- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.043
- Konu Sahibi SusmayanKalem
Öncelikle herkese merhaba .
Yarışmayı görünce bir heves katılayım dedim . Ne yapsam derken , aklıma ne zamandır yapmak istediğim Parfe geldi . Sonra düşündüm meyveli mi yapsam diye , bence daha meyve zamanı değil o yüzden bendeeee ; benim gibi kahve tutkunları için Kahveli Parfe yaptım . Bakalım beğenecek misiniz ?
Kahveli Parfemiz için Malzemeler
*2 paket krem şanti ( ben sade kullandım )
* 2 bardak süt
* 1 paket yulaflı bisküvi ( 15 civarlarında anlaşabiliriz ) ( petibör , halley vs de konula bilir )
* 1 yemek kaşığı granür /instant kahve
( Ben Frappe yaparken kullandığım kafeinsiz granür kahveden kattım . )
* İçine ceviz , fındık , badem , meyve , damla çikolata , yakıştırdığınız her şeyi koyabiliriz
* Üstüne yine çikolatalı sos , dondurma , kaymak , fındık size kalmış :)
Şimdi SusmayanKalem bunu nasıl yaptı .
Kullandığım Malzemeler
Gelelim yapım aşamasına 2 su bardağı sütü 1 yemek kaşığı granür kahve eriyip , yok olana kadar karıştırıyoruz .
Sonra krem şantiyi ekleyip kıvama gelene kadar karıştırıyoruz
Buraya püf noktalardan biri geliyor karıştırdığımız krem şantiyi katılaşana kadar yaklaşık bir 15-20 dk buzdolabında bekletiyoruz
Bizde püf noktalar arka arkaya gelir kısçeler . Bir diğer püf nokta ise bisküviyi elle parçalamak . Siz benimkinden daha küçük parçalayın ben krem şantiyle karıştırırken ezdim
Ben bisküviyi harcın içine atıp karıştırdım . ( Benimkiler büyük olduğu için spoilerde de dediğim gibi ezdim biraz . )
Sonra içine ceviz attım ( hafif iri kıyım ) birde onu karıştırdım
Son olarak buzdolabı poşetini içine yerleştirdiğim kek kalıbına eklediğim Parfeyi ( Benim ailem biraz sabırsız olduğu için ) 3 saat derin dondurucuda beklettim. Ne kadar uzun bekletirseniz o kadar güzel olur hatta 5-7 saat arası süper olur .
Ve geldik sona aşamaya
İşin aslı Annem ''SusmayanKalem ne çok çektin '' deyince ''yok yok , böyle çok açık olması lazım demiştim ''
Abartı olduysa ilk yarışmam Affola ...
Hazırsak eğer son görüntümüz
cee ee
Benim parfem böyle oldu . Nasıl oldu derseniz , bal gibi tap tatlı oldu .
Buyurun tadın hanımlar. Bakalım nasıl bulacaksınız ?
Son düzenleme: