• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Fransız Danteli Konusundaki Karmaşa

Önceki mesajlarımda bahsettigim, taklidine 750 tl isteyen yer herhalde bizi elindeki başka birini almaya yönlendirmek için öyle fahiş bir fiyat vermiş. Taklit bir fr danteli o fiyatlara olmaz.

Biraz önce verdigim fiyat işlemesiz danteldi, onu da belirteyim...

Minenes merhaba,

Sence şu etekdeki dantel çok mu kötü, yani eteği böyle düşünme, alcanar modeli düşün, şerit halinde bu dantellerden konacak. Resimdeki saten üstü. Benimki tül üstüne dantel olacak. Sence nasıl gözüküyor kalitesi resimden? Cevap verebilirsen çok sevinirim. $25022012(003).jpg

Son düzenleme:
Fransız tipi olmayan her dantel kötüdür diye bir şey yok tabi ki, bu da görebildiğim kadarıyla Fransız danteli değil ancak kibar bir dantel. Bak, şu linkte olan dantel de fransız danteli olmasa da gayet kibar, güzeldir. Hatta Bursalı gelinlerde hep bu danteli görüyorum :D

blog.anifotograflari.com/?p=1899

Fransız tipi olmayan her dantel kötüdür diye bir şey yok tabi ki, bu da görebildiğim kadarıyla Fransız danteli değil ancak kibar bir dantel. Bak, şu linkte olan dantel de fransız danteli olmasa da gayet kibar, güzeldir. Hatta Bursalı gelinlerde hep bu danteli görüyorum :D

blog.anifotograflari.com/?p=1899

Çok teşekkür ederim minenes. Hakkaten linkteki gelinlikte kullanılan dantel çok güzel, çok kaliteli duruyor. Bursalı gelinler çok şanslı:)

Teşekkür ederim canım. Kumaşları gelinlikçimle kendisi aynı zamanda kayınvalidem oluyor :KK66:)
Mode3l pronoviasın üst beden aynı olacak rahibe duvak eteğinde küçük değişikliklşer olacak mesela arkaya 2 sıra su konulacak.

öncelikle hayırlı olsun sizede
pronoviasın en beğendiğim modellerinden biri :) dikilmiş halinin resmi var mı acaba? eylülde nasipse düğünüm olacak..şimdi internetten model bakıyorum..henüz üzerimde denemedim hiçbirini ama dikilenler birebir aynısını tutuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boleronun sevilmemesini anlayamıyorum. Şu dantelden bir bolero, bırakın gelinliği bozmayı, havasını almayı, aksine bin kat güzelleştiriyor benim gözümde. Ama işte bu kumaş nerdeeeee...

lace_wedding_jacket.jpg

FREE-SHIPPING-Fashion-wedding-dress-ORGANZA-v-neck-wedding-bridal-gown-aire-barcelona.jpg

bu ikisi harika..bayıldım...acaba ilkinin eteğinde de dantel serpmeler olsa nasıl olur? ben gelinliğin eteğinin tül olmasını daha çok seviyorum...

Ben bu gipürlerden almak istiyorum kendim herseyimi özel dikicem frasız gipürleri çok pahalı ama ona benzeyen böyle zarif nasik bir kumas nerden bulabilrim internetten siteden surdan burdan yardım edcek biri var mı bana

Konu eski tarihli uzunda zamandır kimse birşey yazmamış. Arkadaşlar, bu fransız danteli her renk oluyor mu? Bir gelinlikçide, dikim yapan bayan çıkardı gösterdi krem tonlarında bir renkti. İşlemeli ve işlemesizi vardı elinde. Burdaki yorumları dikkate alarak inceledim danteli. Ama beyazı olmaz dedi. Tuhaf geldi banada. Acaba elinde olmadığı için mi yoksa gerçekten bembeyazı yokmu bu dantelin??

Konu eski tarihli uzunda zamandır kimse birşey yazmamış. Arkadaşlar, bu fransız danteli her renk oluyor mu? Bir gelinlikçide, dikim yapan bayan çıkardı gösterdi krem tonlarında bir renkti. İşlemeli ve işlemesizi vardı elinde. Burdaki yorumları dikkate alarak inceledim danteli. Ama beyazı olmaz dedi. Tuhaf geldi banada. Acaba elinde olmadığı için mi yoksa gerçekten bembeyazı yokmu bu dantelin??

fransız danteli üstündeki işlemeleri göstermediği için tam beyaz olmazmış ben de sormuştum.kırık beyaz tercih ediliyormuş genellikle:)

benimde kırık beyaz fransız danteli, gül desenli...Parak olsun diye dantelin altına simli tül koyduk harika görünüyorlar. 2600'e diktiriyoru ankara'da. Umarıım güzel oluur:) Bitince fotografları paylasacagım:)

benimde kırık beyaz fransız danteli, gül desenli...Parak olsun diye dantelin altına simli tül koyduk harika görünüyorlar. 2600'e diktiriyoru ankara'da. Umarıım güzel oluur:) Bitince fotografları paylasacagım:)

nerde diktiriyorsun acaba ankarada? bir de fransız dantelini ankarada nerede bulabiliriz?

canım ben o başladıgm yerden vazgeçtim, başka yer arıyorum simdi maalesef:(((((((((((((((

[cok ıyı tercık farnsız dantelı
[*]birincisi, fransız dantelinde desen tülün üzerine işleme yapılarak değil, daha o tül dokunurken veriliyor. yani farklı sıklıklarda tüller şeklinde dokunuyor kumaş. diğer dantellerde ise tek bir tül oluyor onun üzerine işlemeyle desen yapıyorlar.

[*]ikincisi, fransız dantelinin kenarlarında kirpik dedikleri saçaklar oluyor.
[/LIST]

Birkaç gerçek fransız danteli fotoğrafı:

Bunun gibi gerçek fransız dantelleri malesef pahalı. Ayrıca, top halinde üretilip kesilerek dağıtılmıyorlar diğer kumaşlar gibi. Yani gelinlikçi ihtiyacı kadar olanını kesip ona göre fiyat ödemiyor. Kupon halinde satın alıyorlar kumaşı. Gelinliğe ne kadar kullanılırsa gidiyor, gerisi artarsa kalıyor.

Hal böyleyken, bu dantelden bir gelinlik 2000den aşağı bir fiyata verilemez, en azından istanbulda dükkanı olan bir gelinlikçide...Pronovias gibi markalar da bu dantelden kullanıyor, o yüzden pahalı zaten.

Eğer gelinlik modelinizde dantel çok önemli bir parçaysa ve bütçeniz varsa bu dantelden arayın derim ben. Bir de pronovias dantel bir gelinlik beğenirseniz ve gelinlikçi size aynısını 1300e dikerim gibi bir şey derse, dantel kalitesinden ödün vereceğini ve fotoğraftaki gibi durmayacağını mutlaka aklınızda bulundurun.

Ama dantel ikinci plandaysa, fransız danteli olmasa da güzel görünen danteller var, onlarla daha az bir maliyete de gelinlik diktirebilirsiniz.

Herşey gönlünüzce olsun kızlar...[/QUOTE]

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslar bende bu mesleği yapıyorum hatta dürüst olmayan meslektaslarımızın yüzünden insanlar çoğu zaman şüpheyle yaklaşıyorlar inanmıyorlar danteli ve kuması kendileri almayı teklif ediyorlar ki bunu coğu yer kabul etmez bu yüzden dantel ve kumastan anlamayan arkadaslar için söylüyorum, gelinliğinize karar verdikten sonra dantel secimine gelinlikcinizle birlikte gidin ya da elindeki tüm yerli ve fransız dantellerini görmek istediğinizi belirtin. hatta öncesinde gidip kumascılardan fikir edinin böylece magdur olmamıs olursunuz..

Kızlar, forumu takip ediyorum ve gelinlikçilerin çoğunun yanlış yönlendirmesi yüzünden fransız danteli konusunda tamamen bir kafa karışıklığı olduğunu gördüm.

herkes kendi danteline fransız danteli diyor. 600e diken de, 3000e diken de. bu durumda pahalıya diktiren tabi ki huzursuz oluyor ben neden dantele o kadar para ödedim diye. bu yüzden bu konuyu açmak istedim ki pahalı ödedim diyen arkadaşlarımızın gönlüne su serpilsin. başka arkadaşlarımız da adına fransız danteli dendi diye çin dantellerine fazla para ödemesin.

şu anda gelinlikçilerin çok azında fransız danteli var. yaygın olan danteller fransız danteli değil, başka tekniklerle üretilmiş danteller. gerçek fransız dantelini iki şekilde ayırıyoruz:

• birincisi, fransız dantelinde desen tülün üzerine işleme yapılarak değil, daha o tül dokunurken veriliyor. yani farklı sıklıklarda tüller şeklinde dokunuyor kumaş. diğer dantellerde ise tek bir tül oluyor onun üzerine işlemeyle desen yapıyorlar.
  • ikincisi, fransız dantelinin kenarlarında kirpik dedikleri saçaklar oluyor.

2736.jpg
20.jpg
15.jpg

Bunun gibi gerçek fransız dantelleri malesef pahalı. Ayrıca, top halinde üretilip kesilerek dağıtılmıyorlar diğer kumaşlar gibi. Yani gelinlikçi ihtiyacı kadar olanını kesip ona göre fiyat ödemiyor. Kupon halinde satın alıyorlar kumaşı. Gelinliğe ne kadar kullanılırsa gidiyor, gerisi artarsa kalıyor.

Hal böyleyken, bu dantelden bir gelinlik 2000den aşağı bir fiyata verilemez, en azından istanbulda dükkanı olan bir gelinlikçide...Pronovias gibi markalar da bu dantelden kullanıyor, o yüzden pahalı zaten.

Eğer gelinlik modelinizde dantel çok önemli bir parçaysa ve bütçeniz varsa bu dantelden arayın derim ben. Bir de pronovias dantel bir gelinlik beğenirseniz ve gelinlikçi size aynısını 1300e dikerim gibi bir şey derse, dantel kalitesinden ödün vereceğini ve fotoğraftaki gibi durmayacağını mutlaka aklınızda bulundurun.

Ama dantel ikinci plandaysa, fransız danteli olmasa da güzel görünen danteller var, onlarla daha az bir maliyete de gelinlik diktirebilirsiniz.

Herşey gönlünüzce olsun kızlar...

Bazi yanlisliklar var duzeltmek istedigim, artik fransiz danteli olmasada pek cok dantelde kirpik olabiliyor, yani her gordukleri kirpikli dantel modeli kesinlkle fransiz danteli degildir. Ikinci olaraksa fransiz dantelini diger dantellerden ayirabilmeleri icin yapabilicekleri en kolay sey tenlerinin uzerine koymalaridir. Fransiz danteli oyle muhtesem bir iscilikte ve (genellikle) inceliktedir ki ikinci bir ten hissi yaratir goruntude.

$Taylor-Swift-Red-Dress-Pictures-Billboard-Awards-2012.jpg

Butun danteller kupon halinde bulunmaz ama enleri muhakkak bellidir bu sebeple yapilacak modele gore, ara dantel veya uc dantel secilir ve eni uygun olan dantel belirlenir.

Kızlar, forumu takip ediyorum ve gelinlikçilerin çoğunun yanlış yönlendirmesi yüzünden fransız danteli konusunda tamamen bir kafa karışıklığı olduğunu gördüm.

herkes kendi danteline fransız danteli diyor. 600e diken de, 3000e diken de. bu durumda pahalıya diktiren tabi ki huzursuz oluyor ben neden dantele o kadar para ödedim diye. bu yüzden bu konuyu açmak istedim ki pahalı ödedim diyen arkadaşlarımızın gönlüne su serpilsin. başka arkadaşlarımız da adına fransız danteli dendi diye çin dantellerine fazla para ödemesin.

şu anda gelinlikçilerin çok azında fransız danteli var. yaygın olan danteller fransız danteli değil, başka tekniklerle üretilmiş danteller. gerçek fransız dantelini iki şekilde ayırıyoruz:

• birincisi, fransız dantelinde desen tülün üzerine işleme yapılarak değil, daha o tül dokunurken veriliyor. yani farklı sıklıklarda tüller şeklinde dokunuyor kumaş. diğer dantellerde ise tek bir tül oluyor onun üzerine işlemeyle desen yapıyorlar.
  • ikincisi, fransız dantelinin kenarlarında kirpik dedikleri saçaklar oluyor.

2736.jpg
20.jpg
15.jpg

Herşey gönlünüzce olsun kızlar...

Back