• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fsh ve e2 değerlerimi inceler misiniz?

pinkywings

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
42
0
36
40
İstanbul
Merhaba doktor hanım.
15 yasımdan beri pko hastasıyım. Sol yumurtalığımdan kist alındı 16 yasında ve o gunden beri yumurtalığım ultrasonda zor görünecek kadar küçük. 3 sene once klomen ve catlatma iğnesiyle hamile kaldım su an 2 yasında kızım var.
2 aydan beri normalde 28 gunde 1 olan regl duzenım 21 gune düştü ben de doktora gittim öenmli olmayan 2.5 cm kadar kistim olduğunu öğrendim. Hormon tahlilleri istedi, adetimin 4. Gunu yapıldı ve sonuçlarım şöyle: (29 yasındayım)
Tsh. 1.44
Fsh. 10,46
Lh. 2.75
Estradiol. <20
Prolaltin. 8.58

Doktorum erken menepoz olabilir ve 2. Cocuk istiyorsan hemen calışmalara başlamamız lazım dedi ve benden emin olmak için amh testi istedi. Sonuç haftaya çıkacak ve ben telaştan bekleyemiyorum tahmin edersiniz ki...
Bir uzman olarak sizden ricam, durum nasıl gözüküyor? Tüp bebek tedavisine gerek kalmadan doğal yolla hamile kalma şansım var mı? Fsh den çok, e2 değeri beni çok endişelendirdi... En yakın zamanda yorumunuzu almak dileğiyle, tesekkur ediyorum...

Arkadasm korkack bisey yok fsh in sinirda.ama fsh degiskendr dusebliyor misall benim 72 den 15e dustu.amh degeri daha onmlidr.1 in ustunde cikmasi lazm.fsh biraz da stresle de alakali mutlulk hormonu salgilanmadgnda beyin fsh a calsmasi icn emir vermiyor.yani moralini bozarsan fsh in daha yuksek cikar geri donusmu olmaz.saglkla kal....

merhaba fsh değeriniz yukselme egılımınde bu nedenle artık daha ciddi tedavıler gormelısınız.tup bebek sizin için uygun olabilir. benimle iletişim kurmak için fulya tup bebek merkezindeyim. sevgiler.

Merhaba doktor hanım.
15 yasımdan beri pko hastasıyım. Sol yumurtalığımdan kist alındı 16 yasında ve o gunden beri yumurtalığım ultrasonda zor görünecek kadar küçük. 3 sene once klomen ve catlatma iğnesiyle hamile kaldım su an 2 yasında kızım var.
2 aydan beri normalde 28 gunde 1 olan regl duzenım 21 gune düştü ben de doktora gittim öenmli olmayan 2.5 cm kadar kistim olduğunu öğrendim. Hormon tahlilleri istedi, adetimin 4. Gunu yapıldı ve sonuçlarım şöyle: (29 yasındayım)
Tsh. 1.44
Fsh. 10,46
Lh. 2.75
Estradiol. <20
Prolaltin. 8.58

Doktorum erken menepoz olabilir ve 2. Cocuk istiyorsan hemen calışmalara başlamamız lazım dedi ve benden emin olmak için amh testi istedi. Sonuç haftaya çıkacak ve ben telaştan bekleyemiyorum tahmin edersiniz ki...
Bir uzman olarak sizden ricam, durum nasıl gözüküyor? Tüp bebek tedavisine gerek kalmadan doğal yolla hamile kalma şansım var mı? Fsh den çok, e2 değeri beni çok endişelendirdi... En yakın zamanda yorumunuzu almak dileğiyle, tesekkur ediyorum...

Merhaba,
32 yaşındayım bebek düşünüyorum 6 aydır deniyoruz olmuyor, hormon testi yapıldı,sonuçlarım aşağıda ki gibidir, bilgilendirmenizi rica ederim.
Test günü : Adetin 3. günü
TSH - 0,93 _ 0,34-5,6
LH- 10.38_ 2,12-10,89
FSH- 6,88 _3,85-8,78
Prolaktin :16,38 _2,6-28,4
E2 :101 _ 20 --- 88
Bu sonuçlarla iğne ile yumurta çatlatma gerekli mi daha 1 ay oldu dr gittiğim bana açıklama yapmadan ne olup bittiğini anlamadan iğne dedi, yaptırmalımıyım analamadım gitti lütfen yardımcı olun.

Merhaba doktor hanım.
Tsh. 1.44
Fsh. 10,46
Lh. 2.75
Estradiol. <20
Prolaltin. 8.58

merhaba. estradiol için bir şey demişler miydi? geçmiş zaman gerçi ama belki aklında kalmıştır.

Back