FSH, LH, İnsülin

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba herkese, doktor geçen sene ultrason muayenesinde pcos teşhisi koymuştu zaten..Arada bir bir kaç günlük gecikmeler ve tüylenmedeki çok hafif artış dışında bir belirtisi yoktu.Artık yavaştan çocuk düşünmeye başladığım için bi test yaptırdım, değerler şöyle:

FSH: 6,26 (NORMAL: 26.75-133.41)
LH: 6.58 ( NORMAL: 10.39-64.57)
İNSÜLİN: 5 (NORMAL: 6-27)
GLUKOZ: 117 ( NORMAL: 74-106)

Az çok anladım ki, ben belirtilerini somut yaşamıyor olsamda ciddi ciddi PCOsluymuşum. Sonuçları doktora birkaç gün içinde götürebileceğim.
Pcos nedeniyle hamile kalamayanlar kendi değerlerinden bahsedebilirler mi? Yani çocuk olmamasına sebep olacak kadar düşük mü bu değerler, yoksa çok çok daha düşük değerlerde mi infertilite yaşanıyor? Bir de şu glukoz'un yüksek çıkması çok canımı sıktı..Bildiğin sağlam şeker hastası adayıyım ben, hatta belki de şeker hastasıyım...Bi de hamilelikte şekerin yükselmesi diye birşey de var sanırım, ya hamile kalabilip şekerim çok yükselirse? ...Epey kafam karıştı ve moralim bozulduç

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…