• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları gaz sancıı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Suko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Suko

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2006
1.711
12
683
Kızlar ya bu hafta üç gecedir akşam 8 den sonra kızım gaz sancısı çekiyor tam meme emeceği zaman başlıyor memeyi çıkarıyor ağzından ve kıpkırmızı kesilene kadar ağlıyor bu durum 2 saat sürüyor daha sonra rahatlıyor masaj,sıcak havlu v.s sonunda bu durumumuz pek olmuyordu daha önceden acaba trabzon ekmeği yapmış olabilirmi hamuru 2-3 gün bekletiliyormuş farklı olarak yediğim tek şey bu çünkü bu duruma çok üzülüyorum akşam yaklaşmaya başlayınca stres olmaya başladım

ayy cnm ne kadarlık bebısın?
benım kı 1 aylık ve gunduz sorunumuz yok ama aksam saat 10 dan sonra cok kotu oluyor oyle sıkıyorkı kıpkırmızı oluyor suratı sonrada galıyor karnını avo avo sabah edıyoruz gunduzlerıde uyuyor gaz damlası verıyorum ve ayaklarına ve karnına sıcak havlu koyuyorum rahatlıyor bıraz cok zor bır durum allah yardımcımız olsun

Sanmıyorum Şükran'cığım. Ama sen yinede ekmeğini değiştir bakalım. Yazık yavruma yaa, ne çok canı yanıyordur. Yediğinden olmayabilir, emzirirkende dikkat et hava yutmasın, muskatı akşam üstü vermeye devam et bence. Sıcak havlu , masaj ya da biraz sıcak banyoda iyi gelebilir. Ben her gün yıkarsam her seferdinde sabunlamıyorum, sıcak suda yüzdürüyorum. O da rahatlatıyor. Geçmiş olsun.

Of gaz sancısı nedir çoook iyi biliyorum. Benim oğlum 6 ay yaşadı bunu. Gecemiz gündüzümüze karışmıştı. Sıcak tutmaya çalışın, sırtını ovun, fazla beslemeyin, papatya çayı verin, ayaklarını bisiklet çevirir gibi çevirin, karnına doğru itip çekin, karnını ovun. Ama tüm bunlara rağmen bazı çocuklar gazlıdır ve bağırsakları iyice alışana kadar yaşarsınız bu problemi. Hiçbir gaz giderici de etki etmez. Biz bir tek eczanede de rahatlıkla bulabileceğiniz Nurse Harvey's diye bişeyden azıcık fayda gördük. Doktorunuza danışın ama gazlı bebek en az 4 ay çeker bunu.
Allah kolaylık versin.

Şükocum bende zannetmiyorum ekmekten olsun o ekmek sadece mide ekşimesi yapar onunda bebişe zarar vericeğini zannetmiyorum benim oğlumda alttan gaz çıkarmaya çalışırken biraz ıkınıyor ama allaha çok şükür kolik olayımız yok çok şükür diyeyim yine ne zaman yok dersem o akşam ağlıyo ama sen yinede yediklerine dikkat et.

şüko geçmiş olsun
bebekler ilk 1.5 ayın sonuna doğru memnuniyetsizliklerini belli ederlermiş canım benim oğlum kolik malesef aceba o mu gaz yapıyor bumu diyerek herşeyi denedim yine oldu yine oldu malesef hiç bişey fayda etmedi damlalarda işe yaramıyor inşallah kolik değildir ama ben sanmıyorumki yediğin ekmekten oldu ben şimdi herşeyi yiyorum

şükrancım bende ekmekten dolayı olcağını zannetmem canımm..ben yeni bir şey dnedim gaz sancısı için hakketten acayip işe yaradı...dün kızım çok ağladı bütün gün hiç susmadı bide ishal olmuştu acile giittik dayanamadık doktor gaz sancısı için saç kurutma makinasını bacaklarına ayaklarının altına doğru tut uzaktan dedi bugün gene gaz sancısı çekerken denedim işe yaradı şimdi uyanık kuzu kuzu yatıyo valla..bir dene derim canım. denemekta fayda var..

hem bebeğini hem kendini sıcak tut ogün sırtını ve karnını ve ayaklarını üşütmüşsen oda bebeği etkilermiş. yani bebeklerimizi koruyoruz aman sıcak tutalım diyede kendimizide sıcak turmamız gerekiyormuş. O da bebeğe gaz yaparmış..

Hepinie teşekkür ederim kızlar dün akşam yine oldu ama önceki günler gibi şiddetli değildi neden memede ağlıyor onu anlamıyorum ve bu durum beni çok üzüyor biraz önce yine aynı şeyi yaptı memeyi veriyorum bir müddet içiyor sonra ağlamaya başlıyor acaba çok sık aralıklarla verdiğim için mi
Sizler kaç saat aralıklarla veriyorsunuz memeyi bebişlerinize?
Gamzecim fön makinesini bizde tutuyoruz ayaklarına epey işe yarıyor.

Şükran ben 1 saatten evvel emzirmiyorum, hatta gece 3- 4 saati buluyor aralarımız. Gün içinde uyuyup uyandıkça ama 1 saatten önce olmamak şartı ile emziriyorum. Her emzirmeden sonra kaldırıp sırtını biraz bastırarak yukarı doğru sıvazlıyor ve bel kısmına pıt pıt vuruyorum zaten hemen gazını çıkarıyor. Ben zaten yediklerimizin bebeği çok fazla etkilediğini düşünmediğim için 1. ay gelmeden herşeyi yemeye başladım ki sütüm yeterli olsun ve ben iyi olabileyim diye. Sen çok yediklerine çok takma bence, bebeğinin yapısıylada ilgili olabilir. Her bebek farklı sonuçta.

http://www.uzmantv.com/bebegin-gazini-en-kolay-nasil-cikaririz

Hepinie teşekkür ederim kızlar dün akşam yine oldu ama önceki günler gibi şiddetli değildi neden memede ağlıyor onu anlamıyorum ve bu durum beni çok üzüyor biraz önce yine aynı şeyi yaptı memeyi veriyorum bir müddet içiyor sonra ağlamaya başlıyor acaba çok sık aralıklarla verdiğim için mi
Sizler kaç saat aralıklarla veriyorsunuz memeyi bebişlerinize?
Gamzecim fön makinesini bizde tutuyoruz ayaklarına epey işe yarıyor.

şükrancim o dediğin şeyi benim kızımda yapıyor memem emerken ağlamaya başlıyor memeyi almak istemiyor.hemen kaldırıp mide gazını çıkarmasını sağlıyorum mutlaka ondan sonra veriyorum memeyi tekrar emmeye başlıyo ..

Gamzecim bu durum kızında baştan beri varmıydı yoksa sonradan mı oldu?Bakalım biz yarın doktora gideceğiz soracağım bu durumu bir de karma aşısını yaptıracağız.

Gamzecim bu durum kızında baştan beri varmıydı yoksa sonradan mı oldu?Bakalım biz yarın doktora gideceğiz soracağım bu durumu bir de karma aşısını yaptıracağız.

şükocum hangi hastaneye gidiyorsun?

Handecim bizim doktor cinnah yokuşunda Prof.Esin Koç aynı zamanda gazinin doktoru

AKADAŞLAR GAZ İÇİN BİRDE BUNU DENEYİN

bebeğiniz eğer gazlı ise 1 çay kaşığı kimyon ile 1 çay kaşığı şekeri ve 1 fincan suyu kaynatıp süzün ve bebeğinize içirin hiç bir gaz problemi kalmıyor

merhaba.benim bebeğimde de 3 gecedir aynı sorun var.geceleri hep ağlıyor memeyi verdiğimde 1-2 sn emip ağlıyor.böyle emmesi yeterli olur mu?aç kalacak zayıf kalacak diye korkuyorum.inşallah memeyi bırakmasın diye dua ediyorum.ne kadar sürecek bu durum?ne zaman normal emecek?

aşısını yaptırdınız mı?ateşi oldu mu?aslında öyle bir şey olmalı ki hamile iken anne tüm aşılarını yaptırmalı bebekde acı hissetmemiş olur

Benim bebeğim iki aylık aynen sizin bebğiniz gibi memedeyken çok ağlardı. Daha doğrusu hem emip hem de acı çektiğini gösteren sesler çıkarırdı. Sebebi karnındaki gazdan oluyormuş. Doktor bir gaz giderici verdi onu kullandığımdan beri ağlamayı kesti. Artık gazını çıkarabiliyor. Bence doktorunuza başvurun size uygun olan öneriyi sunacaktır.

Back