GATA/Hemşirelik

goksu3512

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
160
246
Merhaba. Ben şuan bir anadolu lisesinde okuyorum ve hedefim Gata'da hemşirelik okumak ayrıca çoğu üniversitede hemşirelik puanı 350 civarı olmasına rağmen Gata'da 305 puan sebebi nedir? yani neden diğer üniversitelere göre bu kadar düşük bir puan istemiş? Ve oraya girebilmem için neler gerekir illaki sağlık meslek lisesinden mi mezun olmam lazımdı? Sorularımı cevaplarsanız gerçekten çok yardımcı olursunuz bana şimdiden teşekkürler:KK66::KK45:

Yani bildiğim kadarıyla GATAnın tıbbı da 18k gibi bir sıralamayla alıyor ki bu tıp için düşük bir sıralama. Bunun sebebi askeri üniversite olması olabilir.
Bildiğim kadarıyla artık sağlık meslek lisesinden mezun olanlar yardımcı hemşire olabiliyorlar, normal hemşire olabilmek için LYS ile yerleşmiş olmanız lazım.
O yüzden kendi lisenizden çıkış yaparak LYS ile yerleşebilirsiniz

Gata mezunu olursaniz belli bir sure zorunlu olarak askeri hastanelerde calismaniz gerekiyor.. kendi isteginizle ozele giderseniz tazminat oduyorsunuz vs.. bunun icin tercih edilmediginden dusmus olabilir

Gata mezunu olursaniz belli bir sure zorunlu olarak askeri hastanelerde calismaniz gerekiyor.. kendi isteginizle ozele giderseniz tazminat oduyorsunuz vs.. bunun icin tercih edilmediginden dusmus olabilir
Bende zaten askeri hastanelerde çalışmayı isterim benim için güzel bişey aslında

X