fraxel restore

sampa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
5
0
36
- Yurtdışı
Herkese merhaba,

Fraxel Re-store yaptıranlar ve yaptırmayı düşünenler için ayrıca bir başlık açmak istedim.

Sorunum hafif akne izleri ve yine hafif güneş lekeleri. Doktorum geçen yıl 3 seans Fraxel Re-store lazer uygulaması önerdi. 1. seansı yaptırabildim ve ardından sık sık uzun süreli seyahatler çıkınca diğer seanslara devam edemedim. Bu yıl seyahat programımı ayarlayıp kararlı bir biçimde tekrar başladım ve bugün tekrar 1. seansı aynı doktora yaptırdım.

Fraxel Re-store lazerin 3-6 seans yapılması gerekiyor. Ddoktor şimdilik 3 seans önerdi, gerekli görürse 4. seansı da yapabileceğini söyledi. Her seans 900 Dolar. Lazerin etkisini görebilmek için seansların tamamlanmasının üzerinden 3-4 ay geçmesi gerekiyor.

Diğer tüm lazerler gibi bu lazer de bir mucize değil. İzlerin ve lekelerin hafiflemesine yardım ediyor. Beklentiler de gerçekçi olmak lazım.

Lazer yapıldıktan sonra kızarıklık ve şişme oluyor. Şişme kişiye bağlı olarak bir haftaya kadar sürebiliyor. Kızarıklık ise 2. günden itibaren yerini kararmaya bırakıyor. 1. haftanın sonunda şişme tamamen geçiyor, üst deri hafifçe soyuluyor ve alttan pembe yeni bir deri çıkıyor.

Geçen yıl yaptırdığım ilk seanstan bile memnun kalmıştım. Bu yıl tüm seansları tamamlayacağım.

Her seansın ardından ve seanslar tamamlandıktan sonra bu lazeri uygulamayı düşünenler için buradan bilgi sunmayı amaçlıyorum.

Şimdilik bu kadar.

bence lazeri iyi araştırın yağ dokusunu eriitiğiyle iglili makaleler var, bizi genç gösteren şey de yağ dokusu zaten

Lazerin 2. seansini da gecen hafta yaptirdim. Fraksiyonel co2 ile ayni degil. Bilimsel acidan farklarini bilmiyorum, ancak fraksiyonel co2 bildigim kadariyla 1, daha ciddi durumlarda ise belli bir aralikla 2 kere yapiliyor. Fraxel restore ise 5 seans uygulanabiliyor. Fraksiyonel co2nin 1 seansindan alinan sonucu eld etmek icin restore 3-4 seans uygulamak gerekiyor.

Ehil kisiler tarafindan yapilmadigi zaman yag dokusunda hasar, yanik, izler vs. sorunlar ortaya cikabilir. Bu asamada, lazeri uygulayan kisinin mutlaka bir dermatolog veya plastik cerrah olmasi, lazeri nasil uygulamasi geektigini iyi bilmesi, bu konuda tecrubeli olmasi cok onemli. Herkes icin tek bir mukemmel uygulama yok. Doktor hastanin cildini iyi degerlendirebilmeli, cilde hengi tedaviyi uygulayabilir hangisini uygulayamaz cok iyi tahlil etmeli.

Gecen hafta 2. seansi yaptirdim. Soylma yeni tamamlandi. Su anda yeni ve pembe bir cilt var. 1-2 hafta icinde bu pembelik d kayboluyor ve cilt eski rengine donuyor, ancak cildin her yeri ayni tona kavusuyor. Burnumun ustunde hafif gunes lekeleri vardi, buyuk olcude kayboldular. Hafif akne izleri de oldukca azaldi.

2 seans daha uygulanacak. Doktorum 6 ayda bir ya da yilda 2 seans yaptirmamin lazerin etkisinin devam etmesini saglayacagini soyledi.

İyilesme suresi icin tam 1 haftaya ihtiyac duyuluyor. 2. seans 1.sinden daha yuksek akimda yapilmasina ragmen bu sefer sislik olmadi. Ancak kabuklanma, kabuklarin dokulmesi, cildin tamamen soyulmasi 1hafta suruyor. Bu surecte gunesten korumak cok onemli. Ayrica kolajen olusumu icin her gun c vitamini de aliyorum.

Benim bulundugum yerde kis oldugu icin hava kapali ve gunes yok. Doktor buna ragmen 50 faktorlu gunes kremi verdi. Sonuclari 3. seanstan itibaren gormeye baslayacagimi da ekledi. Ben simdiden aldigim sonuclardan memnunum.

3. seans agustos basinda. Sonuclarla ilgili yazmaya devam edecegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…