Gaz sancısına çözüm

benim oğlumda felaket gaz vardı
aman Allahım, psikolojim yerle bir olmuştu, kendimi camdan aşağı atıp kurtulmayı düşünüyodum o derece
biz aktardan muskat cevizi(hindistan cevizi) aldık, onu kazıyıp veriyodum çay kaşığıyla, çok iyi gelmişti

şimdi tekrar hamileyim, inşallah bu sefer gaz sorunumuz olmaz
ama bu kremden kesinlikle bulundurcam evde

arkadaşalar eczacı olarak size tavsiyem colinox damla ..verdiğim hastalarım gerçekten çok memnun kaldılar fiatı 29.5 ilgilenenlere duyrulur...

Biz de gazdan çok çekmiştik 3-4 ay kadar.Denemediğimiz hiçbir şey kalmadı işe de yaramadılar.Sonra kendi dönmeye başladığı zaman gazını rahat çıkarır oldu sorun kalmadı.Ben de keşke hiçbirşey vermeseydik boşuna çocuğa ilaç verdik dedim.Geçici bir süreç bence sabredin.

bizde gaz sancısından çok çektik
tam 3 ay boyunca gece 10 dan sonra bir başlıyordu sabaha kadar
sürekli ağlıyordu.
ne zor günlerdi nasıl üzülüyordum hep böylemi olacak diye aklımdan geçiriyordum
bende kimyondan çok fayda gördüm
kimyon suyu veriyordum.
ama 3 ay bitti 4 aydan gün almaya başladı gaz bitti çok şükür.
maşallah oğluşuma şuan 10 ayda rahat rahat ev demiyor yol demiyor gezme demiyor çıkarıyorr valla.
ayıp oğlum diyorum yapma böyle ama duyan yokk:)

biz kızıma biogaia kullandık, doktor vermişti. sabahları emzirmeden bir çay kaşıgına 5 damla damlatıp üstüne bırazda sütümü sıkıp veriyordum. 15 dk sonrada emziriyordum. tat değişikliği yapmıo. içinde prebiyotik kültür vardı, öyle yazıodu prospektüsde.
cok iyi gelmişti. 10 gun kullan dedı doktor ve 10 gun sonunda %75 falan azaldı.

benim oglumda cok gazlı bi bebek kızlar ya napıcamı sasırdım biogasia kullandım ama bi ay oldu bıraktım şimdi 4 gündür zır zırlıyo ufff 4.cü ayı doldu ama hala gazla ugrasıyorum gercekten çok yoruldum 2o günlükken başlamıstı :5:

Yeni doğum yapmış bir annenin en büyük sorunlarından biri bebeğin yaşadığı gaz sorunudur. Bu sorunun en şiddetli şekilde kendini gösterdiği 2.-4. aylar arası, bebekliğin en çileli dönemidir. Bu yüzden olmalı, tarih boyunca, bebeklerin gaz sorunuyla ilgili bir sürü faraziye ortaya atılmış, buna uygun tedavi yöntemleri tavsiye edilmiş, fakat hiç biri faydalı olamamıştır.

Bebeklerde gaz sorunu, doğumdan sonraki yirminci günde ortaya çıkar, ilk yirmi gün zayıf olan ağız içi adalelerin kuvvetlenmesi ile çocuk hava (gaz) yutmaya başlar. Bu da bazen çok şiddetli ve tüm aileyi ayağa kaldıran gaz sancılarına neden olur.

Erişkinlerde de olan bu fizyolojik hadise niçin bebeklerde böyle bir probleme neden oluyor? Bu sorunun cevabı çok basittir: Erişkinler hareket edebilmekte ama bebekler edememektedir. Meselâ, ameliyat olan erişkin hastalar, en kısa sürede ayağa kaldırılıp yürütülürler, çünkü yürüVirüsmezlerse korkunç gaz sancıları olacaktır. Aynı seVirüsbeplerle, bebeklerin de gaz sancıları, 4. aydan itibaren sağa sola dönmeye başlamalarıyla birlikte sona erer. Artık bebek hareket edebilmekte ve yuttuğu havayı bu esnada dışarı çıkarmaktadır.

Geçmiş dönemlerde gaz problemi daha az yaşanıyor, hatta hiç yaşanmayabiliyordu. Bunun nedeni, beşik ve salıncak gibi bebeği sürekli hareket halinde tutan yatakların kullanılmasıydı. Beşiğin ya da salıncağın sık sık sallanması, bebeğin sabit kalmasını engelliyor ve sürekli hareket halinde olmak onu rahatlatıyordu. Ancak modern çağda beşik ve salıncakların yerini sabit yatakların alması, bebeğin iyice hareketsiz kalmasına neden olduğu için gaz sorunu ortaya çıktı.

Doğumdan sonraki ilk 20 gün gaz iyi çıkarılmazsa, bebek bazı haberciler göndererek aileyi uyarır; çok hıçkırık tutar, alttan çok gaz çıkarır, emerken karnından gurultular gelir. Durum devam ederse,

Yirminci günün akşamı bebek aileyi ayağa kaldırır. Bunun üzerine genellikle annenin "üşüttüğü", yememesi gereken gıdalar yediği gibi varsayımVirüslarda bulunulur. Hatta bazen, annenin sütünün "gazlı" olduğu düşünülerek, bebek sütten bile kesilebilir. Oysa annenin yedikleri ve içtikleri ile bebekteki gaz arasında hiçbir ilişki yoktur. Annenin yediklerine bağlı olarak, anne bağırsağı içinde oluşan gazın, bağırsak cidarını geçerek kana karışıp, süte geçmesi, sütten de bebeğe geçmesi düşüncesi bir hayal ürünüdür. Annede bazı gıdalar gaz yapabilir, ama bu sadece annenin sorunudur, bebeği etkilemez.

Bebeğin aşırı yemesi sonucu oluşan sıkıntı hali de gaz sancılarına çok benzer ve sık sık birbirine karıştırılır. Aslında bunları birbirinden ayırt etmek çok kolaydır. Bebeğin kakası normalde altın sarısı renkte olmalıdır. Kaka sarı iken yeşile dönerse, bu onun lüzumundan fazla yediğini ve bunun da ona sıkıntı verdiğini gösterir. Yeşil kaka, seyrek olarak, ishalde ve enzim eksikliklerinde de görülebilir, ishalde izah kolaydır, enzim eksikliğinde ise, bebek ilk günden itibaren yeşil kaka yapar.

Çözüm var mı?

Bebekteki gazı ortadan kaldıracak bir ilâç yoktur. Zira hadise kimyasal değil, fizikseldir. Bazı otların ve çayların gaza iyi geldiği gibi iddiaların nedeni, bu bitkilerin, bilhassa rezenenin potasyumdan zengin olması nedeniyle bağırsak hareketlerini arttırmasıdır. Ancak bağırsak hareketlerini azaltan spazm çözücü ilâçların, sorunu büsbütün kötüleştireceği asla unutulmamalıdır.

Bazı durumlarda bebeğin kucağa alınıp gazının çıkarılması yeterli olmayabilir, bebek kucakta iken yürümek de gerekebilir. Çoğu zaman bebek arabaya bindiğinde gazı geçer, bunun nedeni, motor veya egzoz sesi değil, arabanın hareketidir. Yani bebeklerdeki gaz sorununu gidermenin tek çaresi, onları yediklerini çıkarmayacak biçimde, hareket ettirmektir.

bebekdoktoru.org

benim kızımda dünyaya gelişinin bugun 8. günü...

hıçkırık, emerken mideden gelen gurultulu sesler bizdede var... oooff kesin kolik olucak

çok korkuyorummmmmmmm

benim oglumda cok gazlı bi bebek kızlar ya napıcamı sasırdım biogasia kullandım ama bi ay oldu bıraktım şimdi 4 gündür zır zırlıyo ufff 4.cü ayı doldu ama hala gazla ugrasıyorum gercekten çok yoruldum 2o günlükken başlamıstı :5:

gaz çok illet bişey
Allah bebeği gazlı olan annelere yardım etsin
İnşallah ikinci bebeğim de gaz sorunu olmaz

bu ilacı neden bıraktın, işe yaramadı mı?

gaz çok illet bişey
Allah bebeği gazlı olan annelere yardım etsin
İnşallah ikinci bebeğim de gaz sorunu olmaz

bu ilacı neden bıraktın, işe yaramadı mı?

amin canım cok saol yok tatlım yaradı allah var gğnde 5 damla veriyodum gecede uyuyodu rahatlıyoduk o ara izne gittik burdan memlekete canım gezidk durduk bilmiom alamadık yogunluktan sonra gecti gibi oldu ama bu 4 gündür nedense sürekli kaldı cok şükür bugün az biraz rahatız bakalım atlatırız ayy sen yeni dogum mu yapıcan canım valla iyi uyu gez dolaş ilk 2 ay cekiyo insan sonrası rahat az da olsa uyuyosun beraber saglıcakla gelsin kuzucun inşş bitanem benim :nazar: :emir_bebek: :38:

Back
X