Çocuk Hastalıkları Gazlı ve kolik bebek SENDROMUNU yaşayanlar ve yaşamış olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Littledaisy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
48
24
3
37
3 ay olduk yeni. Çok gazimiz var. Kolik miyiz bilmiyorum. Gerci ikisinin arasındaki farkı da çok bilmiyorum. Gün içinde de ağlıyor. Akşamları daha çok artıyor aglamalari. Gündüz uykusu diye bir şey yok. 15 dk sonra uyaniyo. Çit sesine kalkıyor. Derin uykuya gecemiyor bi turlu. Bu uykuya dalma problemi de mi gazdan acaba? Gaz problemimiz bitince normal şekilde uyurmu ki. İnşallah öyle olur diyelim.Hiç bi iş yapamiyorum. Yemekleri eşim yapiyo saolsun. Temizliği hiç sormayın. eşim aksam erken gelebilirse o bakıyor bebeğe ben temizliğe vuruyorum kendimi. O da ayda bir filan. :olamaz: Çoğu insanın fayda gordugu biogaio dan 2 şişe bitirdik. Bana mısın demedi. Diğer ilaçları saymıyorum. Şimdiye kadar Çingene salıncağı, fon makinesi ve emzikten fayda gorduk. Bi de kucakta gezdirme ama sirtim agriyo bi yerden sonra. bu sıkıntıyı yaşayan ve atlatanlar birbirimize teselli olalalim. :KK61:Deneyimlerinizi yasadiklarinizi ne zaman geçtiğini öncesini sonrasını anlatın lütfen. Yalnız olmadigimizi ve elbet geçeceğini bir kez daha hatırlayalım ve hatırlatalım. çok ihtiyacımız var...:dua::KK42:

Son düzenleme:
İlk aylar malesef zor geçiyor Bende çok çektim hatta fıtık oldum doğumdan sonra iki kez aneliyat oldum 6. Aydan sonrası da zor diş sıkıntısı yani yaşına kadar Zor olurlar

Ben 1,5 yasina kadar cektim
Insallah senin kuzu cok cektirmez.
Belini sicak tutmaya calis.
Ben citcitlinin ustune birde su terletmeyen
Agiz silme bezleri varya onum buyugunden almistim doluyordum beline.
Kismen iyi geliyordu.

Ahh ahh çektirdin bana gece gece.Biz şuan 10 aylığız sanırım 4. Aydan sonra bitti gaz problemimiz oda zinco yu ara ara kullanmaya dewam ettik bizi o rahatlatmıştı.Evet tabiki bugünler geçiyor ama sağolsunlar gaz ardından dişler başlıyor be erkek çocukları bizde olan ve etrafımda şahit olduğu hem daha gazlı hemde daha uzun süreli devam eden bi sıkıntı.benim oğlum hiç bir zaman uyumadı siz gece 3-4saatte bir kalkıyorsan emzirmeye bana çok iyi geldi bu saat aralığı :) çok daha kısaydı bizim çünkü.Sonuç olarak her çocuk farklı ama uyku sorunu gaz bitince biraz daha rahatlıyor ve gündüz uykusu başlıyor. En kısa sürede pırtların çıkması dileğiyle iyi geceler :uykucu:

Ayyyy eski günlerim geldi aklımaaaaa...en zor dönemler. Oğlum sabah 4 E kadar dikerdi beni. Uyku düzeni yoktu. Zinco bio gaia nurse harveys sab simplex hepsini bir arada kullanırdık. Ayaklarının altına ve karnına elma yağı sürerdik. Baktık susmuyor sıcak banyo yaptırırdık. Sürekli dualar okurduk. Oooofff offff Allah yardımcın olsun

3 ay olduk yeni. Çok gazimiz var. Kolik miyiz bilmiyorum. Gerci ikisinin arasındaki farkı da çok bilmiyorum. Gün içinde de ağlıyor. Akşamları daha çok artıyor aglamalari. Gündüz uykusu diye bir şey yok. 15 dk sonra uyaniyo. Çit sesine kalkıyor. Derin uykuya gecemiyor bi turlu. Gece 1 de 2 de en geç 3 te uyuyor. Sabah 9-12 arası uyaniyo. gece 3-4 saatte bi emmek için uyaniyo. Bu uykuya dalma problemi de mi gazdan acaba? Gaz problemimiz bitince normal şekilde uyurmu ki. İnşallah öyle olur diyelim.Hiç bi iş yapamiyorum. Yemekleri eşim yapiyo saolsun. Temizliği hiç sormayın. eşim aksam erken gelebilirse o bakıyor bebeğe ben temizliğe vuruyorum kendimi. O da ayda bir filan. :olamaz: Çoğu insanın fayda gordugu biogaio dan 2 şişe bitirdik. Bana mısın demedi. Diğer ilaçları saymıyorum. Şimdiye kadar Çingene salıncağı, fon makinesi ve emzikten fayda gorduk. Bi de kucakta gezdirme ama sirtim agriyo bi yerden sonra. bu sıkıntıyı yaşayan ve atlatanlar birbirimize teselli olalalim. :KK61:Deneyimlerinizi yasadiklarinizi ne zaman geçtiğini öncesini sonrasını anlatın lütfen. Yalnız olmadigimizi ve elbet geçeceğini bir kez daha hatırlayalım ve hatırlatalım. çok ihtiyacımız var...:dua::KK42:
Emin misin başka sıkıntısı olmadığından mesela doyuyor mu sutun yeterli mi yada mama kabiz yapiyor olabilir mi sut alerjisi veya laktoz intoleransi veya bir şeye alerjisi olmadığına emin misin kolik deyip geçiyoruz ama bir sürü şey olabilir mesela benim bebegimin ilkinde doymamış ve reflusu +kucuk dil buyuklugunden dolayi cok cok yutma ve tabiki sonuc ekstra gazzz ikincisinde de laktoz i ntoleransi cikti

Emin misin başka sıkıntısı olmadığından mesela doyuyor mu sutun yeterli mi yada mama kabiz yapiyor olabilir mi sut alerjisi veya laktoz intoleransi veya bir şeye alerjisi olmadığına emin misin kolik deyip geçiyoruz ama bir sürü şey olabilir mesela benim bebegimin ilkinde doymamış ve reflusu +kucuk dil buyuklugunden dolayi cok cok yutma ve tabiki sonuc ekstra gazzz ikincisinde de laktoz i ntoleransi cikti
Doktor herseyine baktı 500 lira civarında para odedik tahlillere. Başka sıkıntısı yokmus gazi var dedi

Doktor herseyine baktı 500 lira civarında para odedik tahlillere. Başka sıkıntısı yokmus gazi var dedi
O zaman sabır edecek ve şükür edeceksin canim.en azından geçici bir durum ve bebegim sağlıklı diyeceksin.umarım en kisa surede duzelir

Kolik bebekleri sakinleştirme yöntemleri var canım internetten araştır istersen. Mesela youtube da bebekler için gürültü sesleri var, bebeğini kundaklayabilirsin, başedemediğin zamanlarda eee eee yerine şşşşş sesiyle sakinleştirebilirsin, yine videolarda görebileceğin sakinleştirme pozisyonları var ben de hamileyim kolik ihtimaline karşı kitap aldım okuyorum tam hazırlıklı olmaya çalışıyorum. Kolik bebekler ne yaparsan yap 3 ay boyunca öyle sakin olmuyolar ama bi nebze rahatlatırım diye düşünüyorum, sen youtube dan gürültü sesiyle başla bence. Bi de gaz için bebek masajları var onları yapabilirsin bebeğine.

Allah yardımcın olsun.benim oğluma 5 aylık olmak üzere.. daha yeni yeni atlattık sayılır şükür. . Ana işte bu sefer başka sıkıntı başlıyor. 15 gün olacak kakasını doğru düzgün yapmıyor. Bir kere fitille yaptı, bi kere de kendi kendine. .
Karnına masaj yap ve bacaklarını karnına doğru ittir. Youtube ta videolar var onları izle.

3 ay olduk yeni. Çok gazimiz var. Kolik miyiz bilmiyorum. Gerci ikisinin arasındaki farkı da çok bilmiyorum. Gün içinde de ağlıyor. Akşamları daha çok artıyor aglamalari. Gündüz uykusu diye bir şey yok. 15 dk sonra uyaniyo. Çit sesine kalkıyor. Derin uykuya gecemiyor bi turlu. Bu uykuya dalma problemi de mi gazdan acaba? Gaz problemimiz bitince normal şekilde uyurmu ki. İnşallah öyle olur diyelim.Hiç bi iş yapamiyorum. Yemekleri eşim yapiyo saolsun. Temizliği hiç sormayın. eşim aksam erken gelebilirse o bakıyor bebeğe ben temizliğe vuruyorum kendimi. O da ayda bir filan. :olamaz: Çoğu insanın fayda gordugu biogaio dan 2 şişe bitirdik. Bana mısın demedi. Diğer ilaçları saymıyorum. Şimdiye kadar Çingene salıncağı, fon makinesi ve emzikten fayda gorduk. Bi de kucakta gezdirme ama sirtim agriyo bi yerden sonra. bu sıkıntıyı yaşayan ve atlatanlar birbirimize teselli olalalim. :KK61:Deneyimlerinizi yasadiklarinizi ne zaman geçtiğini öncesini sonrasını anlatın lütfen. Yalnız olmadigimizi ve elbet geçeceğini bir kez daha hatırlayalım ve hatırlatalım. çok ihtiyacımız var...:dua::KK42:
Allah yardimcin olsun canim benim bebegim de 3 aylik. 21 agustosta dogdu. Bizde ckk cejlktik hala da gecmis degil. Bazi geceler kirizlere geliyor. Ama genel olarak daha iyi sukur. Doktorumu Laktazm diye bir damla onerdi. Kutunun ustunde ilac degildir diye yazar zaten. Bende sana tavsiye ediyorum
Onu kullandiktan sonra gozle gorurlur bir sekilde gazi azaldi. Her emzirmeden once iki damla damlatiyorsun agzina. Gunluk 20 damlayi gecmemeli.
Allah yardimcimi olsun..

kolik olan gazli olan bebege yaoacagin tek sey var oda ayaklarini pedal cevirir gibi hareket ettirmek her altini actiginda birde karnina saat yonune dogru masaj yap bebesinide guzelce bi op:KK39:

canım gazı benimkinin de coktu simdilerde emzirince sırt üstü yatıyorum onuda yandan kotuyorum beni yastık gibi kullanıyor karnı tanıma bastırdıgı içinde cıkıyor gazı. sıcak tut bebegini geceicektir yavas yavas bizimkide 3.5 aylık

Ahh kolik. Allahım düşmanıma vermesin. Neler çektim bir ben bilirim. Kolik geçmesine geçiyorda insanın eline kucağa alışmış , huysuz ve uykuyu sevmeyen bir bebek kalıyor. Kızımı 2 yaşında sütten kesene kadar her gece en az 7 kere uyandı. 1.5 yaşına kadar gece 5 kere uyanırsa ohh be az kalktı diyordum. Düşünün halimi.

Bir süre sonra rayına giriyor ama bu süre zarfında insanın delirmesine de ramak kalıyor.
Anlıyorum sizi, 3. ayı doldurduk, kolik bir oğlum var.
Yatak odamızın ortasına salıncak yaptırdık, öncesinde elde çarşafta sallardık baktık baş edilecek gibi değil, saatlerce salla salla...
Yerini seçer, ayakta, beşikte sallanmayı istemez.
Çıt sesi çıksa uyanır, kulaklarını sardığım oluyor arada.
Sab simplex ve adını anımsayamadığım bir bitkisel gaz damlasını daha kullandık, bana mısın demedi.
Biz de anam-babam yöntemi ile bire bir oranında halis zeytinyağı-kaynamı suyu karıştırıp içine kimyon ekledik, günde iki kez birer çay kaşığı içirdik. Bu dışkılamasına biraz daha yardımcı oldu.

Saati gelince susturamazdık (ki hala susturamadığımız oluyor yer yer ama eskisi kadar yoğun değil),
akşam saat 7 buçuk 8 ile 12 arası kelimenin tam manasıyla bir çeşit işkenceydi, katıla katıla morarana kadar ağlardı, bir-iki kez acillik bile olduk, fitil kullandık. Saatlerce arabada gezdirdiğimiz oldu yeter ki rahat dalsın uykuya diye.

Uykularımız delik deşik, gecemiz-gündüzümüz karışık zaten, onu hiç sorma...

Fön makinesi sesi + sallama işe yarardı, bir süre sakinleşirdi.
Çeşitli tutuş tekniklerini kullanırdık rahatlasın diye, eşim oğlanın bacaklarını karnına tutar evin içini gezdirirdi saati gelince.
Kucağımdan inmez, kollarım - sırtım - belim ağrıdan uyuşur,
O ağlamaya başlar, çaresizlikten ve tekrar tekrar her gün aynı şeyi yaşamanın ağırlığından oturur ben de ağlarım, eşim ikimizi de susturacağım diye uğraşır vs vs...

Eşim ve annem yardımcı oldu hep sağ olsun, beni bol bol gezdirdiler, evden dışarı çıkardılar. Yoksa insanın psikolojisi kaldırmıyor. Bu bir süreç, kah 3 ay, kah 6 ay, kah 1 sene alan bir süreç. Biz ufaktan atlatmaya başladık, umarım sizin de çabuk biter.
Tam bir sabır testi... Kolay gelsin.

yalnız değilsin elbette.
genelde 6-7 aya kadar sürüyor gaz sancıları.
benim ikizlerimde kızım da kolikti.hergün aksam 6-11 arası ful ötesi full ağlardı.
denemediğim yöntem kalmadı ne yazık ki.
sallanır beşik ve fön makinası bazen aspiratör sesi bazen beyaz gürültü denen sesler var ya onlarla sakinleştirebiliyordum.
bu dönemler böyle geçecek.
sabredeceksiniz.
ben iki tane gazlı bebekle dayandıysam siz de halledersiniz bence:))
yaşadıklaırmı anlatmamın tarifi yok çünkü.

bende cok cektım oncelıkle relactaz dıye bır damla var o cok cok cok ıyı geldı bıze gazımızı yarı yarıya ındırdı sonrasında öyle sebepsız yere aglamaya caslayınca yemek kasıgında azıcık badem yagını ılıtıyordum aman dıkkat ılık olacak onu masaj yapa yapa suruyordum karnına ustunede ılıtılmıs yumuşak bır tulbent koyuyordum ve oyle cok sakınlesıyordu kesınlıkle denemelısınız ama badem yağı ısısına dıkkat sadece ılık olacak 4 sanıye falan olacakta durmalı o kadar

Merhabalar. Bende aynı sorunları yaşadım maalesef. 100. Gün kriz ağlamaları azaldı ve 4. Ay bitti çok şükür. Ama o aralar kafayı yiyecektim. Hiç unutmuyorum bir cuma günü sabah 4 gibi başladı ara da yarım saat durmakla beraber akşam 9 a kadar belki de 10 a kadar morarırcasına ağladı. O gün sadece 1 bardak su içebildim. Gurbetteyiz ve yalnızdım. Eşim çalışıyordu. Bir kere yine krizi geldi ve morardı sesi gitti. Allah korusun öldü sandım çıldırdım. Çooooookkkk zor günlerdi ama binkere hamd olsun geçti bitti. Şu an 8 aylık. Bu seferde diş sıkıntısı var ama o günlere göre uykuları düzeldi çok şükür. O zamanlar gündüz hiç uyumazdı gece de saat başı kalkardı. Tabiki yine gündüzleri pek uyumuyoruz. Maalesef bu stresten,uykusuzluktan ve beslenememekten 2. Ay bir sabah sütüm bıçak gibi kesildi. Bunları yazarken ne kadar üzülüyorum anlatamam. O günler aklıma gelince kalbim daralıyor. Ama her şey gibi bunlarda geçiyor. O zamanlarda hep şöyle teselli ettim kendimi. Allah'a şükür sağlıklı eli ayağı düzgün bu gelip gecici bir dönem. Ve bir kolik annesinin şu sözü umut olmuştu bana "tünelin sonunda ışık var" sağlık ve sevgiyle büyütün bebeğinizi.

Back