Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğimin gaz sorunu vardı doktor sap ve nurse harveys gaz ilaçlarını verdi . İkisini bir aynı anda kullanan var mı ? Sap simplexi günde 3 kere 5 damla veriyorum . Nurse de 3 kere 1 tatlı kaşığı veriyorum . Nurse harveyin üstünde 1 tatlı kaşığı diyo . Ben doktoru yanlış mı anladım acaba fazla geliyo olabilir . çay kaşığı ölçüsünde 3 kere mi versem ?
Kullanan lütfen yazsın
canım bebeğin küçük sanırım bizdede çok fazla gaz sorunu vardı ama iki ilcı aynı anda hiç kullanmadık bence birini kullan çünkü drlar ilaç istediğimizde bir tane veriyor ya sab simplex ya zinco ya nurse harveys biz zincodan epey fayda görmüştük dr una danış istersen
emzirdikten sonra bi kere birini bi kere birini ver dedi iyi hatırlıyorum , pazartesi doktordaydım
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
biz de hem nurseharveys hem de ayyy adı aklıma gelmedi şimdi
2 ilacı beraber kullandık
çok fazla karıştırma derim birirni ver yeter,
gerçi biri ilaç biri bitkisel ikisini aynı anda vermenin bizararı olmazdır ama sen yine doz düşümü yap mesela sap damlayı günde 3 kere ver nurseyi ise gece yatarken bir tatlı kaşığı ver çünkü bende 1 tatlı kaşığı veriyorum günde 3 kez.
arkadaşim bence iki ilaç birden fazla gelir.bize doktor nurse harvey's vermişti.hiç daha duymadım iki ilaç birden verilmesine.zarar vermesin bebege.çok agır olur bence.
işe yarayp yaramadığı önemli. eğer faydasını görüyorsan bebeğinde büyükse 4 aydan büyük sorun yok çünkü yeğenimde önerilen dozun çok üstünde kullanmıştık bişi olmadı tabi dr tavsiyesiyle hatta zincoyla beraber üçünü.ama bebeğin küçükse (sanırım nh bir aydan küçük kullanılmıyor) sorun olabilir. bu arada ben bebeğimde hepsini denedim hiçbiri fayda etmedi o yüzden kullanmadım.küçük bir tülbenti ütüleyip karnına koyardım. her emzirmeden sonra gazı çıkana kadar uyutmazdım ( eşim kolay bir yolunu buldu bebeği omzuna yaslıyorsun karnını kendi göğsünle sıkıştırıp yukarı doğru ittiriyorsun elinlede sırtını sıvazlıyorsun pırrt diye çıkıyorı.ve mutlaka iki kere gaz çıkardı her seferinde .çıktıktan sonra sert olan karın ymuşuyor yumuşayana kadar sıvazlardık.)tabi deneyimle oluyor başlarda bizd eçok acemiydik.birtek colinox diye bir ilaç işe yaramıştı ama onuda anne sütüne karıştırıp içirmek zor oluyordu.çok etkliydi( metsil ve subsimplex muadili)ama benim bebeğimde gaz çıkartırken midesindeki anne sütünün reflusüne neden olup burnunu tıkadı.zorda kalmadıkça vermedim.
üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
benimde kullanmadığım gaz ilacı kalmadı.öğle oldumki 3 nüde 4 nüde bir arada kullandım ne yapayım bir fiil ağlıyodu mosmor oluyodu ve uyuması 10 dak.dı su an daha az ve sadece sap simleks kullanıyorum tek fayda ondan var gibi 2 aydan sonra düzeliyolarmış