Gaz sorunu

yesiimerdas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2021
37
14
38
27
Merhabalar :)
Bebeğim 1,5 aylık sütüm yetmediği için mamaya başladım ilk olarak hipi denedik fakat bebeğim mamadan sonra kusmaya başladığı için aptamil kullanmaya başladık bu mama da inanılmaz şekilde gaz yapıyor bebeğim ıkınmaktan kıvranmak bi hal oldu gaz damlaları da kullanıyorum ama gazdan uyuyamıyor sma geçmek istiyorum aranızda kullanan var mı acaba yada önerebileceğiniz memnun kaldığınız başka bir mama

Sma aptamil benm oglanda da gaz ve kabizli yapti. Evolvia kullaniyorum bi kac gundur. Eski gaz krizleri kalmadi sanki

Sma optipro bize yaramadı ben de komple bıraktım anne sütünden devam ediyorum kilo alması az ama mamayı sevmediği için kızım mecbur kaldım

sadece emzirmek istiyorum mama vermiyim diyorum ama aç kalınca krize giriyor sma yerine evolvia yı bir deneyeyim o halde

Sütünüzün yetmediğine siz mi karar verdiniz, doktor mu söyledi?

sadece emzirmek istiyorum mama vermiyim diyorum ama aç kalınca krize giriyor sma yerine evolvia yı bir deneyeyim o halde
Aç kaldığını sandığınız kriz durumları açlıktan değil de gazdan olmasın? Benim oğlum da aşırı gazlıydı.gazı olan bebek doyduğunu anlamadığı için krize girer.bu arada mamaya başlamayı doktorunuz mu önerdi yoksa siz mi başladınız?

Süt veya mama verdiğimde hemen ağlamayı bırakıyor ve sakinleşiyor

Sütünüzün yetmediğine siz mi karar ver
Sütünüzün yetmediğine siz mi karar verdiniz, doktor mu söyledi?
Şöyle diyim 1 saat emzirdiğini halde gazı çıkartıp sakinleştirdiğimde 20 dk sonra ağlama krizi başlıyor mama verdiğimde doyuyor sütümü sağıyorum şefafımsı bir şekilde geliyor su gibi ilk bebeğim pek bilgim yok doktoruma danıştığımda ön süt olduğunu mama vermede sakınca olmadığı söyledi o kadar şaşırmış bir durumdayım ki ne yapacağımı bilmiyorum

Mama kullanmaya başlamadan önce güne düşen kilo alımı 35 gram civarındaysa doktorlar genelde mamayı önermiyor.
Süt kalitenizi arttıracak yönde beslenmeniz daha önemli.çünkü mamaların birçoğu kabızlığa ve gaza neden oluyor.
Ben süt kalitemi medine hurması,kuru dut,bol su,yulaflı+dereotlu omlet,kefir,rezene çayı gibi şeylerle yükseltmiştim.

Bunların hepsini denedim yediklerime çok dikkat ediyorum Birşey sormak istiyorum emzirme sıklığınız nedir kaç saate bir eziriyorsunuz

Bunların hepsini denedim yediklerime çok dikkat ediyorum Birşey sormak istiyorum emzirme sıklığınız nedir kaç saate bir eziriyorsunuz
Birbuçuk saat geçmeden mutlaka emzirirdim.ve en son hangi memeden emzirmişsem bir sonraki emzirmede diğer göğsü verirdim.tabii biraz daha büyüdüğünde artık her iki göğüsten de emzirirdim.

Birbuçuk saat geçmeden mutlaka emzirirdim.ve en son hangi memeden emzirmişsem bir sonraki emzirmede diğer göğsü verirdim.tabii biraz daha büyüdüğünde artık her iki göğüsten de emzirirdim.
Bugün tekrar doktora götürdüm kendi doktorumuzun tayini çıkmış başka bir doktor muayene etti 3 saate bir emzir mamayı bırak dedi kilosu çok fazla dedi ama bebeğim 3 saat dayanamıyor ağlasa da verme dedi 1,5 saat dayanabiliyor sadece böylece gazı azaltacakmış iyice şaşırdım

Gaz damlası falan hiç kullandınız mı? Bebeğin sürekli gaz sancısı çekmesi de çok iyi değil.göbeği zorlanıyor zavallıcığın.3 saatte de çok fazla bir zaman dilimi.doktor tabiki bilemem ama anne sütü de 3 saat tok tutar mı bilemedim

Bioga ve sapsimlex kullanıyorum 3 saat tok tutmuyor1,5 saat sonra ezmiyorum birde yere yatırıp ayağına uçan balon bağladım hem gazını çıkarıyor hemde keyfi biraz yerine geldi

Bioga ve sapsimlex kullanıyorum 3 saat tok tutmuyor1,5 saat sonra ezmiyorum birde yere yatırıp ayağına uçan balon bağladım hem gazını çıkarıyor hemde keyfi biraz yerine geldi
Biogaia benim oğlumda hiçbir işe yaramayınca doktor başka gaz şurubu vermişti.
Sırasıyla biogaia,nurse harveys damla,en son da nurse harveys colex kullandım ve sonuncusu oğlumda işe yaramıştı.tam 6 ay gaz sorunu yaşadık.gaz şurubunu düzenli kullanmaya başladıktan sonra bi tık rahatlamıştı çocukcağız.en son günde 4 kez 9 mlme kadar çıkmıştı dozumuz.aksi durumda çocuk asla susmuyordu.milyonlarca kez hastaneye gitmişizdir.karnına ultrasonla bakılmıştır ve sonuç hep aynı.karnı gaz dolu olurdu.

Saatlere dikkat ediyor musunuz hergün aynı saatlerde veremiyorum uyuyor oluyor uyurken de ağzını açmıyor 1 saat erken yada bir saat geç vermiş oluyorum bu etki etmesine engel bir durum olabilir mi

Saatlere dikkat ediyor musunuz hergün aynı saatlerde veremiyorum uyuyor oluyor uyurken de ağzını açmıyor 1 saat erken yada bir saat geç vermiş oluyorum bu etki etmesine engel bir durum olabilir mi
İlk zamanlarda gece yarısı bile saati geldiğinde uyandırıp veriyordum ama sonra doktor tavsiye üzerine günde 4 kez veriyordum gece yarısı da artık hiç vermiyordum.düzenli vermek en etkilisi.ben düzenli vermeme rağmen arada bir yine gaz tavan yapıyordu.işte tam ozaman dozunun yetmediği ortaya çıkıyordu.dozu yükseltiyorduk.nurse harveys colex de tamamen doğal olduğu için doz yükseltirken kafamda soru işareti hiç olmuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…