Tuvalet Eğitimi Ge mi kaldm?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Masal the end

hem kırıcı hem kırılgan
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2008
593
61
123
36
Ankara
oğlum 2006 mayıs dogumlu yanı bu ay 2 yaşı bitmiş oluyor ama tuvalet egıtımıne hiç başlamadık kakasını yaptıktan sonra bana bezını getırıp aç. dıyor ama tuvalete goturdugumde kakasını yada çişini yapmıyor bu sene krese vermek istıyorum ama kreşlerde tuvalet eğitimi olmayan çocukları kabul etmıyorlar ogluma tuvalet egıtımını vermekte geç mı kaldım acaba ?önerılerınızı yazarsanız sevınırım

uzmanlara göre normal canım kızlar için 2 yaş erkeklere 2.5 yaşdan sonra başlayın deniyor zorlama sende yavaş yavaş alışır inşallah

benim kızımda mart 2006 doğumlu. kakasınını söylüyor ama lazımlığada yapmıyor. lazımlıktan kalkınca bezine yapıyor. bende zorlamıyorum. 30. aya kadar vakti varmış. tuvalet eğitimi için zorlamamak gerekiyor. ileride çocuğun psikolojisini etkiliyor.

çoçuk çişini yaptığının farkında bir kaç aya kadar tuvalet eğitimi başlayabilir, önemli olan farkına varmasıdır. Acele etmeyin derim:sm_confused:

çoçuk çişini yaptığının farkında bir kaç aya kadar tuvalet eğitimi başlayabilir, önemli olan farkına varmasıdır. Acele etmeyin derim:sm_confused:

çişini yaptıgının farkında deıl kakasını yapınca rahatsız oldugu için bezını getırıyor bırturlu ogretemıyorum nasıl ogretıcegımı bılmıyorum korkmadan kendı isteyerek yapsın istiyorum

canım benim bebeğimde 2006 mayıs 24 doğumlu.aynı söylediğin gibi yapıyo.ilk kızım da 2 yaşını doldurduğunda öğrenmişti.1 hafta sürüyo tamamen alışması.ama sonra öğreniyo.öğrenmesini istiyosan bezi çıkarman gerekiyo.katlanacaksın bi süre yerleri silmeye.sonunda çok iyi oluyo.bez değiştirmekten kurtuluyosun.kolay gelsin

slm canım bence hiç zorlama derim kızımı ben tam 31 gün zorlamıştım öğrensin diye
ama hep ağladı ne lazımlığa oturuyordu ne de wc ye giriyordu. 2 yaşından sonra yaklaşık 29 aylıktı
bir seferde öğrendi ve tamamen bezden kurtulduk.

ceveplarınız için teşekkurler bende hiç zorlamıyorum artık kendı halıne bıraktım zamanla alışır daha çok anlamaya başlar kendısı ıster belkı lazımlıga oturmayı

2 yaş erken canım zorlama kendin içinde çocuk içinde en iyisi beklemek biraz daha.yazın iyi bir zaman olur senin için.geç kalmadın merak etme.

yeğenim var 2005 kasım doğumlu o bile daha yeni yeni tuvalete alışıyo çişini söylüyo ama kakasını söylemiyomuş bikaç gün yapmadığıda oluyormuş artık çocuk korktuğu için mi bikaç gün yapmıyor bilemicem ama annesi yavaş yavaş alıştırıyor

kızımla oglunuzun arasında 1 ay var..
benım kızım 2 yasına bastıgında hazıranda ogrenmeye baslamıstı..
sımdı cok sukur :Saruboceq: hıc derdımız yok..

merabalar benim oğlum 2006 ekim doğumlu ve hala çocukların bez kullanmaya hakları var uzmanlar 3 yaş öneriyolar fazla zorlamamak gerek bu kez psikolojileri bozulabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…