• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Gastrit ve mide iltihabı problemi yaşayanlar...deneyimlerinizi paylaşın lütfen...

hbyiron

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
793
12
118
Bursa
ben yedi aydır bu ağrıları çekiyorum...sırtıma,sol yanıma ağrısı vuruyor çok şiddetlendiğinde...aç kaldığımda fazla kaçırdığımda;mide bulantısı,çarpıntı oluyor...
öne doğru eğildiğimde çok fazla duramıyorum ağrı bıçak kesiği gibi saplanıyor...

en sonunda endoskopi yaptırdım.(çok basit bi işlem)..gastrit ve mide iltihabı çıktı...iltihaptan dolayı bi bölümünde hiperemik mukoza diye açıklama yapılmış(kızarıklık hafif kanama)...

şimdi şimdi hafifledi ilaçlarla ama tam anlamıyla geçmedi gitti...

çok güçlü bir antibiyotik kullandım...Helicobacter pylori diye bir mikrop yaparmış gastrit ülser vs gibi şikayetleri...bir kerede 3 tane birden yutuyorsun nevrim döndü diyebilirim... sabah 3 akşam 3 tane antibiyotik...ismini veremiyorum..

1 hafta kullandım 3 haftadır da mide koruyucu kullanıyorum...daha iiyim ama tam geçmedi gitti.başından böle bişey geçen var mı ne kadar zamanda geçti lütfen bilgilendirir misiniz...ben bıktım bu ağrılardan...:(((

[/B]
ben yedi aydır bu ağrıları çekiyorum...sırtıma,sol yanıma ağrısı vuruyor çok şiddetlendiğinde...aç kaldığımda fazla kaçırdığımda;mide bulantısı,çarpıntı oluyor...
öne doğru eğildiğimde çok fazla duramıyorum ağrı bıçak kesiği gibi saplanıyor...

en sonunda endoskopi yaptırdım.(çok basit bi işlem)..gastrit ve mide iltihabı çıktı...iltihaptan dolayı bi bölümünde hiperemik mukoza diye açıklama yapılmış(kızarıklık hafif kanama)...

şimdi şimdi hafifledi ilaçlarla ama tam anlamıyla geçmedi gitti...

çok güçlü bir antibiyotik kullandım...Helicobacter pylori diye bir mikrop yaparmış gastrit ülser vs gibi şikayetleri...bir kerede 3 tane birden yutuyorsun nevrim döndü diyebilirim... sabah 3 akşam 3 tane antibiyotik...ismini veremiyorum..

1 hafta kullandım 3 haftadır da mide koruyucu kullanıyorum...daha iiyim ama tam geçmedi gitti.başından böle bişey geçen var mı ne kadar zamanda geçti lütfen bilgilendirir misiniz...ben bıktım bu ağrılardan...:(((

gastrit bende de var ve benimde sırtıma vuruyo ağrısı çarpıntı yapıyo çok kötü bişey sanada geçmiş olsun arkadaşım bende mide ilacı kullanıyorum o biraz rahatlatıyo ama tamamen geçirmiyo:50::50::50::50::50::50::50:

[/B]

gastrit bende de var ve benimde sırtıma vuruyo ağrısı çarpıntı yapıyo çok kötü bişey sanada geçmiş olsun arkadaşım bende mide ilacı kullanıyorum o biraz rahatlatıyo ama tamamen geçirmiyo:50::50::50::50::50::50::50:

teşekürler..sanada geçmiş olsun...ben şimdi aç karnına orta boy patates i rendeleyip suyunu sabah aç karnına içmeye başladım.
40 gün devam edicem ii geldiği söyleniyor.bakalım...:)

Geçmiş olsun :( aynı sorunu bende senelerdir yaşıyorum .Şu sıralar midene çok yüklenme çok çok hafif rahatsız etmeyecek şeyler tüketmeye bak .

Son düzenleme:
Merhabalar bende salı günü doktora gideceğim. Sırtımda ağrı midemin sol tarafında iğne gibi batmalar var.Dahiliyeye gittim 2 kez bişey yok dedi ilaç verdi kullandım ama geçmedi. gastroentrolojiden randevu aldım. afedersiniz sürekli geğirme var reflü de iğne batar gibi olur mu?

Lütfen beni de aydınlatın arkadaşlar gastrit hakkında,Hastalık ne derece ciddidir?Hastalık önemsenmezse ve tedaviye gidilmezse nasıl sorunlarla karşılaşırız?

Merhabalar bende salı günü doktora gideceğim. Sırtımda ağrı midemin sol tarafında iğne gibi batmalar var.Dahiliyeye gittim 2 kez bişey yok dedi ilaç verdi kullandım ama geçmedi. gastroentrolojiden randevu aldım. afedersiniz sürekli geğirme var reflü de iğne batar gibi olur mu?

oluyor bende de...ilk önce antibiyotik verdi doktor onu kullandım sonra mide koruyucu 2 ay kullandım.şimdi daha önce de yazdığım gibi patates suyu içiyorum 28 gündür...ii geldi diyebilirim her sabah aç karnına.mide koruyucu içiyordum onu bıraktım.4gündür.birde kudret narı ii gelir dediler.
zeytin yağı içine kudret narı koyulup bi süre bekletiliyor.benim bi yakınım yapmış bana verdi onuda 3 gündür içiyorum..ama yine depreşti ondan mıdır başka yediklerimden mi bilmiyorum...???bir de arı sütü çok ii gelirmiş...onu denemedim...

Lütfen beni de aydınlatın arkadaşlar gastrit hakkında,Hastalık ne derece ciddidir?Hastalık önemsenmezse ve tedaviye gidilmezse nasıl sorunlarla karşılaşırız?

gastrit için,önerilen ilaçlar etkisini gösterir..bunun yanı sıra doktorun önereceği beslenme programınada dikkat etmek gerekiyor.. :34:

gastrit,reflü,özafajit ve mide fıtığım var.. ilaçlarım iyilik sağladı ama,nereye kadar ilaç kullanabilirimki.ama kesinlikle beslenme programına uygun beslenmeli..zaten midemize neyin dokunduğunu tespit etmişizdir,bunlardan uzak durmak en doğrusu.. ilaçları bıraktım,beslenmeme dikkat ediyorum..kafeinli içecek ,domates, bütün turunçgiller, asitli içecekler,kızartmalar.. bunlardan uzak duruyorum,çünkü çok kötü oluyorum sonrasında.. bal-polen-arı sütü alıyorum her sabah aç karnına.. çok iyi:34:

Son düzenleme:
Kavun' da yasaklar listesine girmeli bence. çok yedigim zaman bnm midemde yanma yapıyor mesela...

Kavun' da yasaklar listesine girmeli bence. çok yedigim zaman bnm midemde yanma yapıyor mesela...

karpuzu sevmem ama kavunu çok severim.. buna dikkat edeceğim. bazen midem ağrıyor, yediklerimi sıraladığımda hangisinin acaba bana yaramadığını kestiremiyorum.kara listeye eklemeye aday,gözlemliyeceğim bunu. teşekkürler:34::71:

benim de gastrit ve reflü özafajitim var, benim mide problemlerimin stres kaynaklı olduğunu söyledi doktorlarım, yemek borunu mideye bağlayan kasım gevşek ilk şikayetlerim 8-9 ay önce başladı endoskopi yaptırdım, bir süre ilaç kullandım geçti, fakat mart ayı gibi tekrar sorunlarım oldu... bende bu nedenlerle birde hazımsızlık sorunu ortaya çıktı yediğim her şey midemi altüst ediyordu ve çıkarmak zorunda kalıyordum...3-4 ay çektim bu sıkıntıları haftada bir paket rennie bitiriyordum

bir kaç haftadır annem bir ilaç buldum içiricem sana diyordu son bir haftadır da içiyorum... zeytinyağlı kudret narı... aktarlarda bulabilirsiniz... 1 haftadır ne rennie ne gaviscon kullanmadım ona rağmen mideme dair en ufak bir şikayetim bile yok çok şükür, sabahları aç karna bir tatlı kaşiği içiyorum, tadı gerçekten çok kötü ama gerçekten çok işe yarıyor.

bir gün iki bardak kola bile içtim:) ki genelde yiyecekler değil içecekler mide hastalığını daha çok tetikler
hatta ilk kullandığımda gece mide ağrısıyla uyumuştum sabah kalkar kalkmaz içtim o günden beridir çok iyiyim

Son düzenleme:
uzun zamandır reflü ve gastrit şikayetlerim olması üzerine hocam gastroskopi yaptı
biyopsi de aldı, patoloji raporunda antral gastrit +intestinal metaplazi geldi
ayrıca helicobacter pylori de pozitifti, 2 hafta antibiyotik kombinasyonu kullandım
tedavi bittikten 1.5 ay sonra helicobacter yokolmuş mu diye üre-nefes testi yapılacak
bakalım bakalım bekliyorum

h.pylori tedavileri genelde olumlu sonuçlanıyor bildiğim kadarıyla, benim biyopsi örneğimde h. pylori bulunamadı. aslında üsteki yazdığıma şunuda eklemem lazım sanırım h. pylori enfekte kişiler ilk olarak antibiyotik tedavisi görmeli, umarım testlerin olumlu çıkar, geçmiş olsunnnn:34:

evet sonuçta ab. tedavisi olmadan geçmiyor
h.pylori tedavi edilmezse değişik mide kanserlerine yol açabiliyor bu arada
inşallah benimki de dirençli suş filan değildir:)

merhaba deniz lalesi

arı sütünü ve poleni sabah aç karnına alıyorum demişsin.ne kadar alıyorsun ölçüsü nedir bilgi verir misin lütfen..teşekkürler...

geçmiş olsun...

benim de gastrit ve reflü özafajitim var, benim mide problemlerimin stres kaynaklı olduğunu söyledi doktorlarım, yemek borunu mideye bağlayan kasım gevşek ilk şikayetlerim 8-9 ay önce başladı endoskopi yaptırdım, bir süre ilaç kullandım geçti, fakat mart ayı gibi tekrar sorunlarım oldu... bende bu nedenlerle birde hazımsızlık sorunu ortaya çıktı yediğim her şey midemi altüst ediyordu ve çıkarmak zorunda kalıyordum...3-4 ay çektim bu sıkıntıları haftada bir paket rennie bitiriyordum

bir kaç haftadır annem bir ilaç buldum içiricem sana diyordu son bir haftadır da içiyorum... zeytinyağlı kudret narı... aktarlarda bulabilirsiniz... 1 haftadır ne rennie ne gaviscon kullanmadım ona rağmen mideme dair en ufak bir şikayetim bile yok çok şükür, sabahları aç karna bir tatlı kaşiği içiyorum, tadı gerçekten çok kötü ama gerçekten çok işe yarıyor.

bir gün iki bardak kola bile içtim:) ki genelde yiyecekler değil içecekler mide hastalığını daha çok tetikler
hatta ilk kullandığımda gece mide ağrısıyla uyumuştum sabah kalkar kalkmaz içtim o günden beridir çok iyiyim

geçmiş olsun...bende geçen bir iki gün kullandım kudret narını zeytin yağının içinde 1 tatlı kaşığı içiyordum.sonra midemde ekşime oldu fazlasıyla ondan mı başka bişeyden mi çözemedim.bıraktım.ama yine başlıcam çok ii geldiği söyleniyor.hatta yarın sabah başlıcam tekrar...bilgilendiririm konu ile ilgili...

arkadaşlar bu kudret narı meyvesi bu aylarda çıkıyormuş galiba sizde alıp yapabilirsiniz.küçük kavonaza doğranıp konuyormuş uzun süre beklerse daha iyimiş.başka bir sürü şeye de ii geliyormuş...

Back