merhaba arkadaşlar kaç gündür araştırma yapıyorum lütfen yardım edin psikolojim bozuldu iki hafta önce anneme dışkıdan test yaptılar sonuç Helicobacter pylori direk antijen negatif çıkmış araştırdım mide kanseri yazıyor bazı yerlerde.hafta içi doktora randevu aldım 7/24 aklımda araştırıyorum sürekli daha önce yaşayan var mı lütfen yardımcı olun
Konu hakkında bilgim yok, yapay zekaya sorduğumda ise şu sonuca ulaştım. Yani negatif çıkması aslında iyi birşey anladığım kadarıyla. Gönderinizin yukarıda kalması amacıyla sizi bu saatte uykusuz bırakacak kadar üzdüğü için yazıyı direkt yapıştırıyorum. Acil şifalar dilerim annenize..
Helicobacter pylori, mide ve duodenumda yaşayan ve çeşitli mide rahatsızlıklarına yol açabilen bir bakteridir. H. pylori enfeksiyonunu teşhis etmek için çeşitli testler kullanılır. "H. pylori direkt antijen testi" veya "H. pylori dışkı antijen testi" olarak da bilinen test, dışkı örneğinde H. pylori bakterisinin varlığını tespit etmeyi amaçlar.
H. pylori direkt antijen testinin negatif çıkması birkaç anlama gelebilir:
* Aktif enfeksiyonun olmadığı: Bu, testin yapıldığı sırada vücudunuzda aktif bir H. pylori enfeksiyonu olmadığı anlamına gelir.
* Geçirilmiş bir enfeksiyon: Daha önce H. pylori enfeksiyonu geçirmiş olabilirsiniz ve test bu nedenle negatif çıkmış olabilir. Ancak, bu durum gelecekte tekrar enfekte olmayacağınız anlamına gelmez.
* Yanlış negatif sonuç: Testin hassasiyeti ve özgüllüğü bazen farklı faktörlerden etkilenebilir. Bu nedenle, test sonucu yanlış negatif olabilir ve aslında aktif bir enfeksiyonunuz olabilir.
H. pylori enfeksiyonu belirtileri gösteriyorsanız ve test sonucunuz negatif ise:
* Doktorunuza danışın: Doktorunuz, semptomlarınızı ve tıbbi geçmişinizi değerlendirerek ek testler yapmaya karar verebilir.
* Diğer testler: H. pylori enfeksiyonunu teşhis etmek için kullanılan diğer testler arasında kan testleri, üre nefes testi ve endoskopi yer alır. Doktorunuz, durumunuza en uygun olan testleri önerecektir.