- 6 Ocak 2016
- 8
- 2
- 1
- 34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim. Doktorumda öyle dedi. Hamile olmaya engel oluşturur mu peki bu değerler. Bilginiz var miDurumunuz Polisistik Over oldugunu gosteriyor. Adet duzensizligi de ondandir. LH degeri FSH degerinden kucuk olmasi lazim. Gecmis olsun
Teşekkür ederim. Doktorumda öyle dedi. Hamile olmaya engel oluşturur mu peki bu değerler. Bilginiz var mi
Hormon testi yaptırdım adetin 3. Günü sonuç tsh:11.23 lh12.29 fsh 7. 5 e2:82 prolactin 15.88
Olusturur soyle ki , PCO yumurta kalitesini dusurur , cunku ayni donemde birkac tane yumurta mantar gibi gereksiz yere belirir. Yumurtalik her ay 1 veya 2 yumurta disari atmasi gerekirken PCO durumunda 5 ve uzeri yumurta belirir dolayisiyla hormonlar tum bu yumurtalara faydali olmaya calisirken dominant yumurta kalite acisindan beslenmede yetersiz kaliyor. PCO ile hamile kalabilirsin ama yumurta kalitesini her ay olcup takip edebilme imkanin varsa . FSH, LH, E2 bunlara her ay adetin 2ci gunu baktirma imkanin varsa . Veya, unlu tum mamulleri ve sekeri hayatindan cikarip veda edeceksin. Ben 57 kilo iken bende PCO vardi suan 64 kiloyum PCO yok. Tedavi seklim, Glucophage 1000mg , Agnucaston , ekmek yok , seker yok . Gecti gitti
Olusturur soyle ki , PCO yumurta kalitesini dusurur , cunku ayni donemde birkac tane yumurta mantar gibi gereksiz yere belirir. Yumurtalik her ay 1 veya 2 yumurta disari atmasi gerekirken PCO durumunda 5 ve uzeri yumurta belirir dolayisiyla hormonlar tum bu yumurtalara faydali olmaya calisirken dominant yumurta kalite acisindan beslenmede yetersiz kaliyor. PCO ile hamile kalabilirsin ama yumurta kalitesini her ay olcup takip edebilme imkanin varsa . FSH, LH, E2 bunlara her ay adetin 2ci gunu baktirma imkanin varsa . Veya, unlu tum mamulleri ve sekeri hayatindan cikarip veda edeceksin. Ben 57 kilo iken bende PCO vardi suan 64 kiloyum PCO yok. Tedavi seklim, Glucophage 1000mg , Agnucaston , ekmek yok , seker yok . Gecti gitti
Bende ayni sebebten gittim cok bi bilgim yok canım ama değerlerimiz baya yakın bana sıkıntı yok demişti doktorum ayrıca yirmi yaşındayım yazıyim bakArkadaşlar konu çok önceden yazılmış ama bana yardımcı olursanız çok duacınız olurum. 24yaşındayım beş aydır bebek istiyoruz kontrol amaçlı doktora gittim yaşadığım yer küçük o yüzden devlet hastanesine gittim adetimin 3.günü alttan muayene yapıp yumurtaların gelişmemiş dedi (adetin üçüncü günü yumurta gelişmesi belli olur mu?) sonra kan tahlili istedi ve pko teşhisi koydu haliyle şaşırdım çümkü bende hiç bir belirti yok pkoya dair her ay adetim düzenli olur tüylenme problemim yok kilo problemim yok adet ağrım bile çok az olur ilk gün. Birde üç aydır ovülasyon testi yapıyorum hepsindede pik oldu yani yumurtlama olmasa pik olur mu. Değerlerimde söyle
Prolaktin 18.03
Fsh:7.85
Lh:8.80
Estradiol:42.64
Tsh:1.39
Sonuçlarımı yorumlarsanız çok sevinirim sadece bu sonuçlara bakılıp pko teşhisi koyulabilirmi?
değerleriniz çok güzel, pko da yok benceBende ayni sebebten gittim cok bi bilgim yok canım ama değerlerimiz baya yakın bana sıkıntı yok demişti doktorum ayrıca yirmi yaşındayım yazıyim bak
TSH 1,69
Fsh 6,01
Lh 5,60
Prolaktin 13,11
Estradiol (e2) 53
Doktora sormadın mi canım. Gerçi her doktor farklı telden çalıyor ama ..Kızlar benim değerlerimi de yorumlar mısınız?
TSH 0,9137
Prolaktin 14,41
LH 5,37
FSH 4,07
E2 38
Aynen canım baya yakın değerler zaten internetten araştırdığım kadarıyla olması gereken düzeyde ama lh değeri fsh dan yüksek oldugu için direk polikistik over dedi anlam veremedim fark çok az aslındaBende ayni sebebten gittim cok bi bilgim yok canım ama değerlerimiz baya yakın bana sıkıntı yok demişti doktorum ayrıca yirmi yaşındayım yazıyim bak
TSH 1,69
Fsh 6,01
Lh 5,60
Prolaktin 13,11
Estradiol (e2) 53
Bu doktorlar hiçbirşey yoksada adamı hasta edip çıkarıyorlar doktora gittiğimden beri aşırı moralim boxuk hamile kalacağım varsada bu stresle kalamıcam çok üzülüyorumDoktora sormadın mi canım. Gerçi her doktor farklı telden çalıyor ama ..
Ya ben oyuzden tavsiye üzerine giderim doktora yine garanti degil ama dediğin gibi kafa karıştırıyorlar ben maneviyata yönelme taraftariyim Rabbimin hazinesi sonsuz . Kuran hatmi yap yasin oku tabi bazı şeyler vesile kilinmistir o kadar şifalı nimetler var bitkisel karışımdır şifalı yiyeceklerdir öyle yapalım benceBu doktorlar hiçbirşey yoksada adamı hasta edip çıkarıyorlar doktora gittiğimden beri aşırı moralim boxuk hamile kalacağım varsada bu stresle kalamıcam çok üzülüyorum
Adetin düzenli mi canım ilk önce adet düzenlenmesi gerekiyor bu durumlarda. Benimki çok düzensiz mesela.Bu doktorlar hiçbirşey yoksada adamı hasta edip çıkarıyorlar doktora gittiğimden beri aşırı moralim boxuk hamile kalacağım varsada bu stresle kalamıcam çok üzülüyorum