- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
mehay cocugun kac yasinda bilmiyorum ama, bence cocuk olduktan sonra evde turkce konusmak lazim. burda genclerin cocuklarina bakiyorum da cumle zor kuruyorlar. yani babalari kadar bile konusamayacaklar turkceyi.
okulda zaten fransizca ogrenecek, konusacaklar. cocuklu evde kesinlikle turkce konusulmasindan yanayim ben..
kocam ders verdi bir iki kere bagirdi çagirdi mana arabasinin balatalarini mahvetmismde çarpacakmisimda trafik canariymisimda çok geriyor beni istemiyorum onunla ogrenmek :)
ay kizlar benimde ehliyetim var ama bende kullanamiyorum.benimde esim cesaretimi kirdi.resmen olu yasiyorum bu ulkede...aksama kadar ev ev...inanin evimi dahi dekore edemiyorum..hicbirseye hevesim kalmadi sanki olmusumde arkamdan aglayanim yokk....allah hakkimda hayirlisini versin
ogreniyim ya nolcak herkes ogreniyor. Benim ehliyetim var sadece direksiyon dersi almam lazim oda çok pahali masaallah kocam yanasmiyor
mehay. :) yani dedigin dogru onlar turkceyi dogru duzgun konusamiyo ama bazen hakketen komik oluyo bea aklinialirimsmile o zaman da baya egleniyorum ama kendi de guluyo kendine.. ben dogrusunu anlatinca o dinliyo ogrenmek icin . kaynanam alinir onun yerine :))
ben aksanli konustugumda hic gulmez hata yaptigimda da.. zaten ben yaptigim hatalari biliyorum konusurken soruyorum nasil soylemem gerekiyo diye..
ama kocam ben okula giderken, ogrenme devrelerinde hicc yardim etmedi ama. yardim et derdim etmezdi. ama ben konusmaya basladikca cevap verdi ve o da ara sira konusmaya basladi. simdi keyfi nasil isterse oyle konusuyo. ben her zaman fransizca konusmasini istiyorum hatalarimi duzeltmek icin, ve pratiklestirmek icin ama her zaman olmuyo.. calismiyorum da ,, allahtan eltim var ve birkac yabanci arkadasim var :) iyi oluyo
kesinlikle mucize gibi, cok buyuk bisey ben daha iki iki bucuk senedir burdayim. kurs cok iyi oldu.
kizlar ben kesinlikle tavsiye ederim size. eger esiniz de kabul ediyosa dilf diplomasi almak uzere kurs arastirin ve o kursa duzenli gidin. cocukla tabi ki zor olur ama 3 yasinda okula basliyorlar. onlar okuldayken siz de kursa gidersiniz. orda baska irklardan insanlar da var ve mecburen fransizca konusuyorsunuz.
benim etrafimdakiler gulmuyorlar seviniyorlar daha cok hoslarina gidiyo. o yuzden herkese diyorum ki kim gulerse gulseun.. anne kaninda ogrenmedik ya sallayin takmayin diyorum ama belki basima gelse ben de kizardim..
cocugum henuz 10 aylik canim ..bende oyle yapacagim zaten cocugumun turkcesinin cevremdeki cocuklarin turkcesine benzemesini istemedigim icin ona ozel egitim bile vermeyi dusunuyorum bu konuda..dil konusunda cok hassasim...her iki dilide cok duzgun konusmali benim cocugum..a.s
suruculuk zaten olaydi bende. bi tane eski bi araba aldilar ben alisayim diye. araba da benzinli, direksiyonu tas gibi ve zordu hakkaten onu kullanmak. ilk kullaniyorum stop ettirdim surekli. bi de k pederim vardi. bisiyle soyledi bi daha da onunlayken sofor koltuguna oturmadim. artik rahat rahat kullanmama ragmen arabayi asla kullanmam ona veririm anahtari kisa mesafe bile olsa.
kocam beni de begenmiyo ki.. ama guveniyo kendi kulllnamaya usenice bana veriyo ama herseyime de karisiyo. sen verdin gel sen kullan o zaman diyorum yanasmiyo da..
bu erkekler hep boyle yaa... en iyisi sakin kafayla kendi kendine alismak..
karnim davul gibi sisti zaten 7 aylik hamileyim artik hiçç ders almaz bana
insallah canim...ne zaman istek yapacaksin annene??kac yasinda emekliligi veya yesil karti varmi???