Fransızları kınıyoruz

ülkemize sahip çıkma zamanı

kesinlikle katılıyorum. ben normalde türk markalı ürünler dışında hiç birşey kullanmıyorum,istisnalar dışında ve kipa, carrefour,diasa vb. marktlerden kesinlikle alışveriş yapmıyorum ,ingilizleri fransızlari kalkındıracağımıza bizim yerli marketlerimizi kalkındıralım deme.valla pahalı ucuz diye bakmıyorum kesinlikle onlara para kazandırmamak adına yapıyorum inanınki.maddi durumu çok iyi bir insan değilim,kiracıyım hatta ama bu tür şeylerin parayla alakası yok 3 kuruş fazla veririm ama onlara kazandırmam..

tebrik ediyorum enzey cim seni herkes senin gibi duyarlı olabilse keşke

Konunuz İlgili Başlığa Taşınmıştır..
Bilginize..

devlet büyüklerimiz o ürünlerin ülkeye girişi yasaklasınlar o zaman tam anlamlı botkot olur...

fransayı kınarken öncelikle boykot kelimesini hayatımızdan cıkartarak başlayabiliriz.

boykot kelimesyle ne alaka anlamadım

boykot kelimesi fransızcadan dilimize geldiği için sanırım arkadaşımız onu söylemek istemiş...

boykot değilde fransız ürünlerine karşı direniş desek daha uygun olabilir Türkçesi direniştir çünkü...

Peki nereye kadar satın almıyacaksınız?
her ürün artık fransız bir firmaya ait olan seyler
ki bir zamanlar Somali yi kınıyorduk şimdi yardım ediyoruz.
Fransızlar dan nereye kadar uzak duracaksınız?
Aynı Dünya içinde yaşamıyormuyuz?
Hepimiz 'İnsan değilmiyiz?
Sonuta bu Ülkeye bir yerde de kalkınmasını sağlayan Topluluk.
İnsanlar bu bakış açısına ulaşırsa neolur?
insanlar bu bakış acısına ulaşıp fransayı. abd yi vb. ülkeleri öcü gibi görürse bu toplum ayakta durmaz yıkılır kardeşiz ya insanız.
Nereye kadar kendinizi engelleyeceksiniz?

Ki. Burada Türkçe kelimeleri bilmeyen Birçok kişi var neyi alıp veremiyoruz?
başka kişilerin düşünceleri değil insanların kendi düşünceleriyle hareket etmesini sağlayın

ben kardeş mardeş değilim! kendi adına konuşmalısın.. herkes insan görüntüsünde olabilir ama bazılarımız o görüntüye yakışmayacak şekilde davranıyor... sen şimdi kalkıp pkk lıda kardeşimiz dersin.. hepimiz insanız dersin.. yok yaa!!

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen konuyu amacında saptırmayalım...
bu konuda tartışma çıkması son derece saçma...
herkes kendi fikrini beyan eder, başkasının fikirlerine tapu koyamayız değil mi???

ben yıllardır her şeyde mümkün olduğunca Türk Malı kullanıyorum
benim düşüncemde neden kendi üretimimiz varken yabancı mal alayım.
yerli üretimleri sonuna kadar destekliyorum ama bunu kimseye dayatmıyorum
bu benim şahsi fikrim ve isteyince olabilir benim çamaşırlarım kar gibi bembeyaz olmasın sadece temiz olsun ne olacak ki?
mesela konuşurken de mümkün olduğunca yabancı kelime kullanmamaya özen gösteriyorum harika geniş zengin bir dilimiz var bence...

ama bunları yapmayanlara da saçma bulanlara da saygı duymak zorundayız...
herkesin kendi düşüncesi değil mi canlarım???

Katılıyorum Türkün Türk'ten Başka Dostu Yoktur lafına inanırım ben Bende fransız mallarını almıyorum zaten araba filan olmadığı için sadece danoneymiş işte, makyaj ürünleriymiş, Carrefour muş Dia saymış falan oralara gitmiyorum almıyorum olabildiğince elimden geldiğince direniyorum fransız mallarına karşı. Geçen gün sözlümle bir alışveriş merkezinde dolanırken canımız sıkıldı alt kattaki Carrefoura girelim dedi bende baştan pazarlık yaptım dolanıp çıkalım birşey almak yok dedim o da tamam dedi girdik dolandık çıktık ve gerçekten o mekandaki tek carrefour olmasına rağmen o kadar az insan vardı ki şaşırırsınız. Sözlümde carrefourun içinde diyorki "gel çıkalım şu yüksek yere bağıralım Fransız mallarına hayır Fransızlara hayır" die Fransız olan Nouma bile fransız pasaportumu yakıcam diyo bizimkiler hala boş laflarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…