• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Game of Thrones

Kedi Tuyu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009
1.893
1
158
game-of-thrones.png

Tanıtım yazısı 1

Game of Thrones George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir HBO kanalının dizisi.
Yazların senelerce sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğa üstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zaptteden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyordu. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

Tanıtım yazısı 2

Hayranları tarafından uzun zamandır beklenen uyarmala sonunda HBO ekranlarına geliyor. R.R.Martin’in çok satan A Song of Ice and Fire serisinden uyarlanan dizi bu sonbahar-kış seyircileri ile buluşacak.İki yıl önce ortaya atılan fikirle beraber serinin hayranları ciddi bir ilgi göstermiş, yapımın gerçekleşmesi için beklenmedik ve alışılmadık bir şekilde destek göstermişlerdi.

7 kitap olarak planlanan serinin şu anda 4 kitabı piyasaya çıkmış durumda. Her kitabın bir sezona denk gelmesi planlanan serinin ilk sezonu bir pilot ve dokuz bölüm olarak hazırlanıyor.Hikaye, Westeros’ta yaşayan soylu Stark ailesinden Piskopos Eddard’ın kralın sağ kolu olmasıyla beraber ailenin bürokratik dalaverelerin içine çekilmesini anlatıyor.

Birçok fantazi romanın aksine gerek kitap gerek dizi de işlenen “Thrones” dünyası büyü veya insanüstü güçler yerine sert gerçekçilik içeriyor. Dizinin bir nevi kılıç-kalkanlı Sopranos gibi olmasını bekleyebiliriz. Yazının başındaki fotoğraf, yapımın HBO tarafından tanıtım amaçlı basına dağıttığı bir bölüm içi fotoğraf olmasıyla atmosfer hakkında belli oranda fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Dizinin kadrosuna gelince; Son derece kalabalık bir kadroya ev sahipliği yapan dizinin en önemli oyuncuları Eddard’ı canlandıran Sean Bean ve Catelyn Stark’a hayat veren Pride and Glory’den tanıdığımız Jennifer Ehle. Son dönemde Conan’ı canlandıracağı haberleri ile sık sık gündeme gelen Stargate:Atlantis’ten tanıdığımız Jason Momoa ise Khal Drogo rolüyle karşımıza çıkacak

[video=youtube;6MophfvUlfI]http://www.youtube.com/watch?v=6MophfvUlfI&feature=related[/video]

[video=youtube;FAZzCFPcLoo]http://www.youtube.com/watch?v=FAZzCFPcLoo&NR=1[/video]

[video=youtube;s7L2PVdrb_8]http://www.youtube.com/watch?v=s7L2PVdrb_8&feature=player_embedded[/video]

game-of-thrones3.jpg

17 Nisan'da HBO ekranlarında ilk bölümünün yayınlanmasının ardından hakkında olumlu kritikler yapılan, izleyicilerden olumlu tepkiler alan ve reyting oranlarında da başarı sağlayan HBO'nun iddialı dizisi 'Game of Thrones' henüz ilk bölümüyle beraber ikinci sezon onayını kaptı.

Yeni sezon onayı kanalın program bölümü başkanı Michael Lambardo tarafından açıklandı. Lambardo açıklamasında ''George R.R. Martin'in büyüleyici kitap serisinin David Benioff ve D.B. Weiss tarafından ele alınıp diziye uyarlanması konusunda oldukça mutluyuz. Ve gerek medyanın gerekse de izleyicilerin desteği karşısında oldukça heyecan duyuyoruz'' sözlerine yer verdi.

Game of Thrones ilk bölümünde tekrarlarla birlikte toplam üç yayınının ardından ortalama 4.2 milyon izleyici tarafından takip edilerek önemli bir başarı yakaladı. Dizi ilk gösteriminde 2.2 milyon, tekrar gösteriminde 1.2 milyon ve üçüncü gösteriminde ise 800.000 izleyiciye ulaştı.

Bu arada dizinin ikinci bölümü 24 Nisan'da HBO ekranlarında olacak. Yeni bölümün ismi ise 'The Kingsroad' olacak.

Bu diziyi çıktığı günden beri takip ediyoruz. Oyuncuları, konusu, kurgusu kesinlikle çok sağlam. Sean Bean tam fantastik filmlerin, dizilerin adamı zaten. Bu diziye de çok yakışmış. Yalnız dizilerin bir çoğunda hoşuma gitmeyen bir şey var; iki de bir araya soktukları sevişme sahneleri. Tamam, Ortaçağ'daki insanlar oyalanacak pek işleri olmadığından, fazla sevişgen olabilirler, hiç göstermesinler de demiyorum ama bunu da her dakika en kaba haliyle gözümüze sokmalarına gerek yok. Dozajı bazen abartıyorlar. :83: Hep Tudorların yüzünden ama... :82:

Son düzenleme:
bi bölümünü izledim ama çok kanlı geldi ya, dayanamadım:83:

HBO'nun bu sezon çokça ses geiren dizisi Game of Thrones, HBO ekranlarında Pazar günü yayınlanan 'Fire and Blood' bölümüyle beraber ilk sezonunu kapattı. İkinci sezonun başlaması için önümüzde uzun bir süre olsa da dizinin fanları şimdiden sabırsızlanmaya başlamış durumda.

Yayıncı kanal HBO, ilk sezonun tamamlanmasının ardından dizinin ikinci sezonu için kısa bir teaser video yayınladı. 17 saniyelik videoda herhangi bir görüntü yok. Sadece yeni sezonun başlangıcıyla ilgili bilgiyi öğrenebiliyoruz.

Videonun sonunda görüldüğü üzere dizi yeni sezonuyla 2012'nin bahar aylarında karşımızda olacak.

Dizinin yeni sezon çekimleri henüz başlamadı. Önümüzdeki ay Comic-Con'un ardından yeni sezon çekimleri Belfast, Kuzey İrlanda eksenli olarak başlayacak. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi planlanan başlangıç tarihi ise 25 Temmuz.

[video=youtube;SwvtkirHz5s]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SwvtkirHz5s[/video]

e2 facebook sayfasındaki habere göre The Tudors'ın Anne Boleyn'i, Game of the Thrones kadrosuna dahil olmuş. :52:

Final muhteşem, hikaye de ilk bölümünden itibaren ağzım açık izleyeceğim kadar sürükleyici ve heyecanlı olsa daaaaaa; Eddard Stark nasıl ölür ya? Son ana kadar kesin rüyadır diye bekledim. Türk dizilerinden alışkınım ne de olsa; her kritik sahnenin hayal ya da rüya çıkmasına. Ama olmadı, resmen kestiler adamın kafasını. :43: Yapılır mı bu bize? Üstüne bir de Khal Drogo'nun ölmesi... :43: Ne kadar ilkel olsa da Daenerys ile olan ilişkisi, sevecenliği dizide görmekten feci mutluluk duyduğum sahnelerdi.

En sağlam karakterler ölmüşken, dizinin yeni sezonda nasıl devam edeceğini çok merak ediyorum. Bir araştırma yapmadım ama aklıma 15-20 yıl sonrasından devam edebileceği ihtimali geliyor. Arya büyür, iyi bir kılıç ustası olur ve babasının intikamını almak için geri döner... Ejderhalar büyür, Daenerys belki onlarla King's Landing'e saldırır. Kuzey'in yeni Kral'ı da var... Bilmiyorum bir sürü şey geliyor aklıma ama umudum Arya'da...

Yayınladığınız trailerı izleyemedim, sanırım kaldırılmış. Zamanım olunca araştırıp izleyeceğim, çok merak ettim.

Son düzenleme:
ilk sezonu 2 günde bitirdim gerçekten çok güzel dizi yapmışlar.gavur bu işi biliyor.

dizinin ana karakterlerden birkaçı öldü bakalım onların yerine kimler öne çıkacak.

özellikle kral drogo dan büyük beklentim vardı.joffrey denen veledi bir hamleyle yemesini bekliyordum adamı basit bir orak yarası ile postaladılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
$679104.jpg

19 Haziran'da yayınlanan 'Fire and Blood' isimli bölümüyle beraber 10 bölümden oluşan ilk sezonunu noktalayan HBO'nun ses getiren dizisi Game of Thrones 2012'nin bahar aylarında yeni sezonuyla tekrar karşımızda olacak.

Temmuz ayının sonlarına doğru Kuzey İrlanda'da 2.sezon çekimlerinin başlayacağı dizinin yeni sezonunda farklı oyuncular kadroda yer alacak. Bu süreçte yeni oyuncu haberleri ile dizi, gündemde olmaya devam edecek.

Özellikle The Tudors dizisindeki Anne Boleyn karakteriyle hatırlayableceğimiz 29 yaşındaki aktrist Natalie Dormer, dizinin 2.sezon kadrosuna katıldı.

Dormer'in canlandıracağı karakterin adı 'Margaery Tyrell' olacak. Tyrell evinden güzel ve kurnaz bir kadın olan Margaery Tyrell, Renly Baratheon'a Tyrell’lerin verdiği desteğin bir parçası olarak evlendirilme sözüyle sunulacak.

Dormer, The Tudors dışında geçtiğimiz Mart ayında ABC'nin yeni dizi projesi Poe'nin pilot bölümünde yer almak için anlaşma sağlamış ancak dizinin çekilmeme kararıyla bir bakıma Game of Thrones için adaylar arasına girmişti.

Aktrist, önümüzdeki dönemde vizyona girecek olan süper kahraman filmi Captain America: The First Avenger kadrosunda da yer alıyor

Yeni sezonu beklemeye gerek yok ben kitabını okuyorum şuanda :)
Kitap candır dosttur hayalgücünün yegane arkadaşıdır :)

Hayatımda izlediğim en kaliteli dizi diyebilirim.1 günde tüm bölümleri izledim ve her gün 1 bölüm izliyorum tekrardan:9:Herhalde 2. sezon başlayana kadar,1. sezonu 100 kere izlemiş olurum:9:Kadro süper,konu süper.O kadar merak ediyorumki ne olacak diye,kitabına başlamak istiyorum ama konuyu bilirsem diziden zevk almam diyorum bu seferde,ne yapacağımı şaşırmış durumdayım:50:

Final muhteşem, hikaye de ilk bölümünden itibaren ağzım açık izleyeceğim kadar sürükleyici ve heyecanlı olsa daaaaaa; Eddard Stark nasıl ölür ya? Son ana kadar kesin rüyadır diye bekledim. Türk dizilerinden alışkınım ne de olsa; her kritik sahnenin hayal ya da rüya çıkmasına. Ama olmadı, resmen kestiler adamın kafasını. :43: Yapılır mı bu bize? Üstüne bir de Khal Drogo'nun ölmesi... :43: Ne kadar ilkel olsa da Daenerys ile olan ilişkisi, sevecenliği dizide görmekten feci mutluluk duyduğum sahnelerdi.

En sağlam karakterler ölmüşken, dizinin yeni sezonda nasıl devam edeceğini çok merak ediyorum. Bir araştırma yapmadım ama aklıma 15-20 yıl sonrasından devam edebileceği ihtimali geliyor. Arya büyür, iyi bir kılıç ustası olur ve babasının intikamını almak için geri döner... Ejderhalar büyür, Daenerys belki onlarla King's Landing'e saldırır. Kuzey'in yeni Kral'ı da var... Bilmiyorum bir sürü şey geliyor aklıma ama umudum Arya'da...

Yayınladığınız trailerı izleyemedim, sanırım kaldırılmış. Zamanım olunca araştırıp izleyeceğim, çok merak ettim.

Belkide bu dizi bundan dolayı bu kadar ilgimi çekti.Olmaz dediğimiz şeyler oluyor.Dizinin kahramanları ölüyor,Stark ve Khal öldü,şok oldum.Kesilmez başı,kurtulur diyordum ama bir anda gitti,çok şaşırdım.Khal da kurtulur kesin,ejderha yumurtalarında sihir felan vardır,birden canlanır diye düşünüyordum o da öldü,bir şok daha yaşadım.:53:Bende çok merak ediyorum yeni sezonu,kitabınıda okumak istemiyorum,diziden zevk almam diye ama çokta merak ediyorum:9:

Yeni sezonu beklemeye gerek yok ben kitabını okuyorum şuanda :)
Kitap candır dosttur hayalgücünün yegane arkadaşıdır :)

Fantastik kurgu favori türümdür ama bu seriyi okumamıştım. Bu aralar zamanım yok ama nasıl merak ediyorum kitabını anlatamam. En yakın zamanda alıp, işte öğle aralarında filan okuyacağım artık ne yapalım.

İkinci sezonu nasıl bekleyeceğim bilemiyorum, sabırsızlıktan delirmek üzereyim. Sokaklarda "Winter is coming" diye bağırarak dolaşan bir deli görürseniz, bilin ki o benim. :37: :52:

ay dayanamadım izledim bu kadar popüler olunca, ama burayı okumasam iyiymiş:27::27:
şu tıfıl kralı biri öldürse çok sevineceğim, spartaküsteki tıfıl sarışına benziyo, batiatusun oğlumuydu, bu tıfıllar hep aynı demekki, sonuda onun gibi olur inşallahh, hatta arya onu iğneyle öldürsün, nehir kenarında yarım bıraktığı işi bitirsin,
bakın dizinin yan etkileri bende psikopata bağladım
:27::27:

Son düzenleme:
bu diziye tek kelimeyle hastayım :emir_bebek: bağımlısı oldum ya, 1 günde 10 bölümü izledim, şimdide ara ara izliyorum yine eski bölümlerini.:39:
ama arkadaşlar o ejderha yavrularını azdaha büyük yapsalardı ya pekbi ufak göründüler gözüme. ayrıca fantastik bilim kurgu romanlarını çok severim ama sizinde söylediğiniz gibi, kitabı okursam ne olacağını bilip, heyecanımı kaybederim eminim..2012 yi nasıl bekliycem ya :52:

Bu diziye bende çok büyük beklentiyle başlamıştım.Tamam sıradışı bir konu alışılmadık atmosfer falan.İyi hoşduda sezon olaylar ilerlemeden bitince mi yoksa konular baya bir dağıldı ondan mı başladığı ivmeyle süremeyecek sanki.
Winter is coming.....Motto oldu bu cümle..Gelsin bir an evvel kış artık..Ejderha yavruları, ensest prensler, zombiler, entrikalar....Ayrı ayrı bir çok enterans konu var ama akıp gidemedi bir türlü ıkına ıkına.
Ben galiba 3, 4 sezon çekildikten sonra ard arda seyretmeliyim sanırım beklerken sıkılıp yoruluyorum.
:51:

2. sezon başlamak üzere

bunu cnbc e de nasıl veriyorlar merak ediyorum, hiç izlemedim cnbc e de
:27::27:

Back