GATADA 3 lü test yaptırıp sonucu anormal cıkanlar Amniyosenteze yönlendirilenler ?

gulnevar

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
184
60
318
Ankara
Arkadaşlar kafam Allak bullak oldu .Ankara GATA da takibimi yapıyorum ama GATA ikili test yapmıyor direk 3 lü test yapıyor bu yüzden 2 li testimi özel bi hastanede yaptırdım ve sonuc güzel cıktı hatta doktorum tebrik etti. Sonra 3 lü teste GATA da girdim ve sonuc 1/ 220 down sendromu riski yasım 27 ve bu risk cok fazla amniyosentez önerdiler dünyam basıma yıkıldı.Hemen Detaylı ultrason için Eyüp Ekiciye gittim oda yaptır yada yaptırma demicem ama % 90 bi sıkıntı varsa görürüm dedi eger görürsemde yaptıracaına söz ver dedi ve ultrsayonda bir sıkıntı olmadıgını ve bu cocuga alısverise baslayın dedi.Sizce ne yapmalıyım ? GATA DA olupda böle test sonucu tuaf cıkan varmı cunku gatada muayene olan kime sorduysam 3 lü testi sıkıntılı cıkmıs amniyo yapmıslar yardım lütffen (((

BİRDE BU HASTANELER AMNİYOSENTEZE YÖNLENDİRDİKLERİ HASTA İÇİN DÖNER SERMAYEDEN PARA ALIYORLARMI BU KONUDADA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM !

merhaba....

biraz üzerinden zaman geçmiş ama bende yazayım dedim...benim gebeliğimin başında ikiz bebeklerim vardı doktor 2 li test yaparken (istanbul gatada) birinin kalbi durduğu anlaşıldı....ondan kan sonuçlarının önemli olmadığı muhtemelen yanlış çıkacağı ama ultrason görüntüsünün önemli olduğunu söylediler...ense kalınlığı ve burnuna baktılar...hiçbir sıkıntı yok dediler...kan değerini dikkate almıyoruz amniyosenteze gerek yok dediler..ankaraya gelince anlatmama rağmen 3li test için kan aldılar...sonucu almadım...umrumdada deil..amniyosentezi son zamanlarda gerekli gereksiz yaptırdıklarını düşünüyorum...siz bence sizinle ilgilenen doktorunuza güvenin gatayı bu konuda ciddiye almayın...karar sizin gerçi üzerinden zaman geçmiş belkide çoktan doğum yapmışınızdır....

Bende bugün gata da amniyosentez yaptirdim hiç bir aksilik çıkmadı çok şükür anlatılanlar kadar korkutucu değil uç hafta sonra sonuçları alicam inşallah iyi çıkar.iyi bir hastanede iyi bir doktor eşliğinde yapılınca hiç bir sıkıntı olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…