- 19 Kasım 2007
- 8.389
- 52
-
- Konu Sahibi Sympathique
merhaba arkadaşlar
ben de sizler gibi fransızca öğreniyrum. evlendim,fransaya yeni geldim. burada üni okumak istiyorum. bu yüzden fransızca sınavlarına hazırlaanıyorum. şu an seviyem A1, inşallah 6 ay içinde B2 seviyesine çıkmak istiyorum. Sürekli fransızca çalışıyorum. İnternetten bir sürü Fransızca kaynak indirdim, gerek dvd gerek e-book şeklinde, sesli kitaplar falan bir sürü kaynak var elimde. İsteyen olursa paylaşmak isterim.
herkese kolay gelsin.
salut à tout
j'habite à strasbourg.
j'ai 25 ans
je suis venu en france depuis 1 ans
je veux apprendre le française. mais c'est trés difficile pour moi.
je suis allée à cours le française 3 mois.
Güzel biliyorsun bakiyorum, tebrikler
su cümle alttaki yazdigim gibi yaziliyor :
je suis allée à cours le française 3 mois
=
Je suis allée en cours de francais pendant 3 mois
yada
j'ai pris des cours de francais pendant 3 mois
Basarilar dilerim, yardim istersen her zaman burdayim, ozelden de soyleyebilirsinturkbayragi
avec ile ensemble arasindaki farki anlatirmisiniz ?
etrafimda il fo il fo ile baslayan cumleler çok duyuyorum . Bu ne demek? hangi cumlelerde kullaniliyor anlatirmisiniz? Merci
Il faut diye yazılır.Il faut que j'aille dediğin zaman mesela, gitmem gerek demektir.Bir şeyi yapmak gerektiğini anlatır.
canim avec [ile] baglacidir. ensemle ise beraber anlamindadir.avec ornek. seninle onunla ilacla ayakkabiyla. buaralarda hep ile baglaci vardir.
senin kafani karistiran turkce gibi dusunme mesala turkcede seninle beraber sinemaya gidelim denir fransizcada pek boyle soylenmez.yani avec toi ensemble olmaz
Yani cumleye gereklilik mi katiyor? Ve mutlaka cumlenin basindami kullanilir? Baska anlamdada kullaniliyormu bu il fout? Tesekkur ederim cevabiniz için a.s.
canim bende geleli 5 sene olucak 3 senedir calisiyorum kursa gerek gormedigim icin gitmiyorum su anda..ehliyetim var benim kursa gitmedim burda!sen ne isiyle ugrasiyorsun???ben biberon fabrikasinda calisiyorum...