• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Gastrit ve mide iltihabı problemi yaşayanlar...deneyimlerinizi paylaşın lütfen...

uzun süredir bu konudan muzdarip olan biri olarak ben de biseyler söyliyim
midemde gastrit var bildigim kadariyla
3 sene oldu endoskopiden sonra
herzaman degil ama ara ara bunaltiyor
ramazanda ne yapicam bilmiyorum
kestanebali varmis aktardan aldim
en kuvvetli antibiyotige tas cikarir dediler
arastirdim gercekten de öyleymis
tarcinda konulursa daha iyiymis
iki gün oldu henüz

her mideye her ilac iyi gelmiyor
benim mideme kudret nari iyi gelmedi mesela
dikkat etmeye calisiyorum ama
ne kadar olabilrse o kadar
bide STRES
uzak durmak mümkün degil bu kadar sorunun icinde...

uzun süredir bu konudan muzdarip olan biri olarak ben de biseyler söyliyim
midemde gastrit var bildigim kadariyla
3 sene oldu endoskopiden sonra
herzaman degil ama ara ara bunaltiyor
ramazanda ne yapicam bilmiyorum
kestanebali varmis aktardan aldim
en kuvvetli antibiyotige tas cikarir dediler
arastirdim gercekten de öyleymis
tarcinda konulursa daha iyiymis
iki gün oldu henüz

her mideye her ilac iyi gelmiyor
benim mideme kudret nari iyi gelmedi mesela
dikkat etmeye calisiyorum ama
ne kadar olabilrse o kadar
bide STRES
uzak durmak mümkün degil bu kadar sorunun icinde...

paylaşımın için teşekkürler...kesinlikle stres benim ki stresten bir günde oldu ama 1 yıl olucak nerdeyse hala geçmedi...off off...ben kudret narı ve arı sütü ve polen deniycem...:))..insan sıkıntısı geçsin diye herşeyi deniyor...inşallah ii gelir de bir an evvel rahatlarsın sende...kestanebalı ii gelirse bizide haberdar et olur mu...geçmiş olsun...

Merhaba canım,ben hemşireyim 6 yıl endoskopi hemşireliği yaptım üstelik yıllarca mide şikayetlerim vardı bende tedavi gördüm.Seni gayet iyi anlıyorum insanın yaşam kalitesini düşüren bir geldimi zor giden bir hastalık.Mide şikayetlerinin ve helico bakter pylorinin en büyük sebebi sıkıntı ve sitrestir.Sadece ilaçlarla biryere kadar,sakın ilaçlarınıda bırakma nekadar düzenli kullanırsan o kadar çabuk iyi olacaksın.Birde sigara kullanıyorsan bırak yada bu dönemde ara ver,ağrılarını artırmasın.Tatlı yememeye gayret et yemeklerden sonra ilk yarım saat sakın uzanma,sitresten uzak durmaya çalış.Kendini test et hangi yiyeceklerden etkileniyorsan bu dönemde uzak dur.Ben tedavi olalı 5 yıl oldu herşeyde yiyorum ama çok çok iyiyim.

slm bende kronik gastrit var ben de yıllardır çekiyorum son 1 aydır sürekli bulantı hissi iğne batar gibi ağrılar bazan bogazım da bile oluyor baş ağrısı olmaya başladı ben de korkuyorum başka bişi olabilirmi diye dr. gitmedim henüz bu tip sorunu olan varsa yazabilirmi teşekkürler

Merhaba canım,ben hemşireyim 6 yıl endoskopi hemşireliği yaptım üstelik yıllarca mide şikayetlerim vardı bende tedavi gördüm.Seni gayet iyi anlıyorum insanın yaşam kalitesini düşüren bir geldimi zor giden bir hastalık.Mide şikayetlerinin ve helico bakter pylorinin en büyük sebebi sıkıntı ve sitrestir.Sadece ilaçlarla biryere kadar,sakın ilaçlarınıda bırakma nekadar düzenli kullanırsan o kadar çabuk iyi olacaksın.Birde sigara kullanıyorsan bırak yada bu dönemde ara ver,ağrılarını artırmasın.Tatlı yememeye gayret et yemeklerden sonra ilk yarım saat sakın uzanma,sitresten uzak durmaya çalış.Kendini test et hangi yiyeceklerden etkileniyorsan bu dönemde uzak dur.Ben tedavi olalı 5 yıl oldu herşeyde yiyorum ama çok çok iyiyim.

çok teşekkürler...geç bir cevap oldu kusura bakmayın...allaha şükür sigara içmiyorum...ama kesinlikle stres ve sinirden 1 günde oldu.ve 1 senede geçmedi resmen süründüm...şimdi biraz daha iiyim şükürler olsun...arısütü ve bal içtim bi süre sabahları aç karnına o beni ii yaptı şükürler olsun...şimdi ara ara ağrılarım oluyor ama önemli değil.yanmalarım olduğunda da yemekten sonra gaviscon içiyorum çok ii geliyor...sizede çok geçmiş olsun...

slm bende kronik gastrit var ben de yıllardır çekiyorum son 1 aydır sürekli bulantı hissi iğne batar gibi ağrılar bazan bogazım da bile oluyor baş ağrısı olmaya başladı ben de korkuyorum başka bişi olabilirmi diye dr. gitmedim henüz bu tip sorunu olan varsa yazabilirmi teşekkürler

geçmiş olsun..bende de çok şiddetli olduğu zamanlarda bağdönmesi bile oluyordu...yemeklerden sonra çarpıntıda olurdu...batmalara gelince iş bile yapamıyordum eğilip...çok nalet bi rahatsızlık...doktora gidin muhakkak ilk önce helicobakteri yok olması için antibiyotik tedavisi uygulanıyor...arısütü,polen ve balda çok ii geliyor...tekrar geçmiş olsun...

benim şikayetlerim yaklasık bir hafta önce basladı... ne yesem midem yanıyo ve yankı taa bogazıma kadar cıkıyodu ardından da gaz tıkanıyodu bogazıma

3 gun once dahiliyeye gittim hemen...

reflü-gastrit şikayetleri bunlar dedi.. yalnız genclerde pek gorulmez gorulsede nedeni stres ve sıkıntıdır dedi

lansor ve rennie verdi.. 1.5-2 aylık bi tedavi.. eger gecmezse endoskopi cekilcek dedi

2 gundur basladım ilaçları kullanmaya dun iyiydim ama bugun yine igneler batıyo mideme sanki.. ilaçlarımı da duzenli alıyorum

ne zaman gorucem etkisini acaba :50:

ve endoskopiden cok korkuyorummmmm :53:

cok mu kotu kızlar :37::37:

benim şikayetlerim yaklasık bir hafta önce basladı... ne yesem midem yanıyo ve yankı taa bogazıma kadar cıkıyodu ardından da gaz tıkanıyodu bogazıma

reflü-gastrit şikayetleri bunlar dedi.. yalnız genclerde pek gorulmez gorulsede nedeni stres ve sıkıntıdır dedi

lansor ve rennie verdi.. 1.5-2 aylık bi tedavi.. eger gecmezse endoskopi cekilcek dedi

2 gundur basladım ilaçları kullanmaya dun iyiydim ama bugun yine igneler batıyo mideme sanki.. ilaçlarımı da duzenli alıyorum

merhaba...çok geçmiş olsun...
hiç korkma endoskopiden zaten hiçbirşey hatırlamıyorsun uyutuyorlar merak etme...gene gerekse gene çekinirim...böle giderse gerekli olucak banada sanırım...ama doktora gitmedim şu ara işlerim çok yoğun...

merhaba...çok geçmiş olsun...
hiç korkma endoskopiden zaten hiçbirşey hatırlamıyorsun uyutuyorlar merak etme...gene gerekse gene çekinirim...böle giderse gerekli olucak banada sanırım...ama doktora gitmedim şu ara işlerim çok yoğun...

teşekkür ederim canımmm

lansor da ilk kutuyu bitirmeme az kaldı suan iyiyim cok sukur...

ilaclarım bitince tekrarlar mı ki ondan korkuyorum :44:

teşekkür ederim canımmm

lansor da ilk kutuyu bitirmeme az kaldı suan iyiyim cok sukur...

ilaclarım bitince tekrarlar mı ki ondan korkuyorum :44:

yediklerin içtiklerin önemli...midene dokunan gıdaları bilmende yarar var zamanla fark edersin...en baş problemi stres zaten...ben sabahları ılık ballı süt içiyorum 1 haftadır(sütten nefret ederdim güya)çok rahatlattı beni midem çok sevdi anlıcan....:)))...geçmiş olsun tekrar ...stress yokkkk.....;)

yediklerin içtiklerin önemli...midene dokunan gıdaları bilmende yarar var zamanla fark edersin...en baş problemi stres zaten...ben sabahları ılık ballı süt içiyorum 1 haftadır(sütten nefret ederdim güya)çok rahatlattı beni midem çok sevdi anlıcan....:)))...geçmiş olsun tekrar ...stress yokkkk.....;)

sütü çok severim beeeeen ac karnına mı içiyosun canım?

stres işte... zaten bana ne oluyosa ondan oluyo stres ve sinirleri alınmış bir insan olmayı beceremedim ki :19:

ben şuan 23 yaşımdayım ve 2 defa endeskopi oldum geçtiğimiz 2 yıl içinde benimde midemde hergün feci ağrılar oluyordu endeskopidn korkuma gitmedim doktora nezamanki annem bi sabah ağzın kokuyor artık dedi işte ozaman kafama dank etti ya kansersem diye korkmaya başladım mide iltihabı çok yüksek olduğu zaman hemen kansere verilebiliyor bi akrabamız 4 ay içinde vefat etti buda beni daha çok cesaretlendirdi araştırdım ve uyutarak yapma yöntemini öğrendim gittim doktora midemde ülser ve reflü vardı iyikide gitmişim mide ihmale gelmez ilaç kullandım ülserim yani mide yaram enfeksiyon vs.geçmişti bidahaki endeskopi olduğumda ama reflünün bi tedavisi yok ihmal etme endeskopidende uyutarak yapıldığı hiç korkma hiç bişey anlamıyosun bi bakıyosun doktor kalk diyo sana niye yaaa bişey olmadıki falan demiştim ben 5 10 dakkadada kendine geliyosun...çok geçmiş olsun ben yine endeskopi istiyorum ama doktorum yapmıyo yaşın çok genç diyo nerde yaşıyosun istanbuldaysan benim gittiğim yere gitmeni tavsiye ederim bazı hastanelerde uyutuyoruz diyip hareketsiz kalmam için bi ilaç veryolarmış hissediyomuşsun ama tepki veremiyomuşsun midendeki sorunu ve kaynağını endeskopi olmadan çözemessin ben çok uğraştım çünkü uzman oldum artık boğazındaki yanma içinde akşam yatmadan hemen önce yemek yememen gerkiyo 2 3 saat önce bitirmen gerekli yemek işini...

ben şuan 23 yaşımdayım ve 2 defa endeskopi oldum geçtiğimiz 2 yıl içinde benimde midemde hergün feci ağrılar oluyordu endeskopidn korkuma gitmedim doktora nezamanki annem bi sabah ağzın kokuyor artık dedi işte ozaman kafama dank etti ya kansersem diye korkmaya başladım mide iltihabı çok yüksek olduğu zaman hemen kansere verilebiliyor bi akrabamız 4 ay içinde vefat etti buda beni daha çok cesaretlendirdi araştırdım ve uyutarak yapma yöntemini öğrendim gittim doktora midemde ülser ve reflü vardı iyikide gitmişim mide ihmale gelmez ilaç kullandım ülserim yani mide yaram enfeksiyon vs.geçmişti bidahaki endeskopi olduğumda ama reflünün bi tedavisi yok ihmal etme endeskopidende uyutarak yapıldığı hiç korkma hiç bişey anlamıyosun bi bakıyosun doktor kalk diyo sana niye yaaa bişey olmadıki falan demiştim ben 5 10 dakkadada kendine geliyosun...çok geçmiş olsun ben yine endeskopi istiyorum ama doktorum yapmıyo yaşın çok genç diyo nerde yaşıyosun istanbuldaysan benim gittiğim yere gitmeni tavsiye ederim bazı hastanelerde uyutuyoruz diyip hareketsiz kalmam için bi ilaç veryolarmış hissediyomuşsun ama tepki veremiyomuşsun midendeki sorunu ve kaynağını endeskopi olmadan çözemessin ben çok uğraştım çünkü uzman oldum artık boğazındaki yanma içinde akşam yatmadan hemen önce yemek yememen gerkiyo 2 3 saat önce bitirmen gerekli yemek işini...

canım benmki yuksek ihtimal reflu

ilaçları kullandıgımda bir sıkıntım olmuyor ama bırakınca ne olacak bakalım... suan kesin degil ama buyuk ihtimal endoskopi cekilcem gibi duruyo, istanbuldayım özelime atabilirsen adını falan hastanenin sevinirim...

endoskopiden de kesin tanı reflü cıkarsa hayatım boyunca ilaç mı kullanıcam.. nette arastırdıgım dada kesin tedavisi yok denmişti.. yediklerime zaten dikkat ediyorum da benmki daha cok stres kaynaklı giibi :25:

ilaçları kullandıgımda bir sıkıntım olmuyor ama bırakınca ne olacak bakalım... suan kesin degil ama buyuk ihtimal endoskopi cekilcem gibi duruyo, istanbuldayım özelime atabilirsen adını falan hastanenin sevinirim...

endoskopiden de kesin tanı reflü cıkarsa hayatım boyunca ilaç mı kullanıcam.. nette arastırdıgım dada kesin tedavisi yok denmişti.. yediklerime zaten dikkat ediyorum da benmki daha cok stres kaynaklı giibi :25:

ewet stresten oluyo zaten genelde özelden msj atamıyorum şuanda ama herkes hastane ismi veriyo sayfalarda bakırköy kızılay polikinliği askerlik şübesinin karşısı oraya git derim pişman olmassın uyutarak olmak istiyorum diyede hatırlat çok pahalı bi ilaç olduğu için her hastane kullanmıyo sağlık sigortan varsa çok cüzzi bi rakam veriyosun 35 40 liraydı en son randevu almadan gitme aç karnına gitceksin...

uzun süreli ilaç kullanmıyosun yok öle bişey işte akşam yemek yemiyceksin asitli içecekler içmiyceksin enfeksiyon falan varsa ihmal etme sakın çünkü midedeki rahatsızlıklar hemen yayılıyo doktorun sana hepsini anlatır..

ewet stresten oluyo zaten genelde özelden msj atamıyorum şuanda ama herkes hastane ismi veriyo sayfalarda bakırköy kızılay polikinliği askerlik şübesinin karşısı oraya git derim pişman olmassın uyutarak olmak istiyorum diyede hatırlat çok pahalı bi ilaç olduğu için her hastane kullanmıyo sağlık sigortan varsa çok cüzzi bi rakam veriyosun 35 40 liraydı en son randevu almadan gitme aç karnına gitceksin...

tesekkur ederim canımmm :54:

ben anadolu yakasındayım... bakırköy bana ters biraz ama bu tarafta bir alternatif bulamazsam oraya bakarım artık... fiyatıda iyiymiş

uzun süreli ilaç kullanmıyosun yok öle bişey işte akşam yemek yemiyceksin asitli içecekler içmiyceksin enfeksiyon falan varsa ihmal etme sakın çünkü midedeki rahatsızlıklar hemen yayılıyo doktorun sana hepsini anlatır..

yok canım hiç ihmal etmedim zaten hemen gittim baslar baslamaz sikayetlerim

o da hemen endoskopiye ihtiyac duymadı reflu bu dedi... ilaç yazdı bunları kullan bitir... gecmezse endoskopi dedi... ilaçlarda iyi geldi suan rahatım çok şükür

ama ilaclarım bitince yine gidicem doktora... sağlama almak lazım :44:

arkadaşlar bende bu gastrit yeni yeni çıkmaya başladı.Elimde sodayla yaşar oldum resmenn bazen sodanın da fayda etmediği zamanlarda olmuyo değil ooo zaman işte gözum görmuyo hiç bişe nefes alamıyorum çarpıntıdan.
Bu gibi durumları genellikle çiğ soğan sarımsak yediğim zaman yaşıyorum.Soğanıda çok sevıyorum ama dayanılcak gibi birşey değil sırtıma ağrı hiç vurmuyo ama felaket bir çarpıntı arka arkaya 4 soda içtiğimi biliyorum.
Herkeze geçmiş olsun...

arkadaşlar bende bu gastrit yeni yeni çıkmaya başladı.Elimde sodayla yaşar oldum resmenn bazen sodanın da fayda etmediği zamanlarda olmuyo değil ooo zaman işte gözum görmuyo hiç bişe nefes alamıyorum çarpıntıdan.
Bu gibi durumları genellikle çiğ soğan sarımsak yediğim zaman yaşıyorum.Soğanıda çok sevıyorum ama dayanılcak gibi birşey değil sırtıma ağrı hiç vurmuyo ama felaket bir çarpıntı arka arkaya 4 soda içtiğimi biliyorum.
Herkeze geçmiş olsun...

canım gastrit olmayabilir...

tam bilmiyorum ama belkide soda içmen zararlı bilee olabilir sonucta midende asitle alakalı bir sorun varsa uzerine de sodanın asidi daha kötü yapabilir sorunun ne oldugunu bilmiyorsun cunku... bence bir doktora git hemen...

geçmiş olsun

doktordan çok korkuyorum açıkcası :( haklısın gastrt olmayabilir doktora gitmedende öğrenemem sodayıda çok sevıyorum teşekkür edermmm canımm yazdığın için

sütü çok severim beeeeen ac karnına mı içiyosun canım?

stres işte... zaten bana ne oluyosa ondan oluyo stres ve sinirleri alınmış bir insan olmayı beceremedim ki :19:

sütü sabah kahvaltıda hafif ısıttıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı bal koyuyorum.ya aç karnına ya da kahvaltıyla birlikte tüketiyorum...

sürekli ilaç kullanma zaten ben mesela şu an tüp bebek tedavisi görüyorum.midem için gene doktora gitmem lazım erteledim... şu an o ilk başta olan şiddetli ağrılarım kalmadı zaten öle olsa dayanamam...mesela çiğ soğan,kuru soğan ve sarımsak yersem bitiyorum resmen o yüzden artık onları yemiyorum...çok seviyordum soğanı filan ama ağrısı çekilicek gibi değil...böle mesela çok yanma hissettiğimde ben gaviscon şurup içiyorum tok karnına 1 çorba kaşığı o benim kurtarıcım harika bi şurup...sonra hemen rahatlatıyor tavsiye ederim...reflü için yüksek yastıkta yatman lazım,özellikle yemekten sonra 2 saat uzanmaman lazım...bunlara dikkat edersen ilaç kullanmana gerek kalmaz her zaman...

çok geçmiş olsun..mide iltihabı tehlikeli ama öle hemen o dediğin hastalığa çevirmez panik yok...şu an hiç ağrın yok sanırım tamamen geçti değil mi?nasıl bir tedavi uyguladı doktorun ne kadar zamanda geçti?

off offf stress nalet olası herşeyin sebebi zaten....reflün ile yaşamayı öğreniceksin malesef...stres artınca midedeki asit oranıda hemen artıyor o yüzden bütün bu gastrit,reflü ülser gibi rahatsızlıklar helikobakterpluri denen lanet mikrob yüzünden...kokuda yapıyor arttığı zaman benimde eşim sölemişti midenden özellikle gece uyurken koku geliyordu diye...

ben bursadayım özel polikilinikte yaptırdım bende 60 lira vermiştim işlem için...

Herkeze geçmiş olsun...

soda fayda etmez ki...yediklerine dikkat et...ama bir doktora gitmen lazım mutlaka...geçmiş olsun....

Back