• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Fransız Danteli Konusundaki Karmaşa

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Kızlar, forumu takip ediyorum ve gelinlikçilerin çoğunun yanlış yönlendirmesi yüzünden fransız danteli konusunda tamamen bir kafa karışıklığı olduğunu gördüm.

herkes kendi danteline fransız danteli diyor. 600e diken de, 3000e diken de. bu durumda pahalıya diktiren tabi ki huzursuz oluyor ben neden dantele o kadar para ödedim diye. bu yüzden bu konuyu açmak istedim ki pahalı ödedim diyen arkadaşlarımızın gönlüne su serpilsin. başka arkadaşlarımız da adına fransız danteli dendi diye çin dantellerine fazla para ödemesin.

şu anda gelinlikçilerin çok azında fransız danteli var. yaygın olan danteller fransız danteli değil, başka tekniklerle üretilmiş danteller. gerçek fransız dantelini iki şekilde ayırıyoruz:

• birincisi, fransız dantelinde desen tülün üzerine işleme yapılarak değil, daha o tül dokunurken veriliyor. yani farklı sıklıklarda tüller şeklinde dokunuyor kumaş. diğer dantellerde ise tek bir tül oluyor onun üzerine işlemeyle desen yapıyorlar.
  • ikincisi, fransız dantelinin kenarlarında kirpik dedikleri saçaklar oluyor.

Birkaç gerçek fransız danteli fotoğrafı:

2736.jpg
20.jpg
15.jpg

Bunun gibi gerçek fransız dantelleri malesef pahalı. Ayrıca, top halinde üretilip kesilerek dağıtılmıyorlar diğer kumaşlar gibi. Yani gelinlikçi ihtiyacı kadar olanını kesip ona göre fiyat ödemiyor. Kupon halinde satın alıyorlar kumaşı. Gelinliğe ne kadar kullanılırsa gidiyor, gerisi artarsa kalıyor.

Hal böyleyken, bu dantelden bir gelinlik 2000den aşağı bir fiyata verilemez, en azından istanbulda dükkanı olan bir gelinlikçide...Pronovias gibi markalar da bu dantelden kullanıyor, o yüzden pahalı zaten.

Eğer gelinlik modelinizde dantel çok önemli bir parçaysa ve bütçeniz varsa bu dantelden arayın derim ben. Bir de pronovias dantel bir gelinlik beğenirseniz ve gelinlikçi size aynısını 1300e dikerim gibi bir şey derse, dantel kalitesinden ödün vereceğini ve fotoğraftaki gibi durmayacağını mutlaka aklınızda bulundurun.

Ama dantel ikinci plandaysa, fransız danteli olmasa da güzel görünen danteller var, onlarla daha az bir maliyete de gelinlik diktirebilirsiniz.

Herşey gönlünüzce olsun kızlar...

Son düzenleme:
birkaç gelinlikçi gezdikten sonra dantel kalitesi anlaşılıyor. benim gelinliğimin danteli de böyle, gerçek fransız danteli :) gezdiğim başka gelinlikçilerde de farklı dantelleri fransız danteli diye tanıtıyolar. ucuz gelinliği fransız danteli bu diye daha pahalı bi fiyata veriyolar.

gelinlikçinin bazısı hakkaten bilmiyor. çünkü zaten kumaşı ayırt etmeyen müşteriye uygun fiyattan gelinlik diken bir gelinlikçi oluyor ve daha pahalı kumaşlara hiç bakmadığı için, kendisindekini de fransız danteli sanabiliyor.

ama bir taraftan, forest senin dediğin gibi kasıtlı olarak yüksek fiyat vermek için yapanlar var. kandırıyorlar resmen insanı...açıkgöz olup çok gezmeden karar vermemek lazım.

taş meselesine de katılıyorum. taşlar arasında da çok fark oluyor, ama sorsan hepsine en iyisi kendinde...

evet gerçektende bir kaç mağaza gezince gelinlikler arasındaki fark bariz belli oluyor. kumaş olsun, dantel olsun, kalite olsun bas bas bağırıyor resmen

ben world wella pariste beğendim fransız güpür gelinlik 2500 tl 600lük gelinlik fransız güpür olurmu hiç :)

Boleronun sevilmemesini anlayamıyorum. Şu dantelden bir bolero, bırakın gelinliği bozmayı, havasını almayı, aksine bin kat güzelleştiriyor benim gözümde. Ama işte bu kumaş nerdeeeee...

lace_wedding_jacket.jpg

108-OBSEQUIO-B.jpg

rosa+clara+2012Adorno-793x1024.jpg

FREE-SHIPPING-Fashion-wedding-dress-ORGANZA-v-neck-wedding-bridal-gown-aire-barcelona.jpg

NinaBG-c.jpg

Aire-Barcelona-Designer-Wedding-Dresses2.jpg

109_edith_vestido-de-novia_rosaclara_20112.jpg

rosa-clara-12.jpg

NaifBG-b.jpg

FREE-SHIPPING-Fashion-wedding-dress-ORGANZA-v-neck-wedding-bridal-gown-aire-barcelona.jpg

dantel bir gelinliği çok güzel gösteriyor. bende fransız dantelli gelinlik istiyorum ama inşallah olur :43:

Hep fransız danteli olanları paylaştım,

biraz da olmayanları paylaşayım. örneğini gönderdiğim bu dantelleri bile fransız danteli diye arama yaparak buldum :60:

gelinlikçilerin %99u tarafından fransız danteli diye tanıtılan ama aslında olmayan dantel tipi:

frans%25C4%25B1z-danteli-salon-tak%25C4%25B1m%25C4%25B1.jpg

P1000131.jpg

40843_eb_a.jpg

sweetheart_lace_mermaid_wedding_gown__with_scalloped_lace_hem_wedding_dresses_13249_view4.jpg

Bu basligi gordugum iyi oldu, ablam herhalde bir sene icinde evlenir:) begendigi model pronovias tarzi. kesinlikle fransiz danteli istiyor...gerci diktirecegini sanmiyorum buyuk bir ihtimalle pronoviastan alir ama ne olur ne olmaz bu baslik aklimda bulunsun:) tskler;)

Dün dantelleri aldık gelinliğim için. Normal bir dantelden o kadar farklıki...
Fotoları öylesine çektim araba hareket halindeyken. O yüzden çok net değil.

19252.jpg

19308.jpg

19371.jpg

Harika bir kordoneli dantel. Çok beğendim. Güle güle kullanırsınız inşallah. Gelinliğinizin modeli ne olacak merak ettim :D Kumaşı kendiniz mi aldınız, gelinlikçinizle mi seçtiniz?

Harika bir kordoneli dantel. Çok beğendim. Güle güle kullanırsınız inşallah. Gelinliğinizin modeli ne olacak merak ettim :KK70: Kumaşı kendiniz mi aldınız, gelinlikçinizle mi seçtiniz?

Teşekkür ederim canım. Kumaşları gelinlikçimle kendisi aynı zamanda kayınvalidem oluyor :KK66:)
Mode3l pronoviasın üst beden aynı olacak rahibe duvak eteğinde küçük değişikliklşer olacak mesela arkaya 2 sıra su konulacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim canım. Kumaşları gelinlikçimle kendisi aynı zamanda kayınvalidem oluyor ;))
Mode3l pronoviasın üst beden aynı olacak rahibe duvak eteğinde küçük değişikliklşer olacak mesela arkaya 2 sıra su konulacak.

Tebrik ederim, harika bir seçim. Alce'ye bayılıyorum. Kumaş seçiminiz tam isabet olmuş, çok yakın duracak orijinaline. Bitmiş halini sitede paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım orijinali kadar güzel olur. Bir de, bu kumaşla ne kadara mal olacak onu da paylaşabilirseniz çok makbule geçer, düşünenlere yol gösterir.

Tebrik ederim, harika bir seçim. Alce'ye bayılıyorum. Kumaş seçiminiz tam isabet olmuş, çok yakın duracak orijinaline. Bitmiş halini sitede paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım orijinali kadar güzel olur. Bir de, bu kumaşla ne kadara mal olacak onu da paylaşabilirseniz çok makbule geçer, düşünenlere yol gösterir.

Çok teşekkür ederim tabiki paylaşacağım bitince inşallah içime siner herşeyiyle:69:
Nişanlımın işi olduğu için çevresi d çok geniş kaça anlaştılar ne oldu hiç bilmiyorum ama çok uyguna aldığına eminim hepsi arkadaşları ve iş yaptığı insanlar.
Ama hayal tülle beraber ki 25 metre alındı en kaliteli tül piyasadaki sıfır hata görünüşü bile prenseler gibi:69: en az 1000 TL tutar bu malzemelr. Ben etek ucuna çepecevre dantel istiyordum ama öyle bir maliyet çıkıyorki acıdım ve vazgeçtim nişanlımın çaresiz gözlerini görünce:60:
Arkaya 2 sıra su konulacak ve bedenden kalan danteller serpiştirilecek etek ucu boş kalacak.

etekte normal dantelden çerçeve herhalde pronovias bile yapmıyordur çünkü inanılmaz maliyet çıkar. bu kabarıklıkta bir eteğin çevresi, tüllerin düz değil girişli çıkışlı gittiğini de göz önüne alırsak, metrelerce kenar dilimi yiyecektir. 2 belki de 3 metre. yani bir kupon dantel daha.

siteden bir arkadaşımıza dantel seçmeye eminönüne gittiğimizde gerçek fransız danteli olmayan ama aynısı gibi görünen bir dantel için bile kupon başı 750 tl istemişlerdi. varın bunun fransız danteli olduğunu düşünün...

ancak şu olabilirdi, gelinliğinin danteliyle aynı bir duvak dantel kenarı bulursan onu ekletebilirdin, o da 300-500 arası artı fiyat olacaktır diye tahmin ediyorum. geçen gün ben kendi gelinliğimde uzun duvağımın çevresine boncuk değil de fransız dantelinden kenar istemiştim, bana böyle bir fiyat vermişlerdi çünkü. vazgeçtim ben de.

etekte normal dantelden çerçeve herhalde pronovias bile yapmıyordur çünkü inanılmaz maliyet çıkar. bu kabarıklıkta bir eteğin çevresi, tüllerin düz değil girişli çıkışlı gittiğini de göz önüne alırsak, metrelerce kenar dilimi yiyecektir. 2 belki de 3 metre. yani bir kupon dantel daha.

siteden bir arkadaşımıza dantel seçmeye eminönüne gittiğimizde gerçek fransız danteli olmayan ama aynısı gibi görünen bir dantel için bile kupon başı 750 tl istemişlerdi. varın bunun fransız danteli olduğunu düşünün...

ancak şu olabilirdi, gelinliğinin danteliyle aynı bir duvak dantel kenarı bulursan onu ekletebilirdin, o da 300-500 arası artı fiyat olacaktır diye tahmin ediyorum. geçen gün ben kendi gelinliğimde uzun duvağımın çevresine boncuk değil de fransız dantelinden kenar istemiştim, bana böyle bir fiyat vermişlerdi çünkü. vazgeçtim ben de.

Evet canım eteğini de dantelli yapmak istesek inanılmaz bir maliyet çıkıyorç..
Benim için önemli olan beden kısmı zaten oradaki dantel kendini gösterse yeter diye düşünüyorum.:69:

Dün dantelleri aldık gelinliğim için. Normal bir dantelden o kadar farklıki...
Fotoları öylesine çektim araba hareket halindeyken. O yüzden çok net değil.

19252.jpg

19308.jpg

19371.jpg

merhaba,

kısmetse haziran ayında düğünüm olucak. resmini paylaştığın kordoneli danteli alabileceğim bi yer arıyorum. yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.

Eminönü Sultan hamama gidin, seren tekstil, alyans dantel vs hepsi yan yana zaten. Fransız kupon istediginizi soyleyin. Kupon fiyatını en iyi ören tekstil vermişti, 150 tlden azdı. Bu dediğim yerlerde orijinal Fransız malı satılmıyor, ama aynısı gibi görünen doğu menşeili ürünler satıyorlar bu dediğim fiyatlara. Eğer orijinal olsun isterseniz osmanbey kumaşçılarına bakacaksınız ama görüntüde o fiyat farkıni gerektiren bir şey yok.

Back