- 27 Ağustos 2009
- 3.310
- 4
Hızlı ve kolay (ayrıca yemek yapmaya benım gıbı yenı başlayanlar için ideal) bir yemek.
Özellikle öğrenciler için detaylı anlatıyorum.
Garnitür ilaçlı suda olduğu için iyice yıkanması gerekiyor.
Soğan küp şeklinde kesilmeli.
1 adet orta büyüklükte soğan.
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1 kavanoz garnitür
Tuz
Tencereye az bir miktar sıvı yağı koyup ve küp şeklinde küçük doğranmış soğanları ekliyoruz. Pembeleşmeleri gerekiyor. (öyle olmazsa yemekte kıtır kıtır kalıyor, tecrübeyle sabit)
Salçayı ekliyoruz ve 1 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra garnitürleri koyuyoruz. biraz daha karıştırıyoruz.
Sonra yaklaşık 1 bardak suyu ve tuzu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz. (burası önemli yoksa suyu kalmıyor)
15 dk kadar kaynıyor. İçindeki havuçlardan alıp çatalla eziyoruz. Havuçlar yumuşaksa pişmiş demektir. Yani yaklaşık 20 dk.
İçine et de koyabılırsınız. Bende buzdolabında pişmiş kavurma vardı. Soğanlarla beraber koydum, etli bezelye oldu.
Afiyet olsun.
(Not: Ben bi kavanoz garnitürü tek başıma yesem de aslında 2 kişiyi doyurur.)
Özellikle öğrenciler için detaylı anlatıyorum.
Garnitür ilaçlı suda olduğu için iyice yıkanması gerekiyor.
Soğan küp şeklinde kesilmeli.
1 adet orta büyüklükte soğan.
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1 kavanoz garnitür
Tuz
Tencereye az bir miktar sıvı yağı koyup ve küp şeklinde küçük doğranmış soğanları ekliyoruz. Pembeleşmeleri gerekiyor. (öyle olmazsa yemekte kıtır kıtır kalıyor, tecrübeyle sabit)
Salçayı ekliyoruz ve 1 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra garnitürleri koyuyoruz. biraz daha karıştırıyoruz.
Sonra yaklaşık 1 bardak suyu ve tuzu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz. (burası önemli yoksa suyu kalmıyor)
15 dk kadar kaynıyor. İçindeki havuçlardan alıp çatalla eziyoruz. Havuçlar yumuşaksa pişmiş demektir. Yani yaklaşık 20 dk.
İçine et de koyabılırsınız. Bende buzdolabında pişmiş kavurma vardı. Soğanlarla beraber koydum, etli bezelye oldu.
Afiyet olsun.
(Not: Ben bi kavanoz garnitürü tek başıma yesem de aslında 2 kişiyi doyurur.)
Son düzenleme: