudum tamamen bitmişti bu aydan derken regl günü sabahımda yaptım yine varla yok arasıydı ertesi daha koyu derken pazartesi clearblue hafta belirten testinden yaptım ve pozitif çıktı. Hollanda’da yaşıyorum ve tabi bilmediğim için koşarak doktora gittim sanıyorum ki kan vereceğim hcg bakacak falan ama ne yazık ki burada o tarz tetkikler 7. Haftada oluyormuş. Yani şu an bir tek gebe olduğumu söyleyen gebelik testleri.. ben de düzenli hcg kontrolü için iki güne bir gebelik testi yapıyorum inşallah sorunsuz şekilde bebeğimi ultrason da görür kucağıma alırım. Yani demem o ki sadece bedeninizi iyi tanıyın ve ümitsizliğe kapılmayın ve Allaha bırakın çünkü ben reglden 4 gün önce negatifi gördüm ve bu ay olmayacak dedim ama bir yandan da vücudum farklıydı o yüzden regl günümü bekledim o gün bile net değildi. Dilerim şu mübarek günde kim çocuk istiyorsa rabbim hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah