Çocuk Hastalıkları Gaz sancisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Berna9035

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
1.662
1.746
333
İzmir
Merhaba arkadaslar.
bebegim 44 gunluk. Kafayi yemek uzereyim. Akil akildan ustundur diyerek buraya yaziyorum. Denemedigim sey kalmadi. Sorunum uyumuyor ve gaz sorunu. Nelermi yapmadm. Rezene kimyon tohumu iciyorum. Nerdeyse hicbisey yemiylrum gaz yapmasn diye. Neyle beslenicegimi sasirdim. Sut urunlerini sebzeyi herseyi kestim. Gaz damlasi kullaniyorum. Sanci tuttugunda ilik banyo masaj yapiyorum. Beyaz gurultu denedm. Ayaklarni karnina cekiyorum bugun aci elma yagi aldm onuda denedm ama yok. Cocuk katiliyor aglarken. Pskolojm alt ust oldu. Uykusu desen 10 dk. Napicam ben kafayi yemek uzereyim

Merhaba arkadaslar.
bebegim 44 gunluk. Kafayi yemek uzereyim. Akil akildan ustundur diyerek buraya yaziyorum. Denemedigim sey kalmadi. Sorunum uyumuyor ve gaz sorunu. Nelermi yapmadm. Rezene kimyon tohumu iciyorum. Nerdeyse hicbisey yemiylrum gaz yapmasn diye. Neyle beslenicegimi sasirdim. Sut urunlerini sebzeyi herseyi kestim. Gaz damlasi kullaniyorum. Sanci tuttugunda ilik banyo masaj yapiyorum. Beyaz gurultu denedm. Ayaklarni karnina cekiyorum bugun aci elma yagi aldm onuda denedm ama yok. Cocuk katiliyor aglarken. Pskolojm alt ust oldu. Uykusu desen 10 dk. Napicam ben kafayi yemek uzereyim
Önce sakin olacaksın. Biz gerildikçe daha çok ağlıyorlar.
Emzirme pozisyonunu değiştir. Dikkat et hava yutmasın. Hava yutarken cork cork ses duyarsın. Her beslenmeden sonra gazını çıkar. Bebişin karnını ılık ayaklarını sıcak tut. Yatağı da ılık olsun
Farklı beyaz gürültüler dene benim kızım hepsinde sakinleşmedi. Denedim süpürge sesi ve su kaynama sesinde sakinleşti. Değişik değişik dene.

Her emzirdikten sonra sırtını sıvazla ,ayağını sıcak tut , karnına dairesel hareketlerle masaj yap

Önce sakin olacaksın. Biz gerildikçe daha çok ağlıyorlar.
Emzirme pozisyonunu değiştir. Dikkat et hava yutmasın. Hava yutarken cork cork ses duyarsın. Her beslenmeden sonra gazını çıkar. Bebişin karnını ılık ayaklarını sıcak tut. Yatağı da ılık olsun
Farklı beyaz gürültüler dene benim kızım hepsinde sakinleşmedi. Denedim süpürge sesi ve su kaynama sesinde sakinleşti. Değişik değişik dene.
Kader ortagm yine denk geldik seninle😭 bu seslern gerceginimi dinlettin yoksa telefon uygulamasndanmi. Ben telefon uygulamasndan dinletiorm ondanmi olmadi acaba. Valla evde dogalgaz acik ben kisa kollu ileyim. Bebegede zibin ustune tulum giydiriyorm yatarkende cift kat battaniye ortuyorm azmi geliyordur

Benim oğlumda öyleydi acile mi gitmedik gece yarısı, acı elma yağı, kimyon, rezene o bu yok yanı 3 aylık olana kadar geçmedi o gaz arkadaşım çok zor evet ama geçiyor. 1 ay kalmış bak en kötü ihtimalle. Lütfen sakin ol ve kendine az kaldı geçecek diye telkinde bulun. Çare ararkende yoruluyor insan. Benim oğlum kakasınıda zor yapıyordu o yüzdende ağladığını farkettim. Biogaia kullandık zincoyla beraber. Öylece biraz daha düzelmişti. Doktorunuza danış istersen her gaz damlası her çocuğa fayda etmiyor. Gaz damlasını değiştirmeyi deneyin

Bizde çok sıkıntı yaşadık gazdan dk susmuyordu ama baktım idrar yaparken de zorlanıyor sünnet ettirdim ağlamalar azaldı ama asıl sorun gaz damlasıydı bizde. Karın ağrısı gitti en azından. Ben rezene kimyon anason içiyorum o da çok iyi geldi, bide yüz üstü yatırmaya başladım 40ından sonra hngisi iyi geldi bilmiyorum ama çok zor gerçektrn

Benim oğlumda öyleydi acile mi gitmedik gece yarısı, acı elma yağı, kimyon, rezene o bu yok yanı 3 aylık olana kadar geçmedi o gaz arkadaşım çok zor evet ama geçiyor. 1 ay kalmış bak en kötü ihtimalle. Lütfen sakin ol ve kendine az kaldı geçecek diye telkinde bulun. Çare ararkende yoruluyor insan. Benim oğlum kakasınıda zor yapıyordu o yüzdende ağladığını farkettim. Biogaia kullandık zincoyla beraber. Öylece biraz daha düzelmişti. Doktorunuza danış istersen her gaz damlası her çocuğa fayda etmiyor. Gaz damlasını değiştirmeyi deneyin
Ben nurse harveys kullandm ilk zamanlar etki ediyordu artk etmiyor. Simdi relactaz diye biseye gectik. Bu da iki gun oldu ama yok. Elim ayagm tutmuyor kendimi cok yetersiz hissediyorum aklimda surekli sorular ya baska biseyse. Ya anlamiyorsam. Ama hersefernde gaz cikinca bir sure daha aglayp susuyor. Bilmiyorum kafayi yemek uzereym. 3 ay dolunca diyorlar ya okadr buyuyorki gozumde o 45 gun . Nasl gecicek bu sekilde. Bu cocuk daha nekadr aci cekicek mahvolduk oda bende😭

Bizde çok sıkıntı yaşadık gazdan dk susmuyordu ama baktım idrar yaparken de zorlanıyor sünnet ettirdim ağlamalar azaldı ama asıl sorun gaz damlasıydı bizde. Karın ağrısı gitti en azından. Ben rezene kimyon anason içiyorum o da çok iyi geldi, bide yüz üstü yatırmaya başladım 40ından sonra hngisi iyi geldi bilmiyorum ama çok zor gerçektrn
Ben bikac defa cisini yaptktan sonra da anlik sustugunu farkettim. Acaba yarn bide idrar testinemi gotursem diyorum

Ben bu masajı yapyordum çok işe yaramştı..

Ben nurse harveys kullandm ilk zamanlar etki ediyordu artk etmiyor. Simdi relactaz diye biseye gectik. Bu da iki gun oldu ama yok. Elim ayagm tutmuyor kendimi cok yetersiz hissediyorum aklimda surekli sorular ya baska biseyse. Ya anlamiyorsam. Ama hersefernde gaz cikinca bir sure daha aglayp susuyor. Bilmiyorum kafayi yemek uzereym. 3 ay dolunca diyorlar ya okadr buyuyorki gozumde o 45 gun . Nasl gecicek bu sekilde. Bu cocuk daha nekadr aci cekicek mahvolduk oda bende😭

Yüzüstü yatırın demiş bir arkadaş gerçekten çok doğru bazen öyle uyuyordu benimki. Tabi başından ayrılmayın Allah korusun tehlikeli olabilir. İnsan nasıl geçecek diyor ama geçiyor arkadaşım sadece sakin olmalısın. Başka bişi olsa doktor anlar emin ol. Biz bi gece inan ki yanlışlıkla bi yeri kırıldı sandık 3 saat susmadan ağladı çocuk ağlamaktan morardı. Sardık sarmaladık acile gittik en sonunda. Arabada sustu. Acile girdiğimizde uyuyordu🤦‍♀️ Doktora vallahi 3 saattir ağlıyor ama arabaya binince uyudu dedim adam gülümsedi aynısından bende de var gaz sancısıdır dedi🙄 Bence biogaia yı da bi sor bize kısmende olsa mucize gibi gelmişti

Siz kendiniz de gaz için rezene çayı için ve gaz damlası kullanın .
Birde gaz damlasını, gaz sancısı başlamadan düzenli olarak üzerinde yazdığı kadar kullanın . Misal veriyorum sabah-öğle-akşam gibi.
Gaz başladıktan sonra veriyorsanız etki etmiyor olabilir mi acaba 🥺

Merhaba arkadaslar.
Ayni durumdaydim oglumda.Hep ayni saatte aglardi.Nurse harveys surubu.Sadece o derman oldu bi gunde kesti aglamayi.Damla hic.bi ise yaramamisti.

Merhaba arkadaslar.
Merhabalar
Acaba bebeğinizi çok mu besliyorsunuz genelde çok sık emen yada mama ile beslenen bebekler daha çok gazlı oluyor yada mama kullanıyorsanız mamayı değiştirmek faydalı olabilir aylik kilo alımı nasıl bebeğinizin ?sağlıkla büyütün bebeginizi

Gecenin bir yarısı kafayı yemek üzereyken konuyu gördüm.Saatlerdir ağlıyor bebeğim üstelik ikiz bebeklerim var birisinde az öbüründe çok şiddetli geçiyor.doktorumuz gaz sancısının 40.lı günlerde zirve yaptığını sonra azalarak gittiğini söylemişti,şu an sizde en zor günleri yaşıyorsunuz muhtemelen ama merak etmeyin azalacak yavaş yavaş.benim bebekler 52 günlük çıldırmak üzereyim artık psikolojim bozuldu.eşimle birlikte ilgileniyoruz ama iki bebek iki ağlama sesi artık sabrım tükeniyor cidden tahammülüm kalmıyor.sizinle aynı durumu yaşayan bir çok anne var burada yalnız değilsiniz geçecek 1 ay daha sabır

Kader ortagm yine denk geldik seninle😭 bu seslern gerceginimi dinlettin yoksa telefon uygulamasndanmi. Ben telefon uygulamasndan dinletiorm ondanmi olmadi acaba. Valla evde dogalgaz acik ben kisa kollu ileyim. Bebegede zibin ustune tulum giydiriyorm yatarkende cift kat battaniye ortuyorm azmi geliyordur
Öyle oldu. Üzme kendini.
Ben de telefondan dinlettim.
Evi çok sıcsk yapma sıcak da rahatsız eder. 24 derece oda sıcaklığı yeterliymiş bebekler için.
Üstünü de örtme o kadar.

Merhabalar
Acaba bebeğinizi çok mu besliyorsunuz genelde çok sık emen yada mama ile beslenen bebekler daha çok gazlı oluyor yada mama kullanıyorsanız mamayı değiştirmek faydalı olabilir aylik kilo alımı nasıl bebeğinizin ?sağlıkla büyütün bebeginizi
Bence cok besliyorum. Mama yok sadece emziriyorum. Ama uyumakta zorlaniyor ve uyku aralarnda aglayp tekrar meme istyor soyle anlataym emzirdim uyuttum diyelm. Aradan yarim saat 45 dk geciyor. Uyanuyor meme almadan uyumuyor agliyorda agliyor. Tekrar meme veriyrm. Benxe bole bole gaz birikiyor. Vermemekte nasl olcak hem vicdan yapiyorm acmi kalir die. Hemde ozmanda agliyo nasl susturcam meme vermeden. Emzik falan almiyor

Gecenin bir yarısı kafayı yemek üzereyken konuyu gördüm.Saatlerdir ağlıyor bebeğim üstelik ikiz bebeklerim var birisinde az öbüründe çok şiddetli geçiyor.doktorumuz gaz sancısının 40.lı günlerde zirve yaptığını sonra azalarak gittiğini söylemişti,şu an sizde en zor günleri yaşıyorsunuz muhtemelen ama merak etmeyin azalacak yavaş yavaş.benim bebekler 52 günlük çıldırmak üzereyim artık psikolojim bozuldu.eşimle birlikte ilgileniyoruz ama iki bebek iki ağlama sesi artık sabrım tükeniyor cidden tahammülüm kalmıyor.sizinle aynı durumu yaşayan bir çok anne var burada yalnız değilsiniz geçecek 1 ay daha sa
1 ayin her gunu bole olursa ben o 1 ayi nasl geciririm kafayi yicem az kaldi. Ya baska bi skntisi varsa diye dusunmekten bi hal oldm. Dun gece yarisi catliyordu. Aradm o saatte dr u. Arabay binin bi tur attirin susmazsa acile gidinndedi. Bindik sustu. Emzirdim uyuttumn eve geldk bir snraki uyanamsnda gene yikti ortaligi. Bacaklarmim bagi cozuldu yigilip kalicaktm

Back