Siralamam 15bin. Ikisi de kesin geliyor. Istanbulda okumak ve fransizca ogrenmek cok cekici gelse de odtuye gidersem daha rahat edecekmisim gibi geliyor. Ileride turkiyede kalmayi kesinlikle istemiyorum sizce nereyi tercih edersem yurtdisi sansim artar? Ikisi de cok iyi universiteler karar veremiyorum. Bilgisi olanlar lutfen fikirlerini yazabilir mi?
Herkes ayni seyi soyluyor ve hukuk yaz diyorlar. hukuk da severek okuyacagim ve akademik olarak basarili olacagima inandigim bir bolum ancak ben bu ulkede bu alanda calismanin beni tatmin edeceginden supheliyim. Hukuk denilince zihnimde hep olumsuz durumlar ve kotu olaylar canlaniyor. Sanki bu meslek sorunlardan sikintilardan besleniyor gibi geliyor bana.Felsefe yada sosyoloji dışında bişe okusanız olmazmı.tanıdığım çoğu felsefeci sosyoloji okuyan varsa hepsinin kafa gidik.gerçi ben başka bölüm okudumda noldu ,benimkide gidik.sen galatasarayda oku bacım..
Tesekkur ederim :)vayy tebrık ederım senı .)
Sizin alaniniz nedir?Galatasaray tabikifransizca konusulan bir ulkede buyudugum icin benim favorim, fransizca ogrenirsin iste fenami, sonrada master doktoraya fransaya gidersin...
Galatasarayda sayisal bir bolum olsa hemen hoca olarak basvuracam ama neredeyse tum bolumler sozel yada alanim disi :-(
Valla sende kafa var belli ,bu ülkede harcanma yurtdışına kaç canımHerkes ayni seyi soyluyor ve hukuk yaz diyorlar. hukuk da severek okuyacagim ve akademik olarak basarili olacagima inandigim bir bolum ancak ben bu ulkede bu alanda calismanin beni tatmin edeceginden supheliyim. Hukuk denilince zihnimde hep olumsuz durumlar ve kotu olaylar canlaniyor. Sanki bu meslek sorunlardan sikintilardan besleniyor gibi geliyor bana.
Yaratici isler yapmama olanak saglayan, severek okuyabilecegim, kendimi gelistirebilecegim bir bolumde okumak istiyorum. Bu dogrultuda baska bolumler onerecek olursaniz her turlu fikire acigim.
Acikcasi felsefeyi sonradan dusunmeye basladim ama severek okuyacagim bir bolum. Sosyoloji daha fazla istiyorum ama gsü sosyoloji 13.600le almis gecen sene benim siralamam 15bin. O yuzden felsefeyi dusunmeye basladim. Siz nerede okuyorsunuzFelsefe okuyan biri olarak Galatasaray diyorum. Bir de özellikle istediğin bölümler değilse, yıllardır kendine hedef edinmediysen sadece okulların prestiji için buraları yazma hem kendini hem de etrafındakileri ciddi anlamda mutsuz edebilirsin. Prestijli okul yerine prestijli bölüm tercih edebilirsin, aklı başında hocalarınla ve bu okullarda okumuş kişilerle konuş tecrübelerini paylaşmalarını iste. Tercih süreci hem heyecanlı hem de sıkıntılı geçen bir dönem dilerim senin için en hayırlısı olur.
Herkes ayni seyi soyluyor ve hukuk yaz diyorlar. hukuk da severek okuyacagim ve akademik olarak basarili olacagima inandigim bir bolum ancak ben bu ulkede bu alanda calismanin beni tatmin edeceginden supheliyim. Hukuk denilince zihnimde hep olumsuz durumlar ve kotu olaylar canlaniyor. Sanki bu meslek sorunlardan sikintilardan besleniyor gibi geliyor bana.
Yaratici isler yapmama olanak saglayan, severek okuyabilecegim, kendimi gelistirebilecegim bir bolumde okumak istiyorum. Bu dogrultuda baska bolumler onerecek olursaniz her turlu fikire acigim.
Valla sende kafa var belli ,bu ülkede harcanma yurtdışına kaç canım
Acikcasi felsefeyi sonradan dusunmeye basladim ama severek okuyacagim bir bolum. Sosyoloji daha fazla istiyorum ama gsü sosyoloji 13.600le almis gecen sene benim siralamam 15bin. O yuzden felsefeyi dusunmeye basladim. Siz nerede okuyorsunuz
Fransizca hic bilmiyorum ancak dil konusunda yetenekli oldugumu dusunuyorum. Mutlaka zor olacaktir cunku temelim yok ama yapabilecegime inaniyorum. Tesekkurler yorumunuz icin.Galtasaray'da okuyan arkadaşlarımın lisede Fransızca alt yapısı olmadığı için bazıları hazırlığı 2 yılda tamamladılar. Bazıları bırakıp başka okula geçtiler . Zor kısaca ki tamamen sözel ağırlıklı bir bölüm. Tabii senin çaban da önemli ama örnekler böyle.
Yerinde olsam odtü sosyoloji okuyup akademik kariyerde ilerlerdim.-iki şık arasında tabii diğer ihtimaller nedir bilmiyorum-