Gaz sancısı

NerminYusuf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
2
0
1
32
Merhaba arkadşlar.15günlük kızımın gaz sancısı var.metsil ve ya zinco kullanan var mı bebegine? bu ikisi arasında kararsız kaldım.sizce hangisi daha iyi
 
Bebeğiniz daha çok küçük, bir şey kullanmanızı tavsiye etmem.
Benim bebeğimde 2.ayda artık göbek fıtığı başladığı için biogaiga damla başlamıştı doktorumuz.
Gaz sancısı için kiraz çekirdeği yastığı ve patikleri kullanabilirsiniz.
Havalar çok sıcak, bebeğiniz çıplak bile olsa ayağından çorabını eksik etmeyin.
Her beslenme sonrası en az 15 dk sonra gazı için uğraşın.
İnternette gaz masajları anlatılıyor, karnını saat yönüne ve aşağı doğru ovalama teknikleri var.
Onları izleyip uygulayın.
 
Merhaba arkadşlar.15günlük kızımın gaz sancısı var.metsil ve ya zinco kullanan var mı bebegine? bu ikisi arasında kararsız kaldım.sizce hangisi daha iyi
Doktorunuzun önerdiği....
Her bebeğe gaz damlası da verilmiyor zaten, masaj yaparak ve gerekli önlemleri alarak geçirmeyi deneyin...
 
Dr unuz mutlaka bi sey onerir.. ama her bebek ayni olmuyor... en iyisi diye hi sey yok yetiskinler nasil degisiklik gosteriyorsa bebekler de oyle birine cok iyi gelen digerine etki etmiyor.. oglum 4 aylik.. bize de ilk bio gaiya verdi dr en iyisi diye ama hic etkili olmadi sonra zinco verdi o cok iyi geldi.. bi baska arkadasim da zinco hic iyi degil demisti... ama bize cok iyi geldi denemek lazim yani.. tabi ki dr kontrolu ile.. merak etmeyin insan bu gunler hic bitmeyecek heralde diyor ama bizim 2 aydan sonra bitti gibi
 
Cevabınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Söylediğiniz şeylerin hepsini yapıyorum ama pek faydası yok.kuzum kendini kasarak ağlıyor. :(
 
Birde kimyon ve anason cayi deneyin bizde kimyon etki etmedi ama anason cok iyi gelmisti... huzurla uyudu... cok kucuk diyeceksiniz bende oyle demistim sonra dr a sordugumda verebilirsin demisti zaten cok az veriliyor
 
Kendiniz yemeklerinize kimyon katın. Bebek daha çok küçük. Her emzirmeden sonra bel bez birleşimine elinizi hafif çukur yaparak vurun gazı çıkana kadar. Üstten cikaramazsaniz alttan çıkar bu da bağırsaklarda sancı yapar.

Çok söyledim ama yine soyleyim. Gaz damlaları anlık cozum. O damlaların mahiyeti bağırsak hareketlerini yavaşlatmak. Hareket yavaslayinca da o gaz bitti sanirsiniz ama arkadan kabızlık başlayabilir. Buyuk bir kısır döngüye girersiniz.
 
Yemeklerimizi ,kompostalariniza kimyon katın mutlaka faydasını göreceksiniz.Ben bebeğime 40 ı çıktıktan sonra kimyon çayı verdim .Sizinki biraz küçük verilir mi bilmiyorum.
 
Gecen bir doktor arkadasim Zinco'nun ise yaradigi bebek gormedim daha dedi.
Cevremde kullananlar da faydasini gormedi.
Benim de bebegim 25 gunluk. Cok gaz sancisi oluyordu surekli kendini sıkıyordu. Cok bilinen bitkisel bir damla aldim. Simdi daha rahat sukur. Tabi doktora danismadan almamak lazim.
 
Ben kızıma ;yarım kahve fincanı sıcak suya caykasiginin ucu ile kimyon atar;ılıyınca içirirdim.dort beş kaşık.gun geçtikçe biberona döküp,hepsini içirirdim.iyi gelir bebeklere.Sizde icerseniz hem sütteki gaz gider,hem sut yapar.
 
Merhaba arkadşlar.15günlük kızımın gaz sancısı var.metsil ve ya zinco kullanan var mı bebegine? bu ikisi arasında kararsız kaldım.sizce hangisi daha iyi


Merhaba, sitede yeni sayılırım. Benimde 23 haftalık bir oğlum var ve gaz sancısı ne demek çok iyi bilirim.Gaz damlaları, kimyonlar, yaplar, masajlar, vs. hiçbiri böyle işe yaramadı bizde.

Biz şöyle bir yöntemle tüm gaz sancısından ve kaka yaparken ki zorlanmalardan kurtulduk.

Koltuğun ucuna oturup, bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğinizi oturur pozisyonda bacaklarının altından tutun. Yere tek kullanımlık alt açma örtüsünden koyun (yada gazete). Bir süre bekleyin. İlk defa denerken biraz daha beklemek gerekebilir. Alışkın olmadığı için huzurlanıp ağlayabilir. Ama siz kararlı bir şekilde deneyin.
Ve göreceksiniz ki ne kadar gazı kakası varsa kolaylıkla yapacak.
Eğer yapmıyorsa, demek ki kakası gazı yok. Varsa muhakkak çıkacaktır.

Biz bu yöntemi doktorumuza da sorduk, o da anatomik olarak o pozisyonu çok uygun buldu, hiçbir sakıncası yok dedi, güvenle o şekilde yapıyoruz. Ama sizde kendi doktorunuza danışıp ona göre deneyebilirsiniz.

23 haftalık olduk ve bu yöntemden beri ( 2 haftalıkken sünnet oldu ve sonrasında başladık) altına neredeyse hiç kaka yapmıyor. Kakası geldiğinde bacaklarını kıvranır gibi yapıyor, mızlanıyor, bizde kakası var diye tutuyoruz öyle yapıyor.

Gaz sorunu olan tüm annelere tavsiye ederim. Umarım faydasını gören birileri olur. Sevgiler..
 
Konunun uzerinden epey gecmis ama bebegin arkasi size donuk hani tuvalete yapturioruz ya cocuklari o sekilde mi???
 
Back
X