• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fsh ım yuksek cıktı :(

emosderin

kuzucumveben
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2010
417
2
96
İstanbul
merhaba arkadaslar hormon tahlının sonucunu az once aldım ve fsh ım 15,6 cıktı doktor yuksek dedı yumurtalıklarım ıyı calısmıyor olabılırmıs adetlerım duzenlı hıc aksama olmaz onumuzdekı ay bırdaha ıstedı aynı tahlılı.çıldırcam ben yaa 1,5 yıldır cocugum olmuyor.fsh yuksek olanların cocugu olmazmı ?

canım sakın panik yapma benimde fsh 64 çıktı 25 oldu 22 oldu sürekli düşüp çıktı hiçbir ilaç kullanmadım tamamen bitki kullandım 1.5 yıllık evliyim 23 yaşındayım .erken menopoz tehşisi konuldu bana ama ben yılmadım en son aşılama yapılacaktı ki hamile olduğumu öğrendim stres yapma sakın çocuğun olmaz falan diye kafana çok takma ben 2 ay kadar hiç düşünmedim artık hayırlısı dedim ALLAHA dua ettim hep şuan 2.5 aylık hamileyim... inşallah allahım sanada nasip eder.....:nazar:

testere dişli aslanpençesi kullandım fsh düşürmek için civanperçemi hayıt suyu kullandım yaklaşık 5-6 ay kadar bunları bitirdikten sonra hiç bi bitki kaynatıp içmedim benim yumurtalarımında küçük olduğunu söylemişti doktorum bal tarçın çörek otu yedim (çörek otunu aktarda çektirdim )sabah kahvaltıdan önce yada sonra bide akşam yedim 1 er tatlı kaşığı yedim karışım yapmadım yiyeceğim kadar hergün yaptım. 1 ay kadarda incir suyu içtim .. önceden olduğu gibi bebeğim olmayacak diye kafama takmıyordum bunları yapalım bakalım sonunda ne olacak diye hiç kendimi strese sokmadım .. stresten terleme falan oluyrdu ve çok korkuyordum terleme olduğunda hemen oğul otunu demleyip içiyordum hergün içmiyordum ama sadece sinirli olduğumda terleme falan olduğunda içtim... biraz karışık anlattım ama:):1:

merhaba arkadaslar hormon tahlının sonucunu az once aldım ve fsh ım 15,6 cıktı doktor yuksek dedı yumurtalıklarım ıyı calısmıyor olabılırmıs adetlerım duzenlı hıc aksama olmaz onumuzdekı ay bırdaha ıstedı aynı tahlılı.çıldırcam ben yaa 1,5 yıldır cocugum olmuyor.fsh yuksek olanların cocugu olmazmı ?

Merhaba,
Hiç kafana takıp oradan buradan gördüklerinle (bazı sitelerde işte şu şu aralık iyi falan diye değerlendirme yapmışlar) kendini boş yere üzüp strese sokma. FSH'den ziyade önemli olan ultrasonla yumurtalık rezervinin değerlendirilmesi. Yani adetinin üçüncü günü ultrasonda kaç tane folikül görüldüğü.

Benim de FSH'ım sınırda çıkmıştı (hatta telefonla görüştüğüm tanıdık bir jinekolog yaşına göre yüksek falan yorumu yapmıştı) ama ultrasonda herşey gayet iyi çıktı. Kendimi üzdüğümle kaldım. Yani FSH değeri ve realite her zaman birbiriyle paralel olmayabiliyor.

Benim sana önerim önümüzdeki ay adetinin 3. günü mümkünse infertilite konusunda uzman bir doktora (onlar bu hormon konusunda çok daha iyiler) vajinal muayne olman.
Sevgiler

Back